Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@zaludova píše: Více
No ploché ho mít asi už nebudu chtěla jsem jen ten špek v podbřišku nejvíc aby prostě nedělala boule v kalhotech ![]()
@Ma1984 píše: Více
To se trochu obávám, že ti bouli bude dělat zas kůže.
Moje mamka ma podobnou vysku a vahu jako ty a úplně si neumím představit, že by to břicho dala dolů. Ale je pravda, že je o 15let starší než ty, tak ty můžeš mít trošku jinou stavbu těla atd. Moje mamka je spíš taková povisla, takže mi přijde, že tam to docela vysoký kalhoty schovaj, jak se to uplacne
plus větší prsa a úplně to nevypadá, že má velký břicho, ale prostě je silná celkově.
Ze třeba já tím, že jsem relativně štíhlá, s malyma prsama, tak i ve vysokých kalhotách to břicho je, protože je takovy kulatý, těhotenský
měla to i moje babička, no, ale fakt to spodní břicho.. Tchyně třeba nemá moc prsa, ale uz od prsou ji jde břicho a ikdyz je hubenější než moje mamka, tak mi přijde, že na pohled je to horší.
Každopádně se nenech odradit ![]()
Zkus to cvičení podle youtube a v tvým případě by hodně udělala i ta strava si myslím, mamka tím, že uz je starší tak má jídelníček od výživovy poradkyně a vždycky s tin zhubne.
Práci má taky fyzickou, plus jezdí do práce na kole ikdyz to má teda kousek.
Ale podle mě je tělo na tenhle pohyb uz tak zvyklý, že to s nim nic nedělá ![]()
Může to způsobovat i diastáza. A na tu se dá cvičit, posílit střed těla a pánevní dno. Ale těžko říct, jestli ve tvém věku (nemyslím to zle) to půjde vymakat. Asi by to chtělo trenéra, aby ti poradil účinné cviky. Jinak já jsem zpočátku úplně vysadila sladký, omezila i to pečivo, ke snídani jsem si dělala jogurt/tvaroh/skyr s ovocem, hodně zeleniny a menší porce. Ale já nemám fyzicky náročnou práci, jako ty, takže jsem třeba měla trochu hlad/chuť na něco, ale energie mi nechyběla. A opravdu poctivě chodím 2× týdně na hodiny jumpingu, kde vždycky na konci i posilujeme. K tomu občas brusle nebo cvičení doma. Teď po roce si už zase něco sladkého dám, třeba dneska se těším do cukrárny na zákusek 🙂 Ale je to fakt o tom prvním kroku, vyber si něco z toho, co se tu zmiňovalo, co by tě tak nejmíň proudilo, a začni.
@Anonymní píše: Více
Děkuji musím se s tím poprat prostě jsem to nechala zajít daleko ![]()
@ProfZav píše: Více
No budu muset držet dietu hlavně to sladké a pečivo. jenze se dokopat.ale zkusím děkuji za rady ![]()
@Ma1984 píše: Více
Je dobrý si to nastavit nějak aspoň trochu přijatelně. Zmenšit porce pro začátek, trochu míň si sladit kafe, najít si třeba dva cviky a třikrát denně jich udělat deset.. Než se do toho vrhnout, nakoupit klíčky a zničit se hodinovým cvičením. Jestli na to máš, nech si udělat jídelníček a třeba i tréninkový plán.
Ano, správně tušíte, že budete muset docela dost zhubnout a to celkově. Nicméně některé ženy prostě mají oblast venušina pahorku výraznější a udělat s tím nic nejde. Tedy krom toho, že vynechají oblečení, v němž je to víc vidět. Co se týče hubnutí, tak úplně nejjednodušší způsob je vyhledat si, které potraviny obsahují nejvíce proteinu a vlákniny. Ono je pro začátečníka dost složité hlídat proteiny, vlákninu, sacharidy, tuky atd. Snažit se trefit, abyste měla tolik, kolik máte podle nějakých tabulek mít, je opruz. A za mě to ani není třeba. Prostě jezte tak, abyste v každém jídle měla hodně proteinu a vlákniny. Zjistěte si, kolik ho žena vašeho věku, výšky a váhy má plus mínus mít a snažte se tomu přiblížit. Protein a vláknina jsou ten hlavní důvod, proč nemáme hlad i při relativně nevelkém objemu snězeného jídla. Problém se sladkým, které máte ráda, je v tom, že obvykle tam chybí právě protein a vláknina, takže vám to leda rozháže glukózu v krvi a nutí vás to jíst pořád další a další… Takže nekomplikovat. Udělejte prioritu z proteinu a vlákniny. S vlákninou trochu opatrněji, když na ni nejste zvyklá a hodíte jí tam najednou moc, budete mít nejspíš trávicí problémy. Navyšujte postupně v horizontu třeba jednoho měsíce. Jakmile si na ten nový jídelníček zvyknete, zkuste mrknout, kolik přijímáte kalorií a pak upravte příjem tak, aby byl nižší než je výdej… Automaticky budete mít i stabilnější energii v průběhu dne, takže případný pohyb si nakonec nejspíš zvolíte zcela dobrovolně
I když nezbytně nutný není, dá se zhubnout i bez hodin strávených běháním, ve fitku atd.