Hubnutí alá krabičky - pomohlo to někomu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7356
11.4.25 08:42
@Heduš Homolková píše: Více

koukám na to yes, vypadá to krásně tedy… ale ty propočty tedy mají zvláštní 1750Kcal pro vysocé aktivní ženy… to tedy kalkulačka od Michala Totha počítá jinak.. vysoce aktivní ženy tam mají přes 2000kcal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
16.4.25 10:40

Krabičkovou dietu jsem měla od Zdravého stravování a zhubnout se mi na krabičkách podařilo. Pak neusnout na vavřínech, aby nedošlo k jojo efektu, tak jako po každé dietě. Takže jsem přizpůsobila stravu, tedy hlavně velikosti porcí, snažím se jíst zhruba takové porce jako jsem měla v krabičkové dietě a hýbat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
16.4.25 17:27

@Digii „aby nedošlo k jojo efektu, tak jako po každé dietě. Takže jsem přizpůsobila stravu, tedy hlavně velikosti porcí, snažím se jíst zhruba takové porce jako jsem měla v krabičkové dietě a hýbat se“, Pokud dokážeš mít vyrovnaný energetický příjem a výdej, tak by jsi určitě zvládla energetický deficit, tedy zhubnula bys i bez krabiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24687
16.4.25 20:18
@Luboš P píše: Více

Jo. Ale na těch krabičkách se to právě dá naučit, jak správně jíst. Spousta lidí to totiž neumí a už v začátku je odradí, že pořád musí něco odvažovat a počítat atd. Já třeba nerada vařím, kolikrát si radši koupím jen něco studeného, když se na oběd nikam nedostanu, než abych si něco kuchtila. Takže, až se jednou třeba hecnu a budu chtít hubnout, tak ty krabičky taky zkusím. Dostat jídlo až pod nos a nic nemuset řešit, to je pro mě značka ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80069
17.4.25 07:18

@Digii Ty krabičky jsou jednorázové plastové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.25 09:36

Ahoj, tak já zkoušela krabičky od FitKitchen, NutritionPro i jídelníček od M. J. Totha. Krabičky od FitKitchen mi vyhovovaly spíš dříve - cca rok 2021-2022, později už mi jídla nepřišla tak dobrá a začal být problém s dovozem, na kurýra jsem často čekala x hodin a prostě to bylo otravné a musela jsem v ten čas být doma nebo případně si to pak vyzvednout na Rohanském nábřeží, což pro mě bylo přes půlku Prahy. Následně jsem zkusila jídelníček od M. Totha, to mi nevyhovovalo, ale ve skupině na FB jsou důkazy, že lidem ten jídelníček opravdu funguje. Také věřím, že funguje, ale mě prostě nebavilo vařit podle té kuchařky, jídla mi přišla celkem časově náročná a pokud jsem vařila všech 5 jídel za den, tak jsem vařením strávila x hodin a nějak mě to otrávilo a prostě jsem věděla, že dlouhodobě toto pro mě nebude udržitelné. Následně jsem tedy zvolila krabičky od NutritionPro, zde mi jídla chutnala víc než od FitKitchen, ale po 2 měsících jsem toho nechala jednak z důvodu plastových krabiček (ekologie + mikroplasty) a za další už mě štvalo být furt doma a čekat na kurýra. Nyní tedy jím jen podle kalorických tabulek, kam vše zapisuju a tipy na jídla jsem našla různě na netu nebo v kuchařce, jídlo neberu jako nějaký koníček, takže mi nevadí jíst celý týden dost podobná jídla, takže vaření a vymýšlení nezabírá už tolik času. :andel: Jinak souhlasím, že krabičky docela lezou do peněz a pokud nežijete sami a partner/případně děti si jídlo neudělají sami, tak krabičky beru jako zbytečné, protože budete stejně ztrácet čas vařením pro ostatní. To mi pak fakt přijde jednodušší vařit něco zdravého pro všechny a jen si odvážit porce pro sebe. ;)

• Citovat
  • Upravit
429
17.4.25 10:22

Vaše názory vám neberu, ale nabízím pohled z druhé strany.

Ano, rádi bychom zhubli, ale není to náš primární důvod, proč jsme do krabiček šli.
U nás to máme rozdělené tak, že jeden týden se o jídlo starám já a druhý týden přítel. V poslední době se nám ale často stává, že se domů dostaneme po celém dni až večer, máme hlad a nejjednodušší je si objednat dovážku. A stávalo se to tak často, že to bylo několikrát do týdne.

Takže od toho očekáváme to, že bude naše strava zdravější a naučíme se pravidelně jíst plus nebudeme otroky jídla. Já jsem měla období, kdy jsem pro nás oba vařila a počítala podle tabulek a fakt to zabralo hromadu času, volný čas já reálně neměla, strávila jsem ho právě chystáním jídla. A toto opravdu nechci.

Ano, cena je vysoká, ale my jsme tu částku reálně projedli na těch fastfoodech za měsíc. A fakt je potřeba do toho započítat to, že nemusíme do obchodu, vařit…ale ten čas můžeme strávit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková