Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@vedma007 píše:
@KKK85 jo samozřejmě jsme koupili na isofixy, to beru jako automatiku
tak to nee každý má jako automatiku. Měli by to mít do těch 150cm. Tak syn to bude mít za chvíli, holka si počká
.
Já doufám že se tam dcera vleze do těch 150cm do sedačky, můžu se zeptat jakou jste měli autosedačku?
Synovi je skoro 13 a má 30-32 kg a jezdí v sedačce. Podsedák je nouzové řešení, když jedeme s někým a nemůžeme použít sedačku.
Pasy, ktere nejsou vyskove nastavitelne, jdou pres krk i mne, 39 let a 174 cm
A nekdy i ty nastavitelne. Takze v aute sedim na polstari, nekdy na detskem podsedaku. Mam totiz hrozne dlouhe nohy a kratky trup.
@KKK85 Cybex X-fix. Oni jsou oba takové hubené vysoké žížaly, ale syn bude ramenatý po manželovi.
@vedma007 píše:
@KKK85 Cybex X-fix. Oni jsou oba takové hubené vysoké žížaly, ale syn bude ramenatý po manželovi.
My teď máme cybex z-fix.. jsem to právě dávala uplně nahoru a nezdá se mi že se tam vleze do 150cm… no jsem zvědavá. zatím má dcera 23kg a 121cm.
Musí se splnit výška 150 cm, váha 36 kg, nebo věk 12 let. Jedno z toho stačí.
@lucad77 píše:
Musí se splnit výška 150 cm, váha 36 kg, nebo věk 12 let. Jedno z toho stačí.
Dříve bylo všeobecným pravidlem, že povinnost autosedačky mají všechny děti mladší 12 let. To se však v roce 2006 změnilo a v současné době je povinná autosedačka nebo podsedák pro každé dítě, které nedosáhlo výšky 150 cm nebo neváží více než 36 kg.19. 7. 2021
@KKK85 píše:
Dříve bylo všeobecným pravidlem, že povinnost autosedačky mají všechny děti mladší 12 let. To se však v roce 2006 změnilo a v současné době je povinná autosedačka nebo podsedák pro každé dítě, které nedosáhlo výšky 150 cm nebo neváží více než 36 kg.19. 7. píše: Více
Aha, tak díky. ![]()
@KKK85 píše:
Dříve bylo všeobecným pravidlem, že povinnost autosedačky mají všechny děti mladší 12 let. To se však v roce 2006 změnilo a v současné době je povinná autosedačka nebo podsedák pro každé dítě, které nedosáhlo výšky 150 cm nebo neváží více než 36 kg.19. 7. píše: Více
Tato formulace mi vzdycky hrozne trha oci. (Narazila jsem na ni uz drive.) Znamena totiz, ze napr. dite 11 let, 165 cm, 35 kg musi mit podsedak. Coz neni pravda. Spravne ma byt “nedosahlo vysky 150 cm a zaroven vazi mene nez 36 kg”.
@Janča6 píše:
Tato formulace mi vzdycky hrozne trha oci. (Narazila jsem na ni uz drive.) Znamena totiz, ze napr. dite 11 let, 165 cm, 35 kg musi mit podsedak.
Jakože tam chybí čárka před nebo?
@Janča6 píše:
Tato formulace mi vzdycky hrozne trha oci. (Narazila jsem na ni uz drive.) Znamena totiz, ze napr. dite 11 let, 165 cm, 35 kg musi mit podsedak.
Píšou nebo… výška nebo váha… nedosáhlo 150cm nebo 36kg… takže dítě 165cm a 35kg dosáhlo výšku 150cm…
@lucad77 píše:
Jakože tam chybí čárka před nebo?
O to nejde. Proste misto “nebo” ma byt “a zaroven”.
@Janča6 píše:
O to nejde. Proste misto “nebo” ma byt “a zaroven”.
Já myslím, že ne. Prostě musí být splněno jedno, nebo druhé. Moc nad tím přemýšlíš.
@KKK85 píše:
Píšou nebo… výška nebo váha… nedosáhlo 150cm nebo 36kg… takže dítě 165cm a 35kg dosáhlo výšku 150cm…
Ne ne. Opravdu je to spatne napsane. A ja jsem si kvuli teto formulaci myslela, ze i vysoke hubene dite musi mit autosedacku nebo podsedak.
Dite 165 cm a 35 kg dosahlo podminky 160 cm nebo 36 kg. Ale pri formulaci nedosahlo je pravdive tvrzeni, ze toto dite “nedosahlo 150 cm nebo 36 kg”, protoze nedosahlo jednoho z techto limitu, a to hmotnostniho.
Neni to slovickareni. Proste vazne pro nekoho, kdo zna matematickou logiku, je to napsane nesrozumitelne.
@Janča6 píše:
Ne ne. Opravdu je to spatne napsane. A ja jsem si kvuli teto formulaci myslela, ze i vysoke hubene dite musi mit autosedacku nebo podsedak.Dite 165 cm a 35 kg dosahlo podminky 160 cm nebo 36 kg. Ale pri formulaci nedosahlo je pravdive tvrzeni, ze toto dite “nedosahlo 150 cm nebo 36 kg”, protoze nedosahlo jednoho z techto limitu, a to hmotnostniho.
Neni to slovickareni. Proste vazne pro nekoho, kdo zna matematickou logiku, je to napsane nesrozumitelne.
Já asi tu logiku nemám, protože vůbec nechápu, co řešíš. A to jsem češtinářka. ![]()