Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Tak se vyprdni na všechny instantní zázraky a začni si normálně počítat jídlo třeba v kalorických tabulkach. Je to zdarma, za jídlo nic moc neutratíš a můžeš jíst co chceš ty a chce to jen vlastní snahu a trošku času.
@Anonymní píše:
Našla by se zde maminka/budoucí maminka, kteřá řešila či řeší podobný problém. V současné době mám při svých 165 cm celkem 84 kg. Po předchozím porodu mi zůstalo Našla by se zde maminka/budoucí maminka, kteřá řešila či řeší podobný problém. V současné době mám při svých 165 cm celkem 84 kg. Po předchozím porodu mi zůstalo nějakých 8 kg, ale už je to 5 let. Brzy jsem šla do práce/sedavé práce a jako matka samoživitelka na sebe vůbec nedbala a snažila zabezepčit dítě. Už asi 14 dní čtu různé publikace, výzvy, břicháče Toma a všude je něco pro a proti. Neporadil by někdo prosím jak zhubnout a udržet si váhu. V práci jedna panní nabízí odkyselení organismu, ale stravování s těmito preparáty vyjde na cca 4 tis. + jídlo a to si nemohu dovolit. Nejsem sportovní typ, od mala mi zakazovali pohyb kvůli luxaci kyčle a tak k němu nemám vůbec vztah. Poradil by prosím někdo jak začít? Přítel by chtěl miminko a já si nemohu dovolit rodit se 100 kg. Moc děkuji.
Já se v době, kdy jsem si uvědomila, že budu chtít dítě, odhodlala ke změně stravování a vyplatilo se. Našla jsem si nutriční terapeutku přímo v nemocnici, takže jsem platila nula nula nic. Oproti tomu, co píšeš ty to nebyla ani polovička. Ta mně sestavila jídelníček. Do toho jsem se začala pravidelně hýbat. Před tím to bylo nárazové. Pořídila jsem si hůlky na noric walking a po zaučení začala pravidelně chodit. A k tomu joga. A během asi půl roku jsem se dostala o cca 8kg níž a snížila tuky v těle atd. Teď stejným způsobem sundávám kila po porodu. Ale moc mně toho nezůstalo. Protože když nic, tak se snažím aspoň jíst. Někdy je to s časem na pohyb na nic, ale to znáš.
A když se pak člověk dokope, tak je to super ![]()
@Anonymní píše:
Našla by se zde maminka/budoucí maminka, kteřá řešila či řeší podobný problém. V současné době mám při svých 165 cm celkem 84 kg. Po předchozím porodu mi zůstalo Našla by se zde maminka/budoucí maminka, kteřá řešila či řeší podobný problém. V současné době mám při svých 165 cm celkem 84 kg. Po předchozím porodu mi zůstalo nějakých 8 kg, ale už je to 5 let. Brzy jsem šla do práce/sedavé práce a jako matka samoživitelka na sebe vůbec nedbala a snažila zabezepčit dítě. Už asi 14 dní čtu různé publikace, výzvy, břicháče Toma a všude je něco pro a proti. Neporadil by někdo prosím jak zhubnout a udržet si váhu. V práci jedna panní nabízí odkyselení organismu, ale stravování s těmito preparáty vyjde na cca 4 tis. + jídlo a to si nemohu dovolit. Nejsem sportovní typ, od mala mi zakazovali pohyb kvůli luxaci kyčle a tak k němu nemám vůbec vztah. Poradil by prosím někdo jak začít? Přítel by chtěl miminko a já si nemohu dovolit rodit se 100 kg. Moc děkuji.
Já jsem to tak taky měla
měla jsem nějakých 84kg při výšce 158cm a řekla jsem si že s takovou váhou dítě rozhodně nechci abych se dostala přes nějakých 100kg , takže jsem si řekla že dokud nezhubnu aspoň na 70 tak dítě nic , takže to byla pro mě velká motivace .. nakonec jsem zhubla na nějakých 63kg ale byla to dlouhá cesta .. no a ted jsem už těhotná a jsem ráda, že jsem se rozhodla zhubnout nedovdu si představit být těhotná s tou původní váhou 84kg
každopádně Břicháč Tom je taky fajn .. měla jsem 2 knížky od něj.. dost jsem se podle toho řídila a vařila a spoustu kamarádek díky tomu taky zhublo, takže tyhle knížky doporučuji ![]()
Odkyselení organismu je volovina. Nic takového nefunguje, prinicpem odkyselení je že snížíš bílkoviny, tím ti klesne PH moči a jíš víc zeleniny. Preparáty na to jsou naprostá volovina, natož za takový prachy. Buď je úplně hloupá a nerozumí základům biologie a nebo je to přímočar podvodnice.
