Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem tři týdny po porodu a začínám přemýšlet o tom, jak se po šestinedělí chránit… Nikdy jsem do sebe necpala nic hormonálního, nějak nejsem zastánce tohoto způsobu ochrany, podle mě to huntuje tělo. Teď jsem o tom ale začala přemýšlet, na jednu stranu jsou totiž prášky spolehlivé, i když nevím, jak by na ně moje tělo reagovalo…Nebo mě napadlo nehormonální tělísko. Máte s ním nějaké zkušenosti? Nebo vás napadá úplně nějaká jiná SPOLEHLIVÁ antikoncepční metoda? (ne abstinence
)…R.
@zuza92 píše:
Používám pharmatex. HA nemůžu ze zdr. důvodů.
Takový jeden pharmatex mi teď spinká v postýlce.
I když se přiznám, že trochu i mou vinou…každopádně mi nedělal dobře, strašně mě pálil a bylo to nepohodlné, stejně tak jako kondomy. Nedají se používat věčně…
@robatko23 nestraš
. My skoro 2 roky a zatim dobrý
. Je pravda, že mi chybí taková ta spontálnost, ale tělísko nechci a spoléhat se na přerušování taky ne. Na nic jiného jsem nenarazila.
@robatko23 Mě taky pálil Pharmatex. Skončila jsem u nehormonálního tělíska, myslím se stříbrem. Mám ho pár měsíců, ale pořád kojím a nemám MS, tak ti moc neporadím. Ale příště bych na něj asi tak nespěchala, týden po zavedení mě bolel podbřišek, jako bych měla dostat MS.
@robatko23 píše:
Takový jeden pharmatex mi teď spinká v postýlce.![]()
I když se přiznám, že trochu i mou vinou…každopádně mi nedělal dobře, strašně mě pálil a bylo to nepohodlné, stejně tak jako kondomy. Nedají se používat věčně…
Proč se nedají používat věčně?
@Wani píše:
Proč se nedají používat věčně?
Myslím kvůli té pohodlnosti
…
Po porodu sem chtela hned telisko, ale z duvodu CS se muselo cekat a pak se cekalo na ms, mam nehormonalni telisko od dvou let dcery. Ted ji byly 4 roky a nemam zadne potize, naprosta spokojenost ![]()
Já jsem si po šestinedělí nechala zavést tělísko Mirenu, která se může i při kojení. Jakmile jsem ukončila kojení, moje pleť se tak zhoršila až hrůza. Spousta holek to už tady taky psala. Navíc ten pocit, že mám něco v sobě mi taky nedělal dobře a byla jsem 2× na zkrácení vláken, protože manželovi vadily při styku. Takže šla po roce ven a rok mi trvalo než sem dala pleť do pořádku. Vybrali jsem nízkou hormonální antikoncepci, protože jiné ochraně nevěřím a třetí dítko už nechceme.