Hubené děti - do kdy podsedák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14874
31.7.23 13:50
@lucad77 píše:
Já myslím, že ne. Prostě musí být splněno jedno, nebo druhé. Moc nad tím přemýšlíš.

Kdyby napsali, ze dite, ktere splni limit 150 cm nebo 36 kg, nemusi mit autosedacku ani podsedak, tak to chapu spravne.

Ale ta formulace, kde je pouzito nesplneni limitu, je chybna. Vubec o tom nepremyslim (ani moc, ani malo), ale je pro me prirozene myslet matematicky a negace implikace proste funguje jinak, nez jak ji pouzil autor toho textu. Ale vidim, ze se nesetkavam s pochopenim :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24855
31.7.23 13:51
@Janča6 píše:
Kdyby napsali, ze dite, ktere splni limit 150 cm nebo 36 kg, nemusi mit autosedacku ani podsedak, tak to chapu spravne.Ale ta formulace, kde je pouzito nesplneni limitu, je chybna. Vubec o tom nepremyslim (ani moc, ani malo), ale je pro me prirozene myslet matematicky a negace implikace proste funguje jinak, nez jak ji pouzil autor toho textu. Ale vidim, ze se nesetkavam s pochopenim :?

Fakt nechápu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
31.7.23 14:58
@KKK85 píše:
Píšou nebo… výška nebo váha… nedosáhlo 150cm nebo 36kg… takže dítě 165cm a 35kg dosáhlo výšku 150cm…

Presne tak, “nebo”.

“v současné době je povinná autosedačka nebo podsedák pro každé dítě, které nedosáhlo výšky 150 cm nebo neváží více než 36 kg”

Neboli podsedak nebo autosedacka je povinna pro dite, ktere splnuje aspon jednu z podminek:
1. “nedosáhlo výšky 150 cm” nebo
2. “neváží více než 36 kg”.

A dite 165 cm a 35 kg splnuje druhou podminku, cili je pro ne povinna autosedacka nebo podsedak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
31.7.23 15:00
@Janča6 píše:
Presne tak, “nebo”.

“v současné době je povinná autosedačka nebo podsedák pro každé dítě, které nedosáhlo výšky 150 cm nebo neváží více než 36 kg”

Neboli podsedak nebo autosedacka je povinna pro dite, ktere splnuje aspon jednu z podminek:

A dite 165 cm a 35 kg splnuje druhou podminku, cili je pro ne povinna autosedacka nebo podsedak.

Opakuji, ze to neni slovickareni nebo rypani. Ale vazne je to formulovano chybne a me to zmatlo, musela jsem si najit presne zneni daneho predpisu, abych pochopila, ze dite, ktere presahne alespon jeden z tech limitu (hmotnost nebo vyska), uz muze jezdit bez autosedacky a podsedaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7561
31.7.23 18:58
@Janča6 píše:
Presne tak, “nebo”.

Já to nedokážu pochopit jako ty… chápu to prostě jak tak že jak splní jednu tuto podmínku tak právě nemusí mít autosedačku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
31.7.23 19:43
@KKK85 píše:
Do výšky 150, ne?

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
31.7.23 21:52
@KKK85 píše:
Já to nedokážu pochopit jako ty… chápu to prostě jak tak že jak splní jednu tuto podmínku tak právě nemusí mít autosedačku :-)

Tak ještě jeden pokus, pak toho nechám, ať tu neplevelíme diskuzi.

Formulace „Student, který v daném předmětu nesloží zkoušku nebo nezíská zápočet, musí tento předmět opakovat,“ znamená, že studentovi stačí zkouška nebo zápočet, aby tento předmět nemusel opakovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
31.7.23 23:07
@AnastazieB píše:
Synovi je skoro 13 a má 30-32 kg a jezdí v sedačce. Podsedák je nouzové řešení, když jedeme s někým a nemůžeme použít sedačku.

Já teda nechci prudit, ale 13 leté dítě ti dobrovolně jezdí v sedačce? Přijde mi to pro teenagera takové… dehonestující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13817
1.8.23 08:23

@samantafox ano, jezdí. On je hodně drobný a na sedačku je zvyklý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24855
1.8.23 21:34
@Janča6 píše:
Tak ještě jeden pokus, pak toho nechám, ať tu neplevelíme diskuzi.Formulace „Student, který v daném předmětu nesloží zkoušku nebo nezíská zápočet, musí tento předmět opakovat,“ znamená, že studentovi stačí zkouška nebo zápočet, aby tento předmět nemusel opakovat?

Ano, podle toho, co se za ten předmět vyžaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí