Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Judy Hopkava píše: Více
Co chceš vysvětlovat? Každý to má prostě nastavené jinak. A myslím, že 500 Kč denně není zas tolik, když v tom máš 5 jídel a už nic jiného nekonzumuješ, ani nespotřebováváš energie (kromě těch pár min v mikrovlnce). Jsou lidi, co si to prostě hlídat nejsou schopni a nebaví je to nad tím přemýšlet, čili potřebují, aby jim to někdo strčil pod nos a oni se o nic nemuseli starat. Já to třeba docela chápu, vařím hrozně nerada a často se něčím raději odbydu.
Právě že ano, když se ti nechce nic chystat, ta krabička, nevím teda, proč ji pořád označuješ jako zázračnou, asi trochu jízlivě, viď, to za tebe vyřeší.
A to, co píšeš v posledním odstavci, je ideál, ale ruku na srdce, opravdu tak sama žiješ bez ohledu na okolnosti? Pokud ano, smekám. ![]()
@lucad77 Ano, ale mám to, pravda, jednodušší. Vaření mě baví. Je to činnost, kterou dělám každý den. Zatímco mí kolegové jsou třeba hodinu v posilovně, já vařím, nebo běhám kolem domu, zahrady. A jsem normální postavy. Mohla bych být i štíhlejší, ale jsem se sebou docela v pohodě.
@Judy Hopkava píše: Více
V tom případě gratuluji. Ale fakt bych ostatní nesoudila a neradila bych jim, co mají a nemají dělat. ![]()
To není první diskuse, kterou ty zakládáš o hubnutí. Evidentně se v tom jen plácáš a bez efektu. To musí deptat, že se o něco snažíš asi a výsledek nikde. Jak žába přeskakuješ. Najdi si dietologa a výživového poradce, ať udělá jídelníček, který potřebuješ. Ať se konečně posuneš.
@lucad77 Já to ale myslela fakt upřímně. Asi mám tendenci podávat věci jízlivě, ale není v tom ironie, spíš to chci fakt pochopit. Jako vím i z okolí, jak lidi nebaví vařit atd., to není novinka, ale taky si dost stěžují na finance, a to je, sorry, že se opakuju, jediná věc, kde se dá šetřit, protože energie, hypotéka atd. nezlevní. Za mě je to prostě, mimo jiný, drahý.
Když chci zhubnout, omezím příjem. Počítat, vážit, to pro mne není. Vařím denně, občas na dva dny. Ne že by mne to bavilo, ale takové peníze bych za jídlo nedala. Fakt je to tak, jak píše @Judy Hopkava. Je to drahé a neekologické. A pokud po krabičkách najede člověk na své obvyklé stravování, je stejně za chvíli tam, kde byl, viděla jsem to u známé. Ne, díky. Stačí třeba omezit přílohy a už je vidět dopad.
@Kiki787 píše: Více
ty si tam nacvakáš své míry-výška, váha, věk… aktivitu jakou máš cca (sedavý, mírně aktivní, hodně aktivní), spočte ti to kolik máš jít kcal za den, rozpočte přesně tuky, sacharidy, bilkoviny koliká máš mít za den. A dáváš potraviny co za ten den sníš.. já dělala poctivě tak měsic… ted občas orientačně, ale tak nějak už vím co joo a co nee. Kde je moc tuku, kde moc sacharidu…
@Judy Hopkava Za 500Kč nasytím čtyřčlenou rodinu celý den… ne jen oběd a večeři ![]()
@KKK85 píše: Více
To jsi dobrá. Já si myslím, že těch 500 kolikrát prožeru i bez krabiček. Jen oběd stojí klidně 250-300 s pitím.
Příspěvek upraven 11.04.25 v 07:43
@KKK85 no a to si právě vubec neumím představit, ten čas tím strávený. Protože třeba vařím polívku. Zvážíme, co do ní přijde, dobrý. A jak dál? Musím pak zvážit, kolik jí je, a odvážit, kolik jsem si nabrala? A z toho zjistit, kolik jsem snědla? Za tu dobu můžu být zpět z procházky. Tudle. Když chci zhubnout, tak si dávám min jídla a je to.
@lucad77 píše: Více
fakt ti 500Kč nepříjde moc? Kdyby to bylo na celý měsíc i víkendy vždy to je 15000… probůh celá rodina se vklidu vlezeme s jídlem i drogerií do 15tis měsíčně, spíše mín…
@KKK85 píše: Více
Nepřijde. Já mám asi rozpočet celkově jinde no. A nezapomeň na energie a vodu, co vařením spotřebováváš.
Příspěvek upraven 11.04.25 v 07:45
Kup si knížky „Krabičková dieta“. A misky na přenášení svačin/obědů. Je to jednorázová položka. A pak můžeš běžně kouzlit klidně celé rodině. Nic proti ničemu. Jen sobě si odložíš požadovanou porci do krabičky.
@lucad77 píše: Více
Jee tak samozřejmě nemluviím o tom že jdeš na menyčko. Já vařím doma. A to mě fakt oběd nestojí 250, ale tak 50Kč. Tak za 500Kč… pro čtyři lidi jeden den není tak těžké, nee? Myslím domácí strava… snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře… ráno tvaroh s ovocem, svačina ovoce, oběd třeba pečené kuře, brambor, zelenina, svačina domácí buchta, večeře třeba pizza, nebo polévka, těstoviny, tortilly…
@inkakřivák píše: Více
Joo tak já to nedělala tak přesně noo. Spíše odhadem… nahodila jsem tam pár svých jídel..ale spíše naházela co tam dám vše, a pak si napočítala kolik z toho mám porci. A tak nějak už vím cca… vařím stejně pořád dokola jídla. Noo a vím že moje snídaně má cca 400-500kcal. Oběd 400-600kcal… a večeře cca 400-500kcal. Tak njak vím, že mám oběd více kalorický omezim večeři..noo nebavilo mě to… spíše jsem chtěla vědět. A já se nesvačím. Spíše tři velké jídla.
Ale máš pravdu… ono stačí selský rozum.