jak probíhá exekuce a blokace účtu?

9219
16.2.13 08:23

holky poradte-exekuce

Ahojky holky..Pritel svoji blbosti dostal exekuci na 11000kc, zablokovala mu exekucka ucet, exekuci na mzdu z ty mu ucetni vypocitala kolem 2000kc..pobira jeste polovicni duchod, z toho mu vypocitali 113kc srazku a zablokovala druhy ucet taky, kam mu chodi duchod..Ja vubec tomu nerozumim, ale jak to tedy probiha? to mu vemou tedy cely duchod, jak mu tam prijde, ucetni posle ty dva tisice, z toho druheho uctu mu vemou 1400co tam mel a pak mu vemou cast duchodu, co mu tam prijde a ucetni uz nic posilat nebude?? snad tomu rozumite a nekdo my to trochu vysvetli..Jinak v bance mu rekli, ze zadny minimum nedostane, ze to ma proste soudne blokly, ze mu nic nedaji…diky moc za odpovedi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1438
16.2.13 08:25

No ano, z důchodu a ze mzdy mu spočítají, kolik mu mohou srazit, zbytek mu vyplatí. Pokud ten zbytek posílají na účet a účet je zablkovaný, tak se k němu nedostane. Banka by mu měla nějakou částku vyplatit, ale jenom jednorázově, ne každý měsíc. Jediná možnos je nechat si ty peníze vyplácet hotově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.13 08:29

Dokud celou castku neuhradi tak mu ucet neoblokuji..

• Citovat
  • Upravit
9219
16.2.13 08:36

Tak zbytek mu da ucetni na kase, ale kdyz tam prijde na jeden ucet duchod pak ze mzdy posle treba dvakrat tu castku, tak uz mu potom srazit duchod nemuzou, ne? a ucetni uz taky posilat nic nebude? ja tomu proste nerozumim :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
16.2.13 09:00

Bohužel účet mu odblokujou až bude mít exekuci dopacenoua banka ze zákona musí vyplatit jednorázový životní minimum, mám s tím zkušenost a když sem se ohnala že je to ze zákona tak mi to dali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9219
16.2.13 09:08

To jako musi mit 11000v ge money a 11000v komercce??nebo jak se teda ucetni dozvi, ze uz nema nic posilat, kdyz mu ted prijde sest tisic na jeden ucet, ucetni posle 2000 na druhym uctu ma 1400 no a pak co? pak posle ucetni zbyvajici castku nebo mu to strhnou z dalsiho duchodu? v komerce mu rekli, ze mu proste zadny penize nedaji.. @mamina25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
16.2.13 09:14

@Sarisek1 tu částku má bohužel na obou účtech, já měla tou částkou zablokované taky dva účty, s účtem sem nemohla vůbec disponovat jediný co mi dali tak jednorázovou částku životní minimum, ať si to zjistí a trvá si na tom, mě to vyplatila česká spořitelna, tam mi chodí mateřská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
16.2.13 09:16

@Sarisek1 ať si chlap zavolá na tu exekuci, která mu zablokovala účty, nebo jetsli mu na účtech zablokovali atkovou částku jakou dluží tak ať jim zavolá a tím pádem by si to měli už vzít, mě řekli na bance přímo že odkud se měla exekuci a voalal sem, ať si určitě zavolá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9219
16.2.13 09:18

@mamina25 dobre,ale ja tomu porad nerozumim to teda to tam potom musi doplnit 8o? to musi uhradit 11000v ge a 11000v komercce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9219
16.2.13 09:19

@mamina25 nikdo nam to tyden nezveda!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9219
16.2.13 09:22

On tam nic nema ted v pondeli mu prijde do komercky sest tisic, ucetni posle dva tisice (az to nabyde pravni moci),na druhym uctu mu vemou 1400 a dal??ten zbytek z ceho mu vemou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
16.2.13 09:24

Penize se sbihaji u exekutora, ze všech zdrojů, které partner má.
ty zblokované účty jsou jen něco jako pojistka, dyž má exekuci na plat.

Až bude mít exekutor na svém účtě pokrytou ty vaši exekuci, tak pošle bance a do práce rozhodnutí o ukončení a banka účt odblokuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
16.2.13 09:25
@Sarisek1 píše:
On tam nic nema ted v pondeli mu prijde do komercky sest tisic, ucetni posle dva tisice (az to nabyde pravni moci),na druhym uctu mu vemou 1400 a dal??ten zbytek z ceho mu vemou??

to klidne muzou strahavat i roky po tak malých částkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9219
16.2.13 09:32

@princeznaII takze kdyz si ted strhne sest tisic a ucetni tam posle treba dvakrat dva tisice, tak pak uz mu vemou treba z duchodu tu tisicovku? a exekutor odblokuje ucty, jakmile to bude mit ruzne splaceny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
16.2.13 09:37
@princeznaII píše:
to klidne muzou strahavat i roky po tak malých částkách

přesně tak. exekutor každý měsíc zabaví 2113 Kč. takze ucty budete mit pul roku zablokovane, nez to splatite. takze, at si penizky necha vyplacet na ruku a duchod posilat na Tvuj ucet. Bude to snizeno o tu exekuci, ale budete mit penize. Jinak se k nim nedostanete, protoze ucty odblokoji az po zaplaceni cele castky. anebo se s exekutorem domluvte a zaplatte to najednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel