Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak já jsem taky psycholožka, myslím si, že by malého spíše nejdřív poslala pediatrička na neurologii…Za mě, moje dcera krásně pojmenovávala a opakovala o letních prázdninách a teď veliký úpadek - řeč se nám dále nerozvíjí a v některých případech už ani neříká to, co říkala. Během posledních dvou měsíců, ale ve velikém trénuje chůzi - začala chodit a skokově dohnala to, že v roce ještě nechodila. Já si myslím, že je to tak, že se soustředila na chůzi a vše ostatní šlo stranou. Navíc vývoj je skokový, tak to tak i odpovídá.
Co se týče vkládaček, tak malou absolutně nezajímají, jen vyndavá z krabičky. ![]()
Ono je také důležité, aby pochopil, že to, že bude mluvit je k něčemu dobré, a že mu to k něčemu pomůže. Když se všechno říká za mimi nebo si prostě ukáže a dá se mu to, tak nevidí důvod… ![]()
@Lendi86 jj,to je pravda
, připomněla jsi mi zážitek z vlaku, kdy snad 4 lleté dítě vždycky vydalo zvuk éééééé - a maminka se mohla přetrhnout, hned mu vše podávala atd.. vůbec si s ním nepovídala a ni se nesnažila nějak ho podněcovat k mluvení.. ![]()