To že nemáš ke sportu vztah neznamená, že si ho nemůžeš vybudovat, že si nemůžeš najít pohyb, který by tě těšíl a pomáhal ti.
Naopak - když teď začneš s jemným pohybem, který ti spraví dysbalance a ochablé svaly, tak pro tebe druhé těhotenství bude daleko příjemnější.
Potřebuješ získat nějakou základní konndičku, uvolnit zatuhlé a maličko zpevnit ochablé svaly.
Hlasuju za kombinaci chůze a jógy či jiného podobného cvičení - tai-či, pilates nebo třeba orietnálních tanců, pokud něco takového je pro tebe zajímavé.
Začni chodit pěšky. Pro začátek zkus 5000 kroků denně a postupně to navyšuj na 10000 - s tím že navýšení max o 1000 a nejdříve po týdnu, kdy se ti podaří dodržet onen počet kroků denně. Pokud máš chytrý telefon, stáhni si google fit - je zadarmo a měří pěkně.
Navíc když o víkendech začnete chodit po výletech i s dítětem, tak to to bude pomáhat zdraví a pohodě celé rodiny. Když začnete teď každou sobotu někam vyrážet a postupně, tak jeden dva kilometry pětileté dítě ujde už teď a o prádzninách během jednoho výletu - tedy s přestvkami zvládnete i pětikilometrový výlet.
Jak na to, aby se dítko nenudilo a naopak chodilo na výlety rádo má velmi pěkně popsané Zdenka Voštová https://lenkavostova.cz/tahak-na-vylet/
Ohledně jógy.
Začni s tím, že budeš ráno cvičit 4 pozdravy slunci a v okamžuku, kdy se ti podaří cvičit každý den, tak přidej další dva (na každou nohu, kterou začínáš 4. pozici jeden) a takhle to zvyšuj, až budeš každé ráno cvičit nějakých 20 minut.
https://www.youtube.com/watch?…
Pokud tě to bude těšit, tak buď najdi v okolí nějaké cvičení jógy a začni tam chodit a nebo si najdi na youtube nějakou sestavu, co tě bude bavit a cvič ji doma.
Při cvičení nechoď přes bolest a kdyby se něco začalo ozývat, zajdi na fyzioterapii a nech si sestavit protahovací a mírně posilovací cvičení čistě pro tebe a tvoje svalové dysbalance.
Pokud by ses chtěla pustit do nějaké diety, tak před těhotenství na srovnání hormonálních hladin a především snížení možné inzulinové rezistence a snížení šance těhotenské cukrovky jsou užitečné přirozeně nízkosacharidové diety s velkým obsahem zeleniny a tuků - tzv. paleodiety. Není potřeba chodit do ketozy, rozhodně ne na začátku a vlastně se to dá kombinovat i rodiným vařením, kdy tvůj muž a dítě budou mít normálně maso/vejce, zeleninu a přílohu a ty si dáš víc zeleniny. Zdravotně jim to neuškodí. Pročti tuhle knížku a případně se tím inspiruj
https://www.melvil.cz/…rvnim-miste/
Ale opravdu obecně stačí vyhodit vyložené prasárny, jíst dostatečně (nehladovět, hlídat si bazální metabolický příjem), jíst dostatek ovoce a zeleniny a také luštěniny a k tomu pořádně spát a nějak se hýbat.
@Ou Děkuji za Google fit i tahák na výlet. Jste moje oblíbená diskutující, skoro vždycky napíšete něco zajímavého ![]()
@P4ja píše:
Já se v době, kdy jsem si uvědomila, že budu chtít dítě, odhodlala ke změně stravování a vyplatilo se. Našla jsem si nutriční terapeutku přímo v nemocnici, takže jsem platila nula nula nic. Oproti tomu, co píšeš ty to nebyla ani polovička. Ta mně sestavila jídelníček. Do toho jsem se začala pravidelně hýbat. Před tím to bylo nárazové. Pořídila jsem si hůlky na noric walking a po zaučení začala pravidelně chodit. A k tomu joga. A během asi půl roku jsem se dostala o cca 8kg níž a snížila tuky v těle atd. Teď stejným způsobem sundávám kila po porodu. Ale moc mně toho nezůstalo. Protože když nic, tak se snažím aspoň jíst. Někdy je to s časem na pohyb na nic, ale to znáš.A když se pak člověk dokope, tak je to super
Moc děkuji za reakci. U nás tady v okolí asi nic takového není. Fungují pouze v NaturHouse, jako výživový poradci, ale je to podmíněno koupí jejich produktů.
@Ivetka25 píše:
Moc děkuji za reakci. U nás tady v okolí asi nic takového není. Fungují pouze v NaturHouse, jako výživový poradci, ale je to podmíněno koupí jejich produktů.
Podívej se přímo do nemocnice. MAjí to jako nutriční/výživovou poradnu většinou třeba při jídelně nebo tak. Je to hodně pro pacienty s dietou a nebo právě ndváhou. Snad v každé nemocnici, co jsem koukala to mají, protože jsem to hledala více kamarádkám.
Příspěvek upraven 20.03.19 v 12:41
@Tiger-lily píše:
- Zapomeň na nesmysly, zaručené diety a výzvy, žádné odkyselení neexistuje, je to jen reklamní trik, jak z lidí dostat peníze. Každý orgán má své pH a testování moči prostě závisí na tom, co jsi snědla.
- Chce to celkově nastavit svůj život, důležité je být v pohodě, nestresovat se, nechtít všeho dosáhnout okamžitě, těšit se na to, že z tebe bude „nový člověk“, ale dát tomu dostatek času.
- Upravit jídelníček. Kouknout na kalorické tabulky, nastavit správně složení a množství stravy.
- Zařadit pohyb. V podstatě lze říct, že jakýkoliv pohyb je dobrý, záleží na tom, co ti vyhovuje a co časově zvládáš.
- Dodržovat pitný režim. Hlad je kolikrát převlečená žízeň. Zrušit veškeré slazené nápoje a pít vodu, vodu s citronem, čaj…
- Pokud se nebude dařit zhubnout, navštívit dietologa, může to být i nějakým zdravotním problémem, takže pokud nepomůže výše uvedené, bylo by třeba vhodné podstoupit nějaké vyšetření a zjistit, proč vážíš víc, než je zdrávo.
- Pro další rady ohledně jídelníčku zkus napsat do této poradny .
Moc Vám děkuji za postřehy. Proč vážím tolik kolik vážím asi vím, špatná strava. U nás mám hlavní problém při stravě v podniku. Vaří tu z nekvalitních surovin, často se dá jíst příloha, maso nikoliv a potom jde váha asi hodně nahoru.
@prceek55 píše:
Já jsem to tak taky mělaměla jsem nějakých 84kg při výšce 158cm a řekla jsem si že s takovou váhou dítě rozhodně nechci abych se dostala přes nějakých 100kg , takže jsem si řekla že dokud nezhubnu aspoň na 70 tak dítě nic , takže to byla pro mě velká motivace .. nakonec jsem zhubla na nějakých 63kg ale byla to dlouhá cesta .. no a ted jsem už těhotná a jsem ráda, že jsem se rozhodla zhubnout nedovdu si představit být těhotná s tou původní váhou 84kg
každopádně Břicháč Tom je taky fajn .. měla jsem 2 knížky od něj.. dost jsem se podle toho řídila a vařila a spoustu kamarádek díky tomu taky zhublo, takže tyhle knížky doporučuji
Moc děkuji za příspěvek. Mohu se zeptat, jak dlouho Vám tato přeměna trvala? Včera jsem pročetla první díl B. Toma. Je to tam založené vše na vločkách k snídani, žitném chlebu a různých variacích kuřecího masa se zeleninou. Určitě je to zajímavá publikace.
@Ou píše:
Odkyselení organismu je volovina. Nic takového nefunguje, prinicpem odkyselení je že snížíš bílkoviny, tím ti klesne PH moči a jíš víc zeleniny. Preparáty na to jsou naprostá volovina, natož za takový prachy. Buď je úplně hloupá a nerozumí základům biologie a nebo je to přímočar podvodnice.To že nemáš ke sportu vztah neznamená, že si ho nemůžeš vybudovat, že si nemůžeš najít pohyb, který by tě těšíl a pomáhal ti.
Naopak - když teď začneš s jemným pohybem, který ti spraví dysbalance a ochablé svaly, tak pro tebe druhé těhotenství bude daleko příjemnější.
Potřebuješ získat nějakou základní konndičku, uvolnit zatuhlé a maličko zpevnit ochablé svaly.
Hlasuju za kombinaci chůze a jógy či jiného podobného cvičení - tai-či, pilates nebo třeba orietnálních tanců, pokud něco takového je pro tebe zajímavé.
Začni chodit pěšky. Pro začátek zkus 5000 kroků denně a postupně to navyšuj na 10000 - s tím že navýšení max o 1000 a nejdříve po týdnu, kdy se ti podaří dodržet onen počet kroků denně. Pokud máš chytrý telefon, stáhni si google fit - je zadarmo a měří pěkně.
Navíc když o víkendech začnete chodit po výletech i s dítětem, tak to to bude pomáhat zdraví a pohodě celé rodiny. Když začnete teď každou sobotu někam vyrážet a postupně, tak jeden dva kilometry pětileté dítě ujde už teď a o prádzninách během jednoho výletu - tedy s přestvkami zvládnete i pětikilometrový výlet.
Jak na to, aby se dítko nenudilo a naopak chodilo na výlety rádo má velmi pěkně popsané Zdenka Voštová https://lenkavostova.cz/tahak-na-vylet/
Ohledně jógy.
Začni s tím, že budeš ráno cvičit 4 pozdravy slunci a v okamžuku, kdy se ti podaří cvičit každý den, tak přidej další dva (na každou nohu, kterou začínáš 4. pozici jeden) a takhle to zvyšuj, až budeš každé ráno cvičit nějakých 20 minut.
https://www.youtube.com/watch?…Pokud tě to bude těšit, tak buď najdi v okolí nějaké cvičení jógy a začni tam chodit a nebo si najdi na youtube nějakou sestavu, co tě bude bavit a cvič ji doma.
Při cvičení nechoď přes bolest a kdyby se něco začalo ozývat, zajdi na fyzioterapii a nech si sestavit protahovací a mírně posilovací cvičení čistě pro tebe a tvoje svalové dysbalance.
Pokud by ses chtěla pustit do nějaké diety, tak před těhotenství na srovnání hormonálních hladin a především snížení možné inzulinové rezistence a snížení šance těhotenské cukrovky jsou užitečné přirozeně nízkosacharidové diety s velkým obsahem zeleniny a tuků - tzv. paleodiety. Není potřeba chodit do ketozy, rozhodně ne na začátku a vlastně se to dá kombinovat i rodiným vařením, kdy tvůj muž a dítě budou mít normálně maso/vejce, zeleninu a přílohu a ty si dáš víc zeleniny. Zdravotně jim to neuškodí. Pročti tuhle knížku a případně se tím inspiruj
Ale opravdu obecně stačí vyhodit vyložené prasárny, jíst dostatečně (nehladovět, hlídat si bazální metabolický příjem), jíst dostatek ovoce a zeleniny a také luštěniny a k tomu pořádně spát a nějak se hýbat.
https://www.melvil.cz/…rvnim-miste/
Velice děkuji za vyčerpávající příspěvek, podívám se na Vámi doporučené stránky. Chodím celkem dost, ale asi to na mě nemá žádný účinek. Přijde mi, že se hrozně pozdě potím, i v sauně například.
@Ivetka25 píše:
Moc Vám děkuji za postřehy. Proč vážím tolik kolik vážím asi vím, špatná strava. U nás mám hlavní problém při stravě v podniku. Vaří tu z nekvalitních surovin, často se dá jíst příloha, maso nikoliv a potom jde váha asi hodně nahoru.
@Ivetka25 cca necelý rok
chce to trpělivost a pevnou vůli no a tu já jsem konečně po x dietách měla ![]()
Po deseti letech jsem vlezla na váhu. Když jsem viděla číslo, bylo jasné, že to musí pryč dřív než otěhotním. Navštěvuji poradnu.