Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás taky doktorka neřeší. Spíš mi naopak nadává, že prcka překrmuju. Ale on je jen hubenej. Výškově je nadprůměr.
Tak my už sice nejsme miminko ani batole, holka má 3,5 roku, váží 12kg a cca 104cm
…dr. nic neřeší. Už máme zkušenosti se starší dcerou, která byla drobek. V 7mi letech v první třídě měla 17kg/115cm
. A s ní jsme běhali po doktorech od 3 let- endokrinologie, gastro…chtěli dělat odběry krve ve spánku na vylučování růstového hormonu, sondy žaludku a střev… a to už jsem nedovolila. Ve 3 letech jí určili kostní věk na 1,5 roku, takže při srovnání s mladšími dětmi byla „průměrná“…a hotovo. Naposled jsem nechala kostní věk zkontrolovat při nástupu puberty -u nás ve 14ti letech- opět se potvrdil kostní věk 12,5 roku. Jsme sledovaní na endokrinologii -štítná žláza v normě…tak jen pro jistotu. Jak jsem psala, dnes je jí 16let- 48kg/157cm. Já jsem do svých 30ti let měla 52kg a měřím 160cm, moje mamka 154cm, babička 152cm…tak se není co divit, že jsou holky po nás
. A já říkám- co je malé, to je milé ![]()
Dcera v 11měsících měří asi 72cm a váží 7,7kg
na kontrole v 10 měsících dr taky nic neříkala, ani jsem nezkoušela, jak si stojí v grafech
PV 3,2/48
6m 6,5/67
8m 6,9/69
10m 7,5/71
no místo tepláků ted u nás frčí punčocháče, sedí jí supr v pase i na délku jsou dobrý ![]()
jídlo má ráda, jen dost rychle je sytá a víc do ní nenacpu, a to ji krmím tak po 3 hodinách ![]()
@Billi ahoooj ![]()
Ahoj holky
To je super diskuze, knečně někdo ví o čem mluvím
Můj syn měl v osmi měsících 71cm a 6700g
Doktorka to neřeší, já také ne. Papá pěkně(jak kdy a jak co
)Já i ségra jsme měly v roce sotva 9kg, manžel taky neměl moc, takže je prostě po nás. V porovnání i s mladšíma dětma je drobounkej, ale zase většina „kamarádů“ má v půl roce 9 kg ![]()
Jak psala Birma, naši se se ségrou taky nalítali takhle po vyš. a všechno v pořádku. Dnes je dospělá, má 150cm a 45kg, prostě je to drobek roztomilej ![]()
@Janule81 Malá měla stejnou PV. Nevíš, kolik měla ve 4 měsících? Pro porovnání. Ta má 5,65g a 63cm.
@Elilen tak jsem koukla do „deníčku“ a měla asi 62cm a váha 5,74kg, takže docela podobný,
a můžu říct, že až ted v 11měsících se pěkně rozjedla, fakt jsem zvědavá, kolik nakonec bude v roce vážit ![]()
Ahoj, potřebovala bych poradit. Syn je sice váhově průměrný, ale je to taková dlouhá nudlička. Ve 4 měsících měl 7250 g a 70 cm. Kupovala jsem zatím body v Tescu, vyhovovaly mi, ale teď velikost 74, kterou má dobrou na délku, má už hrozně širokou. V pase by to tak nevadilo, to se „skřípne“ punčocháčkama, ale problém je to u krku. Má hrozně široký výstřih
Uzší body jsem měla z Lidlu, ale tam moc často body nejsou a navíc bývají jen třeba dvě. Kde koupit?
@hartiepa píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. Syn je sice váhově průměrný, ale je to taková dlouhá nudlička. Ve 4 měsících měl 7250 g a 70 cm. Kupovala jsem zatím body v Tescu, vyhovovaly mi, ale teď velikost 74, kterou má dobrou na délku, má už hrozně širokou. V pase by to tak nevadilo, to se „skřípne“ punčocháčkama, ale problém je to u krku. Má hrozně široký výstřihUzší body jsem měla z Lidlu, ale tam moc často body nejsou a navíc bývají jen třeba dvě. Kde koupit?
nám sedí HM či CA, malá je taky taková žížala.
Musíš koupit na knoflíčky u krku či rolákovité body - jukni na www.mimibazar.cz
Ale to je velký. Já čekám velikost 74 až někde po 6m, mám nakoupeny vel. 74 na jaro - máme taky 4m
.
Ahoj.Zkus sehnat body s roláčkem, aby nemělo mimi holý krk.Na netu je jich dost a dost. Přímo o obchodě nevím ![]()
@hartiepa Synek nikdy nebyl žádný drobek, ale taky mě štvalo rozvírání výstřihů u bodyček z Tesca, tak si vždycky na nové nabouchám patentky , je to během chvilky a jsem spokojená. Jinak mám totiž body z Tesca ráda, mívají pěkné obrázky a jsou levná.
U nás dr. nic neřeší.. ono vlastně není co, je zdravý, nic mu není. Jen má holt rychlejší spalování