Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, maminky,
Chtěla bych se zeptat snažíme se o miminko, slyšela jsem, že pomáhá hormonální jóga a proto se chci zeptat, jak to s tím tedy je? Máte zkušenosti?
Děkuji
![]()
Pomáhá srovna svalové dysbalance v oblasti pánve, stejně jako třeba cvičení podle Mojžíšové. Tím že cvičení podle mojžíšové dělají fyzioterapeuti a zahrnuje i mobilizace určitých části pánve, tak bývá efektivnější, hormonální joga ovšem lépe umí pracovat i s odbouráním stresu a relaxací a je teda zábavnější, než cvičení podle mojžíšové.
Na funkční neplodnost a nebo na špatné hodnoty, ale bez větších problémů to určitě má smysl zkusit - mimo jiné to i zlepšuje prožitek z orgasmu a pomáhá to snadnějšími donošení a porodu -oboje.
Na nějaké větší problémy s vaječníky čípkem či dělohou to ovšem nezabere.
Mi nepomohla.. ale mam imunologicky problem.. ale ani nesrovnala hormony tak nevim..jedine co mi poradne pomohlo na uvolneni je fyzio a krasne mi to uvolnilo panevni dno..menstruace bez bolesti, pravidelnost.. pohoda jahoda ![]()
Nevím jestli za to může HJ, ale po 6 letech snažení, 4×IUI a 5×KET, jsem po absolvování kurzu a následném cvičení otěhotněla spontánně…
Strasne zalezi na duvodu neplodnosti. Nejake drobne hormonalni dysbalance mozna srovna, ale s imunologii, srusty, nekvalitnimi vajicky apod. nic nenadela. Mne nepomohla.
Taky mne to zajímá hormonální jóga opravdu pomáhá a jak dlouho se to provozuje a kde nebo najdu na internetu nějaké cvičení hormonální jógy děkuji