Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chápu, taky bych měla strach. pokud ale není dehydrovaná, tak stejně zatím není co řešit, viróza se léčí úpravou střevní mikroflóry, pokud je to bakteriální tak na to by byly i ATB, ale to až podle stěru. je to na pytel, když jsou děti nemocné ![]()
K tomuto mám docela čerstvou zkušenost z půlky června, kdy malému skočila horečka až ke 40 a dostal řádný průjem. Po dvou dnech horečky klesly, ale objevila se krev ve stolici. Průjem trval týden, za tu dobu jsme byli 3× na pohotovosti a 1× u našeho dr. Výsledky nakonec prokázaly salmonelu ![]()
Ale myslím, že toto u vás nebude, to by kadila x-krát denně, pokud jenom 2krát, takže už se to určitě lepší. Dávejte ty laktobacily a hlavně pííít. To nás nakonec zachránilo od špitálu.
@Nsoci Tak krev ve stolici neměla a salmonela to fakt taky byla, doteď jsem nepřišla na to z čeho. Jen to další zhoršení byly rotaviry
. Asi jsme je chytly v úterý u doktorky na stěru.
Malá přestala pít, nechtěla moc ani mlíčko a i když měla jen 2× denně řidší stolici, skončily jsme ve středu na infuzích.
Měla úplně tmavou a hustou krev, a to nás lékařka původně nechtěla přijímat, protože vypadala docela dobře. Rozhodlo změření teploty - 39.
Včera nás pustili a modlím se, aby nás nepostihla druhá vlna infekce.
@jajul Chudák maličká. Taky vůbec nevím, kde jsme k tomu přišli. Ale nebojte, ten průběh je hrozný (zvlášť, pokud je dehydratace), ale hodně rychle se to lepší. Pokud vás pustili, je to už určitě na nejlepší cestě. Teď ještě, aby byly negativní výsledky. Držím palce, ať je to co nejdřív ![]()
Hezké dopoledne. Syn měl ve čtvrtek horečku 39,5, v pátek dopoledne měl 38,5 nic jsem mu nedala a sama klesla. Vcera odpoledne měl 38,2 a než šel spát, tak jsem ho měřila ještě jednou a to mel 37,2. Dneska zatím jen kolem 37. Neřešila bych to, ale je divný, že mu to tak litá. Jinak mu k tomu nic není. Jen nejí a špatně pije. Před týdnem jecel, že ho bolí ucho, na to dostal kapky. Ve čtvrtek se chytal za druhé, tak jsem jen Kapla a dobrý. Od té doby si na nic nestezuje.
Myslíte, že to může byt všechno k tomu uchu?
Přesně takhle se asi týden střídaly horečky naší malé. Všechno normální, na nic si nestěžovala a byl to zánět středního ucha. Propíchli jí obě uši a dostala antibiotika a hned byla bez teplot.
Přesně totéž měl náš malý před 14 dny a taky zánět středního ucha.