Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Sophinko co společné rodinné aktivity?? že by to nebylo tak násilím. třeba společně jít na „tůru“ bude ve spalovacím režimu a aniž by se nějak dřel tak něco málo shazovat bude…určitě bych nehrotila jídelníček u dětí, myslím tím nedávala žádné diety. max třeba jídlo pravidelně malé porce a hodně moc moc pít…a vyškrtnout sladkosti… s dětmi je to těžký… hlídej aby to nezklouzlo k hladovce atd…
to všechno děláme. vycházky,bazén. trochu jsme upravili jídelníček. Doktor ho ale tak vyděsil,že mi 10X denně stojí na váze a hlídá každej gram
Hm Sophi to je blbí s tou váhou
je ještě „malý“ co takhle prostě váhu vzít schovat… ? možná blbost ale aby se z toho nevyklubala nějaká nemoc
děti tohle nemůžou mít pod kontrolou-vždyť mnohdy dospělí nezvládají odhadnout kdy už stačííí ![]()
zatím jsme u vysvětlování,ukazování nových (tedy pro syna nových
) potravin ,začali jsme spolu cvičit 2× denně (bože jak mě bolí tělo a nesmím to dát najevo
) a vymezili jsme čas počítače na 60 minut (pak musí být povinně 60 minut venku-upřímě to bere jako trest.
Asi bych se mu snažila vysvětlit, že nejde tak o přesnou váhu, jako o zdraví. Že zdravé srdce potřebuje vhodnou aktivitu a zároveň nepotřebuje cévy plné cholesterolu, že když bude jíst zdravě a přiměřeně se hýbat, že si tělo zvykne a kila pustí. Že musí jíst pravidelně v malých porcích, aby si tělo uvědomilo, že nenastal žádný hladomor.
A asi taky to, že za nějakou dobu ta kila nabral, tak nemůže lusknout prsty, aby jen tak zmizeli, že to zase bude nějakou dobu trvat, než to odbourá.
Ale je to hrozně ošemetné, anorexie a bulimie je hrozný strašák a četla jsem, že se čím dál tím víc začínají rozmáhat i mezi kluky ![]()
Záleží na tom, jak moc je přístupný tvým radám, pokud seš jen „blbá matka“, tak by možná viděl větší autoritu v cizím člověku, třeba nějakém dietologovi ![]()
čičinka píše:
Asi bych se mu snažila vysvětlit, že nejde tak o přesnou váhu, jako o zdraví. Že zdravé srdce potřebuje vhodnou aktivitu a zároveň nepotřebuje cévy plné cholesterolu, že když bude jíst zdravě a přiměřeně se hýbat, že si tělo zvykne a kila pustí. Že musí jíst pravidelně v malých porcích, aby si tělo uvědomilo, že nenastal žádný hladomor.
A asi taky to, že za nějakou dobu ta kila nabral, tak nemůže lusknout prsty, aby jen tak zmizeli, že to zase bude nějakou dobu trvat, než to odbourá.Ale je to hrozně ošemetné, anorexie a bulimie je hrozný strašák a četla jsem, že se čím dál tím víc začínají rozmáhat i mezi kluky
Záleží na tom, jak moc je přístupný tvým radám, pokud seš jen „blbá matka“, tak by možná viděl větší autoritu v cizím člověku, třeba nějakém dietologovi
hele úplně se slyším
přesně tohle mu říkám
naštěstí to je hodné dítko milující rodiče-zatím
takže naslouchá,ale asi nerozumí. Když mu říkám ,že nezhubne hned jásá stojíc na váze ,že ubral 200 g( sebrala jsme mu úsměv-byl před snídaní)
Teď budu nejspíš trochu trapná
, ale to, že stojí na váze nemusí být hned zas tak špatné. Lepší, než aby dál nabíral, ale hlavně…tělo stále roste, takže se bude měnit poměr mezi výškou a váhou, tudíž by se takto mohl dostat blízko k ideální váze. Chápete, jak to myslím? No, pokud s tím nebude souhlasit doktor, tak to aspoň takto podat klukovi, aby nestál na váze každou volnou chvilku ![]()
V tom případě bych ho sledovala a nechala to chvíli utřepat. Ono se mu to rozleží v hlavě, přestane to být taková děsná novinka a spíš začne lajdačit bych řekla. Možná dobře, že se váží před tebou, aspoň budeš mít přehled, kdyby nějak drasticky ubral
A fakt by ho nějakej sport nebavil? Kdybys mu třeba dala vybrat z nějakých kroužků? Třeba nějakej kamarád dělá něco zajímavýho a on by to chtěl zkusit
Třeba by ho něco začalo bavit a ani by si neuvědomil, že sportuje
A možná bych zkusila zdobit „zdravý“ jídlo - (a zelenina se do některých jídel dá propašovat) aby vypadalo lákavě a barevně
Neumím si to zatím moc představit, tak nechci plácat blbosti
, ale jestli se pořád váží, tak bych se anorexie bála, kamoška ji měla (bylo jí 13)
Podle mě je to od doktora dost neprofesionální strašit dítě, místo toho, aby mu taktně poradil, co a jak ![]()
Držím pěsti…
bohužel jediné ze sportů co je ochoten a schopen dělat je bazén. Jinak při fotbalu poprvé otřes mozku -nemocnice,po druhé výron kotníku ,třetí pokus už nebyl…a je to podobné ve všech sportech ![]()
je to opravdu spíš technický typ-počítaře,fyzika,matika. Ven je u něj snad sprostý slovo,protože ho neříká.
s jídlem bude boj,ale snad alespoň něco vybojuji
sophinka píše:
doktor na něj spustil gynekomastií a operací prsou
Asi bych si s doktorem promluvila
![]()
Já jsem zvědavá, jak se bude sportovat u nás, já jsem bývala docela aktivní, manžel za mlada taky, ale teď už nechce chodit ani na procházky a u pc je skoro pořád (pracovně i nepracovně
), takže asi nic moc vzor pro děti ![]()
Můj nejstarší syn má též nadváhu, žádný sport ho nebaví, kromě gaučingu, u ničeho nikdy nevydržel a nutit ho prostě nemůžu neb tam pak chodil s brekem. Před rokem se přihlásil na pinpong a tam kupodivu vydržel do dnes a už se těší na zaří, až začnou tréninky. Jídelníček máme upravený od jeho 5 let, páč má dědičný vysoký cholesterol a stejně se nám nedařilo zhubnout.
Letos ho naše mudra po domluvě se mnou poslala do lázní. Strašně se těšil, byl tam téměř 8 týdnů, shodil přes 6 kilo a ani nechtěl domů, prý chce příští rok znovu !!!
Možná, že by stálo za to uvažovat o těch lázních.
Má nadváhu,sporty nic moc…spíš počítače
zeleninu není ,doktor ho teď vyděsil tak ,že začal cvičit,ALE pořát pro změnu stojí pořád na váze a bojí se jíst. Máte někdo zkušenosti jak šetrně hubnout s dítětem?