18měsíční - není opožděný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
awantia
17.1.12 10:37

mate nekdo holky batole kteremu je treba 2.5-3 a myva plenky na den??

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
17.1.12 11:03
Petra Z píše:
Hele,nestresuj se…
náš teda mluvil a řekla bych že celkem dobře a i tak,že mu bylo rozumět,ale zase jsme bojovali s plínama,dudlíkem a nočníkem :mrgreen:

No,tak moje dítě nočník ještě ani nevidělo. :lol: Do 2 let času dost,…

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
17.1.12 11:03
Petra Z píše:
Hele,nestresuj se…
náš teda mluvil a řekla bych že celkem dobře a i tak,že mu bylo rozumět,ale zase jsme bojovali s plínama,dudlíkem a nočníkem :mrgreen:

No,tak moje dítě nočník ještě ani nevidělo. :lol: Do 2 let času dost,…

• Citovat
  • Upravit
4118
17.1.12 11:08
awantia píše:
mate nekdo holky batole kteremu je treba 2.5-3 a myva plenky na den??

Někdo tu byl, ať dělal co dělal, dítě plínky prostě nedalo :nevim:
Kamarádka přestala dávat klukovi plínku na kadění asi měsíc před třetími narozeninami. Já jsem zastánce metody „po druhém roce ze dne na den vezmu plínky a pár dní utírám loužičky“, ale něco mi říká, že u malé to nebude tak snadné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
17.1.12 11:12
Kakika píše:
V klidu, 50 slov mi neřekne ani můj dvou a půlleťák :lol: Rozumí, sem tam něco i zopakuje, ale jinak komunikuje pomocí kňourání a jeho obligátního „éééhéééé“ :mrgreen: Nemám obavy, jeho tatínek si taky počkal, ovšem pak to prý stálo za to :pankac:

I u nás to svádíme na tatínka :lol: Protože první co řekl bylo údajně až „auto jede“ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
17.1.12 11:14

My máme plenky stále. Občas zkusíme den bez plen a pak to u nás vypadá jako v sušárně. Ale teď už jsme za hovínko v plínce začali plácat po zadku, protože jsme dospěli k závěru, že nic jiného už fungovat nemůže. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
awantia
17.1.12 11:26

Ywett,taky bych asi zacla od 2 let s nocnikem:)ale nejhorsi je ze mame doma zkoro vsude koberce :roll:

• Citovat
  • Upravit
17221
17.1.12 11:35
MisaHanuska píše:
My máme plenky stále. Občas zkusíme den bez plen a pak to u nás vypadá jako v sušárně. Ale teď už jsme za hovínko v plínce začali plácat po zadku, protože jsme dospěli k závěru, že nic jiného už fungovat nemůže. :(

Kluci mi kadili cca 10-20 minut po jídle, takže seděli vždy po jídle na nočníku (dokud se nevykadili nebo 25 minut). Misto potírání hovnem doporučuji vysledovat, kdy kadí a šoupnout v danou dobou na nočník. (Mimochodem stejně se dá postupovat při výchově papoušků - taky kadí cca 10 - 15 minut po jídle.)

Starší syn měl přes den plínku (mimo domov) do cca tří a půl, na noc do 4 let. Mladší byl odplenkovaný přibližně o rok dřív, ale stejně se pak ve školce během prvního půl roku 15× počural, zatímco starší se počural jen 2×. (Oba šli do školky ve třech a půl.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
17.1.12 11:44

Starší ve 24 měsících říkal jen ba, ta, ma a bus. Letos v lednu má 6, mluví normálně, jediný problém řešený s logopedku byl R a Ř. :mrgreen: Mladší pro změnu mluvil brzo, budou mu 4, je děsně ukecaný - a blbě vyslovuje hromadu písmen (L, Š, Č, Ž, R, Ř) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
17.1.12 11:44
MisaHanuska píše:
My máme plenky stále. Občas zkusíme den bez plen a pak to u nás vypadá jako v sušárně. Ale teď už jsme za hovínko v plínce začali plácat po zadku, protože jsme dospěli k závěru, že nic jiného už fungovat nemůže. :(

Kluci mi kadili cca 10-20 minut po jídle, takže seděli vždy po jídle na nočníku (dokud se nevykadili nebo 25 minut). Misto potírání hovnem doporučuji vysledovat, kdy kadí a šoupnout v danou dobou na nočník. (Mimochodem stejně se dá postupovat při výchově papoušků - taky kadí cca 10 - 15 minut po jídle. :mrgreen: )

Starší syn měl přes den plínku (mimo domov) do cca tří a půl, na noc do 4 let. Mladší byl odplenkovaný přibližně o rok dřív, ale stejně se pak ve školce během prvního půl roku 15× počural, zatímco starší se počural jen 2×. (Oba šli do školky ve třech a půl.)

Příspěvek upraven 17.01.12 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
17.1.12 12:13

Jenže u nás je problém ten, že Mišáka nočník vůbec nebere, takže když už jde, tak rovnou na záchod. A u nás to po jídle nefunguje. On kaká vždy, když má jít spát :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.1.12 12:18

Dvacet slov?? :mrgreen: :mrgreen:
Ať žijou tabulky!

Naše holky mají svojí hatmatilku, všemu rozumí, všechno přinesou a odnesou, ale smysluplných slov řeknou možná deset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
17.1.12 13:55
MisaHanuska píše:
Jenže u nás je problém ten, že Mišáka nočník vůbec nebere, takže když už jde, tak rovnou na záchod. A u nás to po jídle nefunguje. On kaká vždy, když má jít spát :lol: :lol:

A brání něco tomu, dát ho na záchod těsně před spaním? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
17.1.12 13:58

Brání to, že má spát :lol: Než jde spát ptáme se, jestli chce kakat. On tvrdošíjně tvrdí, že ne. Tak ho zaženeme do postele a on za nějakou dobu (není to vždy stejné) příjde a ukazuje si na plínu. Někdy to tam je a jindy nás jen tak zkouší :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
17.1.12 22:54

ahoj, tak muj syn nemluvi taky, ma spoustu zvuku a vlastnich vyrazu pro cokoliv, ale nic vic.....mama nerekne vubec, kytka je pro nej baba apod…neresim to, pochopila jsem, ze ma sve tempo a je se vsim vzdy na konci tabulek/no, celej manzel ;) / je na sebe optarny a dela jen to co umi/to ma zas po me/napr.chodit zacal az v 18mes, ale hned i behat, trenuje rad schody, klouzacky apod…

k nocniku- asi ve 13mes.jsem ho poprve posadila, pohoda, pak uz zacal kakat do nocniku a pak prislo obdobi, kdy jecel jen ho videl…tak ted ho davam na zachod, ma sve sedatko s kytickami, tak mi vzdy oznamuje „baba“ ze chce jit…casto je to uz „po“ cinu, ale je videt, ze chape…cura jeste ale rad do plinek, ale je to i trochu ma vina, nedavam ho na wc pravidelne.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí