Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojky holky, je tu někdo, kdo se ted také vrhá na hubnutí? jde mi spíš o zdravé jídlo a pohyb. Brala bych někoho s kým bychom si tu navzajem poradily a hecovaly se
Mam po dvou letech doma s dcerkou nyní 89 kilo ( měla jsem už 93) a potřebuji se časem postupně dostat na 65. Koupila jsem domu eliptical a běžící pas a ted týden tvrdě makám ale z 88 kg šla váha naopak o kilo nahoru. Tak bud svaly a nebo něco dělám blbě. Budu ráda když se sem někdo přidá a vyměníme si zkušenosti ![]()
Jakooo, já bych se i přidala, zhubnout potřebuju jako sůl.. ale zatím sem žádný výrazný kroky neudělala.. snažím se postupně zmenšit porce.. potřebuju začít víc chodit ( padá mi klenba a celý těhu sem byla oteklá takže si moje nohy odvykly na boty a je bolestivý ujít i pár set metrů..) na plavání nemůžu, nemá kdo hlídat.. co sem začla tak sed lehy, ale nějak nejsem schopná najet na nějaký počet, aby to mělo význam.. holt už sem moc tlustá.. tebe obdivuju, si do toho skočila po hlavě
eliptical bych taky brala kdyby byl financ.. já mám teď 99, rodila sem se 104.. před těhu 84 a taky bych chtěla na těch 65 minimálně..
@Trinetka ahojky
no ja to vzala postupně. Od srpna nekouřím a držím vahu aby nelezla rapidně nahoru ale nevim jak s ni hnout poradne dolu. Hlídani taky nemam což je velky minus tak musim doma. Měla jsem uz stejný problem jako ty a kdyz jsem sla do obchodu vedle baraku tak mě palily nohy a hlavně se mi zvedl cukr tak jsem musela rychle zacit neco delat. Babicka ma diabetes a diky nemu ji hrozi amputace druhe nohy ( vysoka váha) tak mam odstrašujici pripad a chci se naucit žít jinak dokud muzu.
Jinak ja začala chodit na pase ( chodit a nééé běhat, protože to jeste nedám ) 3 krat tydně 7 km rychlostí 5- 5,5 km v hodině a k tomu 3 krát týdně 20 minut na elipticalu ( ten mě moc nebaví
), jenže jedu první týden a kilo nahoře. Jim asi i zdravě ale podle kalorických tabulek málo tak nevim ![]()
Já bych se přidala taky, od ledna se snažím a výsledky spíš nic než moc… (šest kilo, potřebovala bych tak třicetšest… ne, vážně, třicet by mi stačilo bohatě). Denně běhám na orbitreku, postupně přidávám čas, ale špek je stále věrný a drží se mě.
@marselina03 no já mám v rodině taky cukrovku
ale před těhu sem chodila darovat krev a držela sem se zatím v normě.. plus mám potíže se štítnou žlázou.. jinak, když jíš málo, tak je to taky blbě.. tělo ukládá a tím cvičením určo nabíráš svaly..
@marselina03
Běhám od začátku ledna, a „běhám“ jako paní radová, tj. šinu se jak šnek; jakou rychlostí běhám, to nevím, sleduju jen čas a uběhnutý počet km. Začínala jsem na 30 minutách a cca 9 uběhnutých kilometrech, teď běhám 45 minut a těch kilometrů mám mezi 14 a 16. Rozhodně se nehoním, protože když přepálíš tepovku, tak se pálej cukry a ne tuky - aspoň tak nějak mi to vysvětloval kamarád, co dělal trenéra ve fitness.
@Trinetka no jenže nějak nedokážu sestavit jidelnicek aby toho bylo dost a to je asi muj nejvetsi problém. Ted jsem si koupila knížky břicháče Toma tak chci zkusit jídlo dělat podle toho ale to zas neumim skloubit s těma tabulkama ![]()
@Meroe to teda naběháš hodně
to bych nedala.. a dá se ta sorávná tepovka na těle zjistit bez těch přístrojů do hodinek a pod?
třeba že ucítím tepat srdce na žíle na hlavě
asi debilní dotaz co ![]()
@Meroe jj ja si tepovku měřím a ta mi na spalovaní sedí. Ja mam prave na elipticalu prumernou rychlost jakou jedu ale nad 19 km v hodine se nedostanu a dele nez 30 minut tam nevydržím
@Veronika2015 no doufam v to a zajímalo by mě jak dlouho váha stoupa kdyz lezou svaly nahoru ![]()
@marselina03 tak daleko ještě nejsem.. my sme těžký masožrouti a jáhly nám nejedou ani jednomu, takže nám nikdy dieta nevydrží :/ potřebuju jíst ot co jíme normálně jen s lehkou obměnou a s tím mi ani výživový poradci nechtěj kalkulovat.. a nehubla sem ani když sem jela celý dny o mrkvi, okurku a rajčeti.. jen k obědu půlku donešenýho oběda s manžou..
@Trinetka
Běhám jak ďas
(oproti tomu, jak jsem nehnula ty měsíce během těhu a po porodu), ale stejně nehubnu.
Dá, normálně si vypočteš podle věku odpovídající tepovku a pak si to za běhu můžeš odpočítat na zápěstí. Nebo jsou fitka, kde ti zapůjčí měřák na zápěstí (omluv můj přiblblý výraz, já tomu tak říkám). Ale jde to i „odhadem“, musíš běžet nebo se pohybovat tak svižně, abys stihla ještě mluvit, ale ne mlít (a ne lapat po dechu)
Já třeba na orbitreku vůbec měření tepu nevyužiju.