Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Většina antidepresiv nezpůsobuje přibítání, některá naopak potlačují chuť k jídlu.
Pokud člověk před nasazením antidepresiv hladověl, kvůli úzkostem/depresím, tak následné přibírání není důsledek toho, že bere léky, ale protože léky zabraly, srovnala se neurolochemie a tělo zcela fyziologicky dohání předchozí hladovění - je to to samé jako jojoefekt u nesmyslných diet. Ne důsledek léků.
A řeší se to stejně jako u diet - je potřeba proměnit jídelníček tak, aby člověk jedl dostatečně - tedy pokryl minimálně svůj bazální metabolismus, vyváženě - tedy tak aby měl dostatek bílkovin, sacharidů s nízkým glykemickým indexem, vlákniny a zdravých tuků. A taky se hýbat tak, aby v případě zájmu spalovat tuk měl energetický výdej vyšší, než je jeho energetický příjem-
Navíc dostatek pohybu má prokazatelně pozitivní účinky jak proti úzkostem, tak proti depresím.
Po AD se nepřibírá, je to naprostý nesmysl. Mohou zvyšovat chuť k jídlu, především pokud jsi předtím kvůli psychickým potížím trpěla nechutenstvím, ale to je všechno.
Fráze “přibrala jsem po AD 20kg” jsou jenom výmluva, takový člověk přibral proto, že se přestal hlídat a začal se nevhodně stravovat. Pokud budeš dodržovat zásady zdravého stravování a hlídat si příjem a výdej, nepřibereš.
@Sarrule píše:
@Joannka1 a nějakou dietu si k tomu držela?
ty ale nechceš držet diety. Žádné. Jestli něco, tak chceš proměnit postupně svůj životní styl na takový, který ti bude pomáhat udržet zdraví fyzické a psychické.
Tedy dostatečná, vyvážená strava a dostatek pohybu.
jakmile začneš s dietama založenýma na hladovce (hladovka je všechno, kde jíš méně než je tvůj bazální metabolismus), tak si psychiku ještě zhorší, protože ti ta dieta/hladovka způsobí přítomnost dalších stresových hormonů.
Navíc teda čím více stresových hormonů, tím zpomalenější metaolismus a tím složitější spalování tuků.
A tak jako dostatek pohybu pomáhá jak s úzkostí, tak s depresemi, tak vyvážená strava s dostatkem zdravých tuků, bílkovin, vlákniny a sacharidů s nízkým glykemckým indexem to umí taky.
Zároveň dobrá strava a dostatek pohybu vedou k proměně těla do zdravého tvaru a kondice.
@Ewangelle ABSOLUTNE nesouhlasim!!! Cely zivot jsem mela 55kg a stravu porad stejnou, UPLNE! A pribrala jsem 15kg i na pribalovem letaku je vedlejsi ucinek nadbytek na vaze.
@Kajacek píše:
@Ewangelle ABSOLUTNE nesouhlasim!!! Cely zivot jsem mela 55kg a stravu porad stejnou, UPLNE! A pribrala jsem 15kg i na pribalovem letaku je vedlejsi ucinek nadbytek na vaze.
Tak jste víc jedla. Z pilulky nikdo nepřibere, ta nemá žádné kalorie.
@Joannka1 píše:
Já jsem po AD zhubla 10 kilo za 3 měsíce 🙂
Mužu se zeptat jaká antidepresiva jste brala? Název? Bohužel mne čeká léčba a antidepresiva, tak bych se zkusila domluvit s doktorem na některých které alespoň potlačují chuť k jídlu. Děkuji.
Verim tomu, ze Ad muzou zpomalit metabolismus. Tak si to tedy vysvetluji u me. Nebo mi nekdo treba vysvetli, proc pri stejnem jidelnicku jdu na velkou potrebu jednou za ctyri dny, kdyz predtim jsem sla denne.
@lucad77 ja rikam, ze strasva stejna
takze ne, nejedla jsem víc
tak to proste je, po AD se muze pribrat, jsou to vedlejsi ucinky a nejde o zadne kalorie ![]()
To jsou zase kydy, pokud neco vyrazne zvysuje chut k jidlu, tak se po tom pribira:)… Nebo se podobne pripravky " podvyzivenym " podavani z jineho duvodu nez, aby pribraly? ![]()
@lucad77 píše:
Tak jste víc jedla. Z pilulky nikdo nepřibere, ta nemá žádné kalorie.
A vis, ze ta pilulka ma nejake ucinky, te ucinna latka vni! Ne ta pilulka
… jinak by se leky nemusely uzivat, kdyby nemely ucinky
@Sarrule píše:
Máte někdo nějaký typ jak brát antidepresiva a nepřibrat po nich![]()
Elontril, ucinna latka je i jednou slozkou Mysimby- pripravku na hubnuti.
Máte někdo nějaký typ jak brát antidepresiva a nepřibrat po nich