HSIL-III, řeším to příliš pozdě?

Anonymní
9.6.18 18:09

HSIL -III není už pozdě ?

Zdravím v prosinci 2017 mi byl z cytologie zjištěný nález HSIL - III… Máte s tím někdo zkušenosti? A je tu někdo kdo to delší dobu neřešil? Já už byla objednána na konizaci, ale nakonec se neuskutečnilo, protože mám problémy se srdcem a k předoperačnímu potrebovali kardiologické vyšetření, které v tu dobu nebylo možné, ale to je hrozně těžké na vysvětlování :/ nakonec jsem na to úplně zapomněla a do teď na operaci nebyla :/ naposledy v práci mě známá děsila, že její kamarádka na toto zemřela :( docela mě to vyděsilo, ale zase nevíme zda měla 100% to samé ona sama si není jistá a tak se chci zeptat tady… Děkuji za odpovědi :/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2411
9.6.18 18:27

HSIL III jsem mela v roce 2014. Doktor me sledoval uz dlouho predtim, porad rikal, ze lehky nalez je, ale neni to vazne a nechal to zajit (nevim proc) az na toto. Zjistil mi to v breznu, v dubnu jsem byla v onkologicke poradne a na konizaci jsem sla v rijnu, meli jsme v lete jet na dovolenou a vzhledem k sestinedeli by to neslo. Vse problehlo v poradku, hojeni asi 3 tydny. Nakonec se z histologie zjistilo, ze slo jen o HSIL I. Takze ne vzdy se to potvrdi, ale doporucuju to nepodcenovat a urcite jit co nejdriv na konizaci, neni to nic hrozneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
9.6.18 18:55

Ja mela opakovane jen LSIL. Na hystologii se pak zadny nalez nepotvrdil. Tak nevim, jakou ta cytologie ma vypovidajici hodnotu.
Nicmene, alespon na kolposkopii by te gynDr. mel poslat. Na to narkozu nepotrebujes :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
9.6.18 19:06

Doporučuji okamžitě v pondělí zajít na gynekologii. Píšeš 12/2017, to znamená, že jsi nebyla na gyndě ani po roce. Už je to fakt dlouho. Záleží jestli ti tento výsledek vyšel z cytologie nebo z biopsie ( ta je přesnější). Každopádně HSIL III je už nález, který je opravdu lepší nezanedbat. Nikdo ti tady nenapíše, že to bude v pořádku za takto dlouhou dobu. To totiž nikdo neví. @cecetka kolposkopie je celkem k ničemu, kdyby už tam byl viditelný nález, tak už to není opravdu dobré. chce to gynekologické vyšetření- kolposkopii, cytologii a UZ. Případně LBC, biopsii z čípku. No a pak dle výsledků konizaci. Lékař bude potřebovat nové výsledky, aby mohl paní odeslat na zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
9.6.18 19:10

A nikdy není pozdě, lepší teď než to zase odložit. Ale takto zanedbat svoje zdraví, no nechápu to :nevim: konizace se dá udělat případně i bez narkózy i když je to nic moc. Měla jsi kontaktovat gynekoložku a řešit to, vymyslely by jste jiný postup, to je normální, že někdy člověk nemůže hned zákrok podstoupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.18 19:17

Asi bych to neodkládala. Už jsi byla na biopsii? Pokud ne, tak bych začala tím, může se zjistit, že to není tak vážný jako ukazuje cytologie. U mě se konizace nakonec odkládala o rok kvůli těhotenství, ale déle než rok bych raději nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.18 19:32

Zatím byl jen stěr na sklíčko tak zvaně… Ale už při pohledu dovnitř říkala, že to jde vidět :/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.18 19:35

Promiň ale přijde mi to jako vymluva, a nikdo ti neřekne jak na tom teď jsi u někoho to může mít pomalý postup u někoho sakra rychlý, vždyť ti může jít o život :nevim:

A konizaci mi dělali v lokální anestezii…Jako nic příjemného ale vydržet se to dalo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9.6.18 19:36

Pohled není úplně směrodatný, u mě to taky bylo vidět, po biopsii to bylo upřesněné na CIN 3 a stejně se kvůli těhotenství rok čekalo. A žiju. Histologie následně po konizaci potvrdila názor z biopsie. Ale asi bych víc jak rok neotálela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.18 19:45

To ani nemám v plánu teď 20. Jdu na to kardio tak snad už to pak bude dobrý :/

• Citovat
  • Upravit
24524
9.6.18 20:23

No na tu gynekologii jdi dříve. Výsledky chvíli trvají. Zase to odkláš, asi pro tebe zdraví není důležité. Cytologie i biopsie trvá minimálně tři týdny. Fakt nebuď hloupá. Na čípek se dá fakt dost lehce umřít. a ty už to odkládáš dlouho. To že nemáš potíže nic neznamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.5.24 11:32

AJda

Mohla bych vás poprosit o zkušenost za jak dlouho (HSIL II-III, HR vir potvrzen vás vzali na konizaci? Lékař z COPu mě objednal na konec srpna, že mají plno a pak dovolené, ujišťoval mě, že taková obj. doba je standartní, že tento typ tak rychle nepostupuje. Ale stejně mám z toho špatný pocit. Moc díky za názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí