Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Me se treba zda, ze v nekterych kramech jako je Kenvelo, Takko, New yorker, jde kvalita obleceni hodne dolu ![]()
LeaZbrna píše:
Me se treba zda, ze v nekterych kramech jako je Kenvelo, Takko, New yorker, jde kvalita obleceni hodne dolu
Presne tak, mne taky, jeste bych tam zaradila treba Reserved. Kdyz zacinali, bylo tam krasny obleceni. To muze byt tak 7, 8 let
. Kolekce nebyly tak obsahly, meli par typu veci, ale v peknych materialech i modnich barvach, pekne usity - jako je to v „lepsich“ kramech, ale za cenu, kterou clovek muze normalne zaplatit a nemusi mu u poklady škubat ruka
. Oblikala jsem se tam i do prace - flaus.kabat, mela jsem sukne, na leto tricka, kosile, vsechno pekny.
Pak najednou zmenili design prodejen (do takovyho cernyho lesklyho cehosi
) a zacali prodavat hadry typu New Yorker - vseho hory, ale ja uz si tam nevyberu nic.
LeaZbrna píše:
Me se treba zda, ze v nekterych kramech jako je Kenvelo, Takko, New yorker, jde kvalita obleceni hodne dolu
Jo,jo, NY mi přijde poslední dobou jak sekáč. Podobné věci mají v Primarku, ale tak za třetinové ceny a ještě v lepší kvalitě.
LeaZbrna píše:
tam asi ani žádná kavlita není,vyperu to 2krát a mám to na doma… ![]()
Nejradši chodím do Orseye, tam vždycky něco koupím
CA je pár posledních let taky šunt, občas se mi něco líbí i v HM.
MUFICE píše:
Nejradši chodím do Orseye, tam vždycky něco koupímCA je pár posledních let taky šunt, občas se mi něco líbí i v HM.
taky chodím,ale vše mají xs…jinak pěkné kousky…
terdule píše:LeaZbrna píše:tam asi ani žádná kavlita není,vyperu to 2krát a mám to na doma…
Ale ty prachy, co to stojí, kolikrát čumím, že to někdo kupuje
Mám od nich asi 3 trička, kt byly ve slevě kolem stovky a to nosím na doma nebo na spinning. Jedině spodní prádlo mají pěkné a docela kvalitní. Mám toho doma dost a za ty roky to furt drží i pěkně vypadá.
terdule píše:MUFICE píše:taky chodím,ale vše mají xs…jinak pěkné kousky…
Nejradši chodím do Orseye, tam vždycky něco koupímCA je pár posledních let taky šunt, občas se mi něco líbí i v HM.
To XS mají většinou v těch výprodejích
Kupuju si M a to mají vždycky.
MUFICE píše:terdule píše:To XS mají většinou v těch výprodejíchMUFICE píše:taky chodím,ale vše mají xs…jinak pěkné kousky…
já potřebuji xl-minimálně…
tak jen zírám a špačkuji…
terdule píše:MUFICE píše:já potřebuji xl-minimálně…terdule píše:To XS mají většinou v těch výprodejíchMUFICE píše:taky chodím,ale vše mají xs…jinak pěkné kousky…
To tam snad taky mají, ale větší už asi ne.
MUFICE píše:terdule píše:To tam snad taky mají, ale větší už asi ne.MUFICE píše:já potřebuji xl-minimálně…terdule píše:To XS mají většinou v těch výprodejíchMUFICE píše:taky chodím,ale vše mají xs…jinak pěkné kousky…
orsey?…
terdule píše:MUFICE píše:orsey?…terdule píše:To tam snad taky mají, ale větší už asi ne.MUFICE píše:já potřebuji xl-minimálně…terdule píše:To XS mají většinou v těch výprodejíchMUFICE píše:taky chodím,ale vše mají xs…jinak pěkné kousky…
jo,jo, trička XL jsem tam fakt viděla.
Ahoj,tak za mě ,nakupování uplně nesnáším .Když už něco potřebuju tak si to koupím ,ale chození po obchodním centru mě nebaví .Je tam hrozný vzduch ,moc lidí ,vždy nakouknu a jdu dál .No a pak když si něco koupím tak dumám ,co za to mohli mět děti .ted jsme šli na ples ,tak mjsem potřebovala něco na sebe ,během pul hodiny jsem se oblekla a bylo to .Před týdnem jsem měla narozeniny,tak mě manžel násilím odvlekl do sportu a koupil mě dvě bundy .Jednu sportovní a druhou normál.sportovní potřebuju ,koupil mě na vánoce boty ,columbie a má bunda se k tomu vubec nehodila.Asi tak .
LeaZbrna píše:
Přesně, ještě jsi zapoměla připsat terranovu. Minulý měsíc jsem vyklízela u mamky svůj studentský pokoj a měla jsem tam i hodně věcí Fishbone a Kenvelo, starší kousky, tak těch 8 let, kdy mi bylo 17, ale úplně jsem čuměla jak to je kvalitní oproti dnešku. Teď konkrétně NY a TRN - trička po jednom vyprání dírky ![]()
Takko mi naopak přijde, že polepšilo, ale teď už se neorientuju, ještě před 3 lety jsem bydlela ve velkým městě a chodila nakupovat každý týden, teď na vesnici se trošku líp oháknu a už všichni blbě čuměj, jakože co si o sobě k sakru myslím
Takko bylo tak před těmi 5-6 lety hroznej šunt co se týkalo jak kvality, tak oblečení vůbec nesedělo, ale před těmi 3 lety jsem tam chodila ráda, hezký nositelný oblečení, supr ceny a kvalita celkem ušla. Samozřejmě za ty roky se mi změnil vkus, teď když se náhodou dostanu do nějakýho centra, tak ani do NY, terranovy a třeba ještě cropp, kde jsem dřív hodně nakupovala ani nevlezu, bych tam byla z těch nákupčích nejstarší ![]()
Dřív jsem se úplně třepala, když jsem vyrážela na nákupy, dneska mě to spíš taky obtěžuje, jednak člověk už nemusí mít všechno jak dřív, protže to ani na tý mateřský nevyužije, jednak ani nejsou penízky. Ale zase na druhou starnu, nemíním rezignovat na vzhled jenom protože mám dítě, pořád se snažím chodit moderně oblíkaná, hlavně aby mi to slušelo a sedělo. Radši sobě koupím dražší nové triko ve značkovým obchodě, ketré budu nosit následujících 5 let a na úkor toho svému dítěti triko v sekáči za 30,–, ketré bude nosit následujících 5 týdnů, přece jenom, jí je jedno na co si blinká ![]()
terdule píše:MUFICE píše:taky chodím,ale vše mají xs…jinak pěkné kousky…
To mě vždycky přivádělo k šílenství
Zlevněné oblečení bylo už jen v mini nebo maxi velikostech, pro většinu, které máme 38, 40 bylo vybrané, kolikrát jsem si tak ze srandy říkala, být tak špejle nebo boubelka, to by se mi nakupovalo za hubičku ![]()