Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děkuji za reakce. Určitě budeme podávat stížnost na revizní komisi České lékařské komory.
To je strašný. Je mi to líto a držím palce Vaší dceři, aby se z toho dostala v pořádku.
A děkuji za upozornění, spadám pod Bulovku a akorát jsem se utvrdila v tom, že dělám dobře, když se tý nemocnici obloukem vyhýbám. Na debila sice narazíte všude, ale tohle je opravdu nechutný.
@Shelbinka možná i jemu nadřízenému, adresovat možná řediteli? ![]()
@Shelbinka musíte především podat oficiální stížnost vedení nemocnice. Následně, dle reakce, na krajský úřad, atd.
Tak na Bulovku bych nesla ani tak. Kdyby si vybrala Apolinar, Podoli, chovali by se k ni hezky aspon.
kazdopadne tohle reste hned s vedením. Volala bych a chtela nejakou osobni schuzku, a nejlip s pravnikem.
Něco tak otřesnýho jsem ve spojení s doktorem dlouho neslyšela
takhle se mnou otřásla zkušenost mojí mamky, které zemřel syn 11 dní po narození s banální srdeční vadou prakticky na vyhladovění. Doktor se jí ptal:chcete ho nechat vyletět komínem tady(myšlena pražská nemocnice)nebo v Pardubicích? odkud jsme byli.EDIT : mimochodem zkušenost shodou okolností taky z Motola, ale ještě před revolucí.
Otřesný. Jak zde holky píšou, podejte stížnost, ať tomu hajzlovi aspoň seberou premie, když už nic!!!
@JanaDaR píše:
@Shelbinka musíte především podat oficiální stížnost vedení nemocnice. Následně, dle reakce, na krajský úřad, atd.
Nemusí, může rovnou napsat na komoru. Tohle už je opravdu přes čáru
@Anonymní píše:
Nemusí, může rovnou napsat na komoru. Tohle už je opravdu přes čáru
To je moc hezké, ale pokud chce opravdu funkční postup, případně nějaké potrestání, je mnou navržený postup jednoznačně efektivnější.
@JanaDaR píše:
Děkuji za typ. Napíšeme nejprve stížnost nemocnici Bulovka.
Zdravím,
Né jen Praha, ale i Ústí😡
Porodní asistentka či sestra? Nevím… mě nazvala vrahem že musím na ukončení těhotenství. Dle ní byl náš malej v pořádku. A nutila mě si ho nechat a dělat bůh ví co… Do toho prostě nadávala na mou rodinu a partnere. Já byla dost v šoku a brečela jsem z toho co vše mi tam řekla a vyčetla 😡 ![]()
Každopádně mě mrzí že Vaše dcera zažila něco tak strašného od někoho kdo má pomoct.
Držím jí palce ať je na tom psychicky lépe a jen to nej do života 🤞🏻
@Shelbinka moc mě mrzí, co si musela dcera prožít
Já byla na ukončení kvůli vývojové vadě ve Zlíně a PA byla naprosto úžasná…
Se stížnosti budu držet pěsti, aby byl lékař potrestán🍀
Patříme pod Bulovku a za ty roky jsem nasbírala dost špatných zkušenosti. Před X lety, syn, tehdy 3 roky, zlomená noha. Blbě mu ji zasadrovali, takže plakal bolesti, řvali na mě, ať si to hystericky dítě zklidním. Podepsala jsem revers (u toho ze mě udělali špatnou matku), pak v Motole museli sadrovat znovu a znovu nozicku rovnat, aby to napravil.
Další případ-problém s nesestouplymi varlaty u syna, doktorka při velice letmem pohledu rovnou vyrkla diagnózu a chtěla řezat obě varlata+předložku, na karlaku potom dělali jen 1 varle a stačilo to..
Já-akutní zánět střev, kdy jsem co 5 minut musela na WC. Nechali mě několik hodin dehydrovanou, v křečích sedět na pohotovosti…
Mohla bych pokračovat.. Až se zase něco stane, musím se odplazit mimo spadovou oblast Bulovky..
Budu na Bulovce rodit po treti, vždy spokojenost. Shodou okolností k panu doktorovi Matechovi teď chodím do poradny a nemám co vytknout.
@hulala Ja Vam to verim. Ale, ze se dr Matecha choval k me dceri jako dobytek, je take fakt. Treba nemel svuj den, ale to ho neomlouva. Dcera mela uz tak velike trauma.
@Shelbinka
Je mi moc líto, co se Vaší dceři stalo. Já sama nedávno přišla o dítě ve 23. tt, takže vím přesně, o čem mluvíte. Je to strašná situace, bohužel lékaři to vidí ze svého pohledu práce a nejsou schopni se vžít do pacientek. Pro mě to byl taky hrozný šok a zezačátku jsem chtěla podávat stížnost, ale později, když jsem si uvědomila různé věci a načetla něco o tom, co se vlastně stalo, což neměli v nemocnici vůbec žádný čas mi vysvětlovat, mi ty výroky v tom kontextu začaly dávat jiný smysl. Například mě tam dva dny nechali hospitalizovanou a nikdo mi nechtěl říct další postup, jak já se vztekala. Dneska vím, že to bylo to milosrdnější řešení, aby se pár dní počkalo, jestli dítě samo zemře. Následně jsem měla úplný šok, když mi lékař řekl v podstatě s nadšením, že už ozvy neslyší, že mám být ráda. Ano, zní to příšerně. Ale potrácet/rodit mrtvé dítě jde podle lékařů mnohem snáz, než když se nechá živé a vyvolává se potrat, známá takhle v 24. týdnu potrácela 9 dnů živé dítě s vážnou vadou. Jiná čekala na jeho úmrtí dva týdny. Takže zpětně jsem ráda, že zemřelo rychle po zjištění vady. A pokud by se dítě narodilo živé takto předčasně a s vadou, musí být pro matku strašné rozhodovat o tom, že se nebude zachraňovat. Je otázka, zda narkóza je možná, když se pak má co nejrychleji vyvolat potrat, nevím. Zákroky s pícháním do břicha se dělají bez narkózy běžně, odběry plodové vody, choriových klků, redukce a podobně (vše jsem si prošla). Není to příjemné, ale moc bolestivé taky ne, možná to dcera nezvládala prostě vzhledem k stresu v té situaci, a doktory to nenapadlo. Já měla problém i s píchnutím injekce, křičela a brečela jsem, jak jsem byla přecitlivělá. Samozřejmě sprosté komentáře toho, že se mu zákrok nedaří, si lékař měl nechat od cesty, ale možná mu z toho také nebylo dobře, ani lékaři nezvládají dobře takové tragédie. Z mého porodníka také vypadlo pár sprostých nadávek když dítě nešlo ven, ale v očích měl slzy, nějak jsem to nebrala osobně. Prostě je to těžká situace pro všechny, pro ženu nepopsatelně, lékaři to zas vidí v širším kontextu, který ona občas nechápe, nikdo si nestudujeme postupy ukončování těhotenství a usmrcování plodu, že ano. Horor je to bohužel asi vždycky
Přeji dceři hodně síly a aby ve Vás měla oporu.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.