Hučení v uších nebo v hlavě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
22.10.16 18:57

Tak jak jsem psala posledne, ze to pulzovani v usich dobre, tak to bylo jen tu jednu noc :( Byla jsem na masazi, kde mi sikovny pan prokrupal krk i zada, ale vubec to nepomohlo. Docela hodne dam na psychosomatiku a on mi hned v uvodu rekl, ze to bude nejspis toto. Musim uznat, ze ma pravdu, vybavila jsem si, co se v lednu delo a stale deje (tezky uraz v rodine) a ze s tim stale nejsem vyrovnana, i kdyz jsem si myslela, ze jo. Takze na masaz jdu jeste za tyden a pak budu hledat nekoho, kdo by mi pomohl s tou moji psychikou, nejaky dobry kontakt ma pry i pan maser. Brat antidepresiva a dalsi leky je pro me opravdu az tou posledni moznosti, ale chapu, kdyz to nekdo bere. Cokoliv neustale slyset v hlave je hrozne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
22.10.16 19:01
@Enoulik píše:
Obnovuji diskusi, nějaké nové poznatky v léčbě?

Na tinnitus toho moc není. Při akutním traumatu kapačky ale jinak jen čas.
Je to sviňská věc :( Někomu se to ale ztiší, někomu přestane. Přeji všem pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
22.10.16 19:04

@sandera stres je společně s akutickým úrazem nejčastější příčina tinnitu. A ta antidepresva se davají proto, že u tinnitu je třeba hlídat psychiku. Má totiž víc počtů sebevražd, než třeba onkologická onemocnění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.10.16 19:36

Ja tedy jeste nebyla u dr. (krome orl), takze ani nevim, co vlastne mam a jak se to jmenuje, ale je mi to uplne jedno. Myslim si, ze podstatne je, ze stejne nikdo (z lekaru) nevi, PROC to v hlave nebo v usich tem nestastnikum vznika. A problem naseho lekarstvi je, ze to ani doktory nezajima. Kazdy si musi pomoct sam, konec koncu kazdy moc dobre vi, kdy mu to zacalo a co se v te dobe delo a nedelo. Jestli ma stres v praci nebo doma a pak uz jen rozlousknout, jak si pomoct, opet sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
22.10.16 20:04
@sandera píše:
A problem naseho lekarstvi je, ze to ani doktory nezajima.

Né asi úplně všechny ale co jsem se potkal třeba s tinnitem, tak bylo 90% naprsostých ignorantů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
23.10.16 09:51
@PetrVesely píše:
Né asi úplně všechny ale co jsem se potkal třeba s tinnitem, tak bylo 90% naprsostých ignorantů.

Pravda je taková, ne že je to nezajímá, ale nedokáží to řešit, což je ponižuje a proto dělají, že je to nezajímá, aby nemuseli přiznat:MI NĚCO NEUMÍME.
Jenže už jsem viděl pár přednášek, na který lékařské kapacity vysvětlují, že tintinus velmi často způsobuje krční páteř a s tím si musí každý poradit sám, na to žádná účinná léčba není.
Každý si musí najít cvičení, které tu zatuhlou páteř řádně uvolní.
Já to cvičení znám a každému rád ukážu.
Není na tom opravdu nic složitého a už vůbec né nic zázračného, je jen potřeba vědět jak na to a pak už to jde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
23.10.16 09:53

@Dalibor7 Tinnitrus je velice často následek akustického traumatu, a tam patrně cvičení moc nepomůže :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
23.10.16 10:00

Ano, v tomto případě nepomůže opravdu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.10.16 12:36

Akustické trauma - to jako nějaký nadměrný hluk?
Cvičení na zatuhlou páteř - to zní zajímavě, je to někde popsáno i s obrázky?
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
24.10.16 13:12

@sandera To je třeba práce s motorovkou, na cirkulárce, střelba se zbraní, atd… bez ochrany sluchu, nebo když u tebe něco vybouchne nebo ti někdo zakřičí do ucha, neko jde někdo na koncert Metaliky a stoupne si metr od reproduktoru…
Je to poškození sluchu nadměrným hlukem, s následkem ní třeba hluchoty ale právě tinnitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
24.10.16 20:31

Cvičení, které znám a které funguje, nikde nenajdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.11.16 08:08

U me pomohly AD ten hormon stesti, rehabky(bolela me krcni pater, bedra, zada) a ted cviceni, protahovani, vitaminy na prokrveni z kastanu konskeho, zacinam sm system je mi o hodne lip a vse me bavi. Myslim, ze opravdu v tomto pomuze hodne psycholog i psychiatr. Huceni uz vubec obcas jen trosinku po nejakem vypeti, ale to uz me nerozhazi.Vsem preju at je lip, vzdycky si rikam, ze se rozsviti to slunicko a nebudou jen mraky. Je to zivot zneprijemnujici ne ohrozujici(to ma psycholozka)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
2.11.16 10:01

@petinaaa Super tohle číst, je fajn, že to někomu uplně vymizí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
2.11.16 10:14
@PetrVesely píše:
@sandera To je třeba práce s motorovkou, na cirkulárce, střelba se zbraní, atd… bez ochrany sluchu, nebo když u tebe něco vybouchne nebo ti někdo zakřičí do ucha, neko jde někdo na koncert Metaliky a stoupne si metr od reproduktoru…
Je to poškození sluchu nadměrným hlukem, s následkem ní třeba hluchoty ale právě tinnitu.

Tohle mám jako následek zánětu uší. Pomáhá mi na zmírnění Audiron od Energy :) Ale v malé formě mi píská pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
2.11.16 10:20

@KarinEnde Kolik dB je ta „malá forma“? Máš to na foniatrii změřené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí