Holky, umíte všechny vařit?

12
29.12.11 13:50

Holky, umíte všechny vařit?

Ahoj holky :). Zajímalo by mě, jestli se tu najde některá, která neumí vařit? Já abych se přiznala tak to neumím :D. Vždycky se o to pokouším, ale prostě mi to nejde. Jako například dneska, dělala jsem smažený sýr s bramborem. Bylo to moc dobré, ale kdybyste mě přitom viděli, jak obaluju, dávám smažit, sundavám atd… Prostě jak naprostej blbeček, a tolik špinavého nádobí… Přítel naštěstí vařit umí a vaří rád, říkal, že až spolu budeme bydlet tak že vařit bude že mu to nevadí, ale já moc dobře vím, že by raději ženskou, která umí vařit, ikdyž mě osobně to nepřizná, kamarádům samozřejmě jo :D. Je mi 20 let a přijdu si hloupě že to neumím, ale ikdyž se snažím tak moje pokusy dopadají strašně. Jste na tom některá stejně jako já a pokud ano, co na to říká váš přítel/manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13674
29.12.11 13:53

ahoj, bude mi 29 a vařit jsem začala, když se narodily děti. To budou dva roky. Předtím jsem nějak ani neměla snahu, buď jsme si s chlapem někam zašli, nebo si něco objednali. Pak jsem se do toho pustila a chlap mě chválí, kde může. Musim teda ale říct, že mě to strašně baví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323

Ahoj, dobrý téma :D
Chtěla jsem napsat, že vařit neumím, taky si to teda myslím, ale po přečtení tvé zkušenosti, smažený sýr a brambory zvládám v pohodě :)
Co se týká mýho kuchtění, tak klasické jednoduché věci, jako brambory, palačinky, smažák, řízky, steaky, rýže atd atd zvládnu, buchty taky upeču, ale naopak omáčky a složitější jídla jsem ještě nedělala. Možná mě snad omlouvá to, že to nepotřebuji, sama hlady neumřu :) , na druhou stranu je mi o trochu víc než tobě :oops: :)

Příspěvek upraven 29.12.11 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241

Ahojky, já bych Ti chtěla jenom říct, že žádný učený z nebe nespadl - neboj, naučíš se. :-) Uvidíš, že každý další pokus bude lepší a lepší, neznám holku, co si stoupla k plotně a okamžitě jí všechno šlo… nemáš třeba kamarádku, která vařit umí a pomohla by Ti se „zorientovat“ v začátcích? Hlavně klid, jsou horší věci na světě než neumět vařit. :-) :kytka:

EDIT: No a navíc nikde není psáno, že musíš doma čarovat nějakou vysokou gastronomii jako v interhotelu. Víš ale co je bezva? Pořad Co bude dnes k večeři na Barrandově (ale nevím,jestli to ještě dávají… na netu to ale je). Ten kuchař tam všechno pěkně vysvětluje.

Příspěvek upraven 29.12.11 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
29.12.11 13:55

Bože, tak Ti to nejde. Dávno jsou již pryč časy, kdy vaření bylo alfou a omegou vztahu ;)
Když budeš chtít, pár receptů se beztak brzy naučíš, no a pokud to neůjde, bude holt muset u plotny stát chlap :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
29.12.11 13:55

vařit umím, ale nebaví mě to. Problém je, že se děcka rozhodly bojkotovat jídlo. Jedno nejí tohle, druhé tamto… manžel tomu moc taky nepomáhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
29.12.11 13:56

varit umim, ale neboj to casem prijde, se cvikem zlepsis :) ja povazuji za kucharku tu zenu, ktera uvari z mala surovin co dum da dobre jidlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
29.12.11 13:57

Jéé z toho si nic nedělej. Mě bylo 19 let,když jsem čekala syna a naštěstí jsem byla od 4.měsíce doma. Vařit jsem se naučila za pochodu stylem-pokus/omyl… Mému ex moc chutnalo a mému novému příteli chutná tak,že mi občas tvrdí,že vařím líp,než jeho matka. A to je co říct.. Dej tomu čas… Začni s něčím opravdu jednoduchým,nech pomalu anrůst svoje kuchařský sebevědomí a nakonec budeš kuchtička na 1. :mrgreen: Mě taky dost pomohlo,že jsem čichala k sáčkům s kořením a říkala si,co by se k sobě asi tak hodilo. A jestli máš babičku,tak jí využij. Bude ráda,že ti může něco ukázat. Babči totiž vaří většinou moooc dobře(až na tu mojí :poblion: ) Tak hodně štěstí. A pro jistotu,pojistěte si byt proti vyhoření. :lol: Néé,to byl vtip.. nezlob se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6871
29.12.11 13:58

mě je 28 a vařím od 22 tak teď můžu říct,že jo umím vařit. Vařím každý den. Ale ve 20 to bylo podobně jako u tebe. Spousta nádobí, jídlo nedochucený a pohled na mě fakt k zasmání. Dej tomu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
29.12.11 13:59

vařit umím (aspoň myslím :mrgreen: ) Neboj, naučíš se to. Snaha se cení a trénink dělá mistra. Začni s něčím jednoduchým a pak přidávej na složitosti. :kytka: Máš dobrou motivaci, pokdu chceš, aby přítel byl spokojenej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
29.12.11 14:00

Vařit umím i mě to baví, ráda si vymýšlím vlastní recepty a stávající upravuji dle chuti :) Chce to začít vařit jednoduchá jídla a pak se člověk časem zdokonaluje :palec: Můj chlap vařit neumí, udělá si max. vejce na pánvičce nebo pizzu v troubě :D Jinak, nesnáším veškeré jiné domácí práce :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
29.12.11 14:02

Evien, buď v klidu, to se všechno časem naučíš… já ve dvaceti uměla tak akorát polívku z pytlíku a řízek. Časem se to naučíš… všechny se to naučily… některá líp, některá hůř… takže buď v klidu a nepropadej panice, když se občas něco nepovede nebo připálí… mně se to stává ještě dneska a to je mi hodně přes třicet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
29.12.11 14:04

Já nevím, podle čeho se dá soudit, zda umím nebo neumím vařit… Ale mě vždycky máma tak nějak ukazovala, co se jak dělá, pouštěla mě k vaření odmalička :nevim: . Pak jsem to musela už dopilovat samozřejmě sama pomocí kuchařky:). A moje tchýně třeba, ta nevaří skoro celý život. Umí jen pár jídel, vesměs smažený a ani to ne moc dobře:D. Takže mému manželovi chutná, protože to doma neměl:D. Omáčky, polívky, atd.
Já sama si ale nepřijdu jako nějaká super kuchařka.. Moc mě to nebaví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
29.12.11 14:05

Je mi 27 a myslim si, že vařit neumim. Děti nemáme. Až budou, určitě se to naučim. Takže u nás vede kuře na všechny jednoduchý způsoby. Polívek umim jen pár. Přítel vaří rád, ale nemá na to čas. Takže až budou děti, budeme víc doma a budu muset vařit. Zatim, musim říct, že mě to nebaví…protože výsledky neodpovídaj mýmu očekávání.

• Citovat
  • Upravit
budulinek2011
29.12.11 14:06

Ahoj.. tak jsem se naučila vařit v 18 letech když jsem otěhotněla…naučila jsem se vařit a vařím dobře :) teď v březnu mi bude 20 a nemám s žadným jídlem problém. Ale zase neumím péct… A to vubec..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii