Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@řeřicha jee furbyho jsem taky chtela a nikdy neměla
ale kamarádka mi ho apsonň půjčovala ![]()
jooo dostihy
na ty jsem zapoměla
@a12 já jí měla ještě nedávno, než jí dcerka dodělala
a neteř když byla malá z ní měla hrůzu, jak byla větší jak ona ![]()
Příspěvek upraven 22.10.18 v 22:04
@řeřicha jéé to je krásné téma. Já milovala plyšáky, deskové a karetní hry a puzzle. Nejvíc si vybavuji hry z Pohádky do pohádky, žížalky a člověče nezlob se. To už se mnou ani nikdo nechtěl hrát
a z karetních her žolíky s babičkou, na to doteď vzpomínám.
@řeřicha knížky o zuzance se líbí i mým dětem, ale už mám jen jednu. Nevíte náhodou, kde bych je mohla sehnat? ![]()
Já z dětství milovala sevu a chevu stavebnici. Já když vidím dneska některé ty hračky tak děs.. až naše děti dospějí a budou mít děti, tak to už budou hračky jen samí roboti…
@Lalelale píše:
@řeřicha jéé to je krásné téma. Já milovala plyšáky, deskové a karetní hry a puzzle. Nejvíc si vybavuji hry z Pohádky do pohádky, žížalky a člověče nezlob se. To už se mnou ani nikdo nechtěl hráta z karetních her žolíky s babičkou, na to doteď vzpomínám.
Puvodni z pohadky do pohadky porad mam
ale mam dva kluky, mladsi je rocni takze to nic a starsiho to nebavi ![]()
Ale ony tam ty papirovy postavičky v tech stojankach uz ani nedrzi
Segra mela zuzanku a ja martinku, cetla jsem je porad.. Asi si je zas nekdy prectu
![]()
Já milovala barbiny, auta na dálkové ovládání, pak všechny možné deskové hry, nicméně co umím číst tak mě vždycky potěšily nejvíc knížky
vždycky sem si přála lego, ale to sem nikdy nedostala (aspoň ne nějakou větší sadu, že které by se dalo něco udělat podle fantazie) takže to si teď vynahrazuji u syna ![]()
Otec delaval 1993-95 v Nemecku, aby vydelal na barak. Vozil nam Barbiny, sladkosti atd., ktere tady moc sehnat neslo. Vzpomenu si casto, kdyz vidim ty dnesni panenky.
Příspěvek upraven 22.10.18 v 22:10
@řeřicha píše:Člověče nezlob se s obrázky, neznačková stavebnice a la Lego, ze které šly stavět domečky, Kloboučku hop, domek pro panenky, co šel zasunout pod válendu, hadrová panenka, co jsem si sama ušila, později Barbie. To mi bylo 13. Nic z toho se mi nedochovalo mimo stavebnice, ta zůstala u babičky. Kazety přehrávané na „dvojčeti“ jsem vyházela, schovávám z nostalgie pár videokazet. Úplně první film, co jsem viděla na videu, byl Hříšný tanec nadabovaný jedním hlasem
Tak jsem si prošla katalog Dráčiku (vánoční, 120 stran) a téměř nic mě nezaujalo. Děti mám malé (4 a 1,5 roku), dárků koupíme jen pár, víceméně to mám vymyšlené. Stejně mě překvapilo, že mě nic nenadchlo.
Tak jsem přemýšlela, co bych asi chtěla, co jsem měla ráda, na co z dětství vzpomínám… co byly ty TOP věci, co bych si přála i dnes.
Určitě bych chtěla lego (to jsem chtěla a dostávala každé Vánoce… a milovala). Pak jsem milovala bárbíny (hrála jsem si celé hodiny, snad ještě ve 12-ti letech). Knížky o Zuzance, Heidy. Kazety s Dádou Patrasovou. Později mikroskop, pak walkman.
To byly moje top věci, ke kterým mám dodnes vztah, mám je schované (i ty kazety, co už dnes ani nemám kde přehrát) a asi je budu mít schované i v důchodu
.Na co vzpomínáte vy? S čím jste si vyhrály? Maji vaše děti podobný vkus?
@a12 píše:
Puvodni z pohadky do pohadky porad mamale mam dva kluky, mladsi je rocni takze to nic a starsiho to nebavi
Ale ony tam ty papirovy postavičky v tech stojankach uz ani nedrzi
legenda! já milovala figurku bílé paní, to jsme se se sestřenkou byly schopné pomalu poprat
dokonce jsem nedávno viděla, že se ta hra pořád dá koupit na eshopech
@a12 píše:
Papirovy panenky
Ty jsem nedavno dostala pro decka. Taky se jim to libi, ale nemaji velkou sbirku. Jsem jim rekla, ze si maji oblecky vyrobit.
Barbina, hlavne ta s konem
Lego, plysaci vseho druhu, hra Dostihy a sazky, kazety s pohadkou Broucci od Karafiata, kreslene knizky Heidy, devcatko z hor ![]()
Nejvíc mi utkvěla v paměti barbína (tu jsem si přála snad půl roku dopředu a Ježíšek ji fakt sehnal
), pak taková malá plechová kuchyňka a panenka černoška. ![]()