Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@KKK85 píše: Více
Když mě to chystat nebaví. Nenávidím stát u plotny. A už vůbec ne péct. Prostě ne všechny ženy jsou hospodyňky, smiř se s tím a nesuď.
@lucad77 píše: Více
takže máš rozpočet 50tis pro čtyřčlenou rodinu na jídlo? Já bych nedlaa 15tis za jídlo. Noo tipuji že toho plynu, elektříny a vody nebude tolik aby se mi vyplatilo brát jídlo za 15tis na jednu osobou
@KKK85 píše: Více
Nedala, ok. Já klidně dám, neb na to mám a neutrácím zase za jiné věci no. ![]()
joo tak to já chápu. Nesoudím a je mi to fuk. Jen říkám, že 500kč na den pro rodinu je pohoda. Jako pak tady ty diskuze kde i 80kč na osobou a den je na pohodu tak to už je fakt trapné… Mě vaření baví..
jooo každý to má postavené jinak… já bych na to měla taky, ale nedám… bylo by mi těch peněz líto… raději je procestují, koupím si kabelku, oblečení, něco do domu… ale jak říkám mě vaření nevadí, baví mě to. Ale tedy jednoduché jídla… ani o víkendu nesedím v kuchyní xxx hodin… rychle rychle a raději na výlet.
Já s krabičkama zkušenost nemám, ale známá na ně měla před pár lety firmu a ty její klientky opravdu měly hezký výsledky. Některý znám a plus mínus si tu dobrou postavu drží doteď.
Zbytečné dohady. Na někom tyhle firmy vydělat musí. Jinak krachnou a nebudou. Takže své zákazníky si najdou. Jiný si to koupené umí obstarat doma sám. Každého volba.
@KKK85 Přesně tak. U nás není vůbec výjimečné, že se sejdeme u stolu v 8 lidech. Jsem zvyklá nakupovat v akcích. Třeba dneska a včera nás 1 oběd pro 6 lidí vyšel na cca 150,– Kč (kuřecí řízek - dietně se dá udělat bez trojobalu + bramborový salát - dietně se zeleninou/zeleninovým salátem). A takto se vejdu do oběda běžně, ale já jsem taková demoverze důchodce - podařilo se mi koupit 1 kg kuřecích prsou za 80,– Kč. Ale jsou i běžná jídla, která nestojí moc a přitom jsou určitě zdravější než „dovoz“. Na meníčka nechodíme.
Kupř. zítra budeme mít naloženou krkovici s bylinkovým máslem (využívám medvědí česnek, který roste na zahradě), zeleninou na grilu, děti domácí hranolky, my šťouchané brambory, salát. Polévka kuřecí vývar - kuře zpracuji na vícekrát - prsa na tortilly, odřezky na polévku, stehna upeču. Oběd pro 7 lidí cca 200,– Kč - krkovička 100,– Kč/kg (s kostí - z těch byl výborný vývar). Energii nejsem úplně schopna spočítat, ale máme soláry, takže předpokládám, že tady to taky nebude žádná mega suma.
@Judy Hopkava píše: Více
tak tak… tak jelikož nás energie na dvougenerační dům včetně vody, plynu, elektřiny, uhlí, pojistky na dům, daní, revizi plynu, kominíka, internetu… vycházi na 12000Kč tak to vaření z toho asi nebude taková hrůza…
Dietně uděláš řízek aj v trojobalu. Jen ho pak nedietně nesmažit v tuně tuku.
Blbý je, že většinou ty krabičky si koupí žena, a stejně pak musí vařit pro ostatní, takže efekt úspory práce a energii žádný, a naopak pouze vyšší výdaje. Ale každý podle sebe. Nedala bych patnáct za jídlo pro jednoho člověka na měsíc ani omylem. Pro mne by to bylo nepřijatelné.
Meníčka občas dám. Nebo dám a couvnu 🙈. Máme dneska zápis. To je skoro do večera. Včera jsem si objednala meníčko, že nám jídlo donesou do práce a v průběhu se najíme všechny. Lavinový efekt. Pak jsem si rozmyslela. Nemám chuť na kupované. Jako vždy si ponesu svoji krabičku oběda a na odpoledne svačinu. Odpoledne zavolám děti, ať si přijdou a menu box si odnesou na večeři.
@Judy Hopkava píše: Více
Uplne s tebou nesouhlasim. Pro cloveka, co je treba sam a ano ma prijem to neni spatna volba..ja si treba varim jen pro sebe a fakt me neba jist to tri dny by to nebyla spatna volba..mit ty love.
@lilith1 Tak samozřejmě záleží na úhlu pohledu. Já mluvím o rodinném rozpočtu. Být sama, je to jiné.
Petikilo za den na jídlo v Praze, když jen za oběd dám v poledním menu v rozmezí od 180-250? Zkoušela jsem Yes a pochutnala jsem si, je fakt ze ted jedou masivní reklamu, kterou měli i několikrát v O2 během play-off před vyprodanou halou a 17 tisíci diváky, mimochodem mají plno programu i pro profi sportovce, krmi nejen extraligové hokejisty, ale mají hromady programů, krom hubnoucího i běžný udržující jídelníček plus ten ušetřený čas za přípravu jídla a nákupy a tak nápaditě a chutně se zajímavými kombinacemi bych neuvařila. Jinak na vaření a vymýšlení jídelníčku pro rodinu jedeme v Yummy boxech a to je taky dobrý tip ![]()