Hučení v uších nebo v hlavě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26
2.11.16 10:59
@PetrVesely píše:
@KarinEnde Kolik dB je ta „malá forma“? Máš to na foniatrii změřené?

Ne, nechci mít diagnózu. Ale nejvíc je to znatelné večer, když jdu spát. Přes den skoro vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
2.11.16 11:04

@KarinEnde No tu už dávno máš :) Já jen zda nevíš sílu toho pískání, když jsi napsala že je „malá“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.12.16 20:54

Mohu poprosit o popis cviků? Zní to až pohádkově, ta možnost trochu ztišit pískot. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
26.1.17 13:42

Ahoj,

jak už tu psala Helena, me celkem pomohla stimulace akupresurnich bodu viz navod z webu doktorka.cz:

1. Tiskněte nejprve po dobu 7 sekund vaším ukazováčkem prohlubeň nad horním rtem, přímo pod nosem. Potom následuje středněsilný tlak na konec kořene nosu vedle obočí, rovněž po dobu 7 sekund. Opakujte několikrát denně.

2. Následující akupresura podporuje prokrvení v uších. Chytněte obě uši mezi palcem a ukazováčkem v místě kde začíná horní ušní chrupavka. Pohybujte následně vašimi prsty podél celého ucha, přičemž oběma prsty masírujte okraje ušních chrupavek. Přibližně po 1 minutě byste se měli dostat na ušní lalůček a opět pokračovat během jedné minuty na horní okraj.

3. Poté držte 7 sekund stisknutý bod, kde je spojený ušní lalůček s obličejem, pak dalších 7 sekund přímo před ušním boltcem (je zde cítit lehká prohlubeň) a nakonec ještě 7 sekund na začátku horního okraje ušní chrupavky (i zde je cítit prohlubeň). Nejpozději po 3 minutách začnete pociťovat, jak jsou vaše uši teplé a dobře prokrvené.

4. Opakujte tuto akupresuru minimálně 4× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.18 23:57

SCDS

Mnoho let jsem se trapil s podobnymi projevy. Slysel jsem proudeni krve, pulsovalo to v uchu a ladicku kterou mi davali na celo nebo kosti hlavy jsem slysel hodne silne a to pouze na leve strane. Audiogramy, bezne CT hlavy ci MRI byly bez nalezu. Nakonec se ukazalo ze se jedna o diru v kosti mezi labyrintem vnitrniho ucha a mozkem. Nekteri lide maji vrozenou tenkou kost a ta casem praskne (akutraumatem, tezkym porodem, tlakem v hlave atd.). Tato prasklina se pozna pouze na HRCT coz je CT s vysokym rozlisenim pyramid spankove kosti. Bezne CT to neodhali. O tom jestli existuje nezadouci spojeni mezi vnitrnim uchem a mozkem rozhodnou take tzv. VEMP testy. je to bezbolestne a rychle, ale ty pristroje maji jen v maloktere nemocnici. Me nakonec udelali plastiku te diry a zminene projevy zmizely. Nemoc, o ktere pisu je popsana hlavne v zahranici a nazyva se SCDS syndrom. Mnoho lidi co ji ma je dlouhodobe neuspesne leceno na neco jineho, protoze projevy nemoci ucha se silne prekryvaji. Je potreba najit skutecne kