Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Limi123 píše:
No vidis, nam v lete rvou deti pod oknem od rana do vecera, jsouna hristi, hraji fotbal. A mne to dela strasnou radost, okna nechavam otevrene, jsem rada, ze si deti hraji venku a ne u pocitace. Mela jsem to tak i predtim, nez se mi narodili kluci.Takze je to spis o pristupu.
Přesně tak, my máme před domem takový plácek, kde si hodně děti hrají s míčem, jezdí na odrážedlech a já z toho mám radost, ráda poslouchám život.
@chaela Jak myslis „nevybiji okna“Myslis, ze by micem mohly rozbit okno? Je pravda, ze by tim micem teoreticky okno trefit mohly, ale to by se snad nerozbilo.Neni to kamen.
@Zorecka píše:
@chaela Jak myslis „nevybiji okna“Myslis, ze by micem mohly rozbit okno? Je pravda, ze by tim micem teoreticky okno trefit mohly, ale to by se snad nerozbilo.Neni to kamen.
Tak záleží na síle toho hodu, okno rozbít můžou, každopádně i kdyby nerozbili asi by mi nebylo příjemný kdyby mi děti házeli míče do oken ![]()
@carola píše:
Mně také přijde, že dnes vadí lidem vše. My jako děti lítali od rána do setmění venku a dnes abych se bála jít s dítětem za dům na trávu, že mě někdo požene.
my taky lítali kolem baráku. A pravidelně si na nás stěžovali
Buď jsme řvalí (hráli jsme hokej) nebo jsme hráli školku s míčem, mlátili jsme jedněm přímo do kuchyňské zdi ![]()
@Zorecka Kdyz se do toho poradne oprou, klidne to okno naprasknout muzou. A i kdyby ne, libilo by se ti, kdyby ti nejaky decka cey odpoledne mlatily balonem do oken? Mne teda ne, a proto bych to nenechala delat ani svoje deti.
@carola
Tak ono to máš těžký. Vidím to u mamky, když spí po noční tak se prostřídají dvě školky a pak přijdou dečka z družiny a ten řev to je děs. Když se ozveš tak si rasista. Přitom učitelky tam sedí a vykládají mezi sebou nebo datluji něco do mobilů. To nemluvím že neustále z pískoviště jim písek nosí do vchodu ![]()
A aby toho nebylo málo odpoledne přijde mládež a ten slovník to jen děs, takže chlupatí tu sou v poslední době velmi často. Takže ano normální hraní nám nevadí ale když někdo dělá cíleně bordel tak to mě už docela štve.
Jinak mě by ani nenapadlo aby si děcka hráli ve společných prostorách pokud tam nejsou pro to určeny prostory.
My jsme si hráli před panelákem celý rok. V zimě jsme bobovali na kopci a brzdili nohama kolikrát až o barák a kluci hráli fotbal, na jaře jsme vařily klukům lektvary z louže a rozkvetlých kytek a pletly věnce z pampelišek, v létě jsme my holky skákaly gumu a panáka a kluci hráli hokej. Ve společných prostorách jsme si hrály jen s panenkama a na školu ![]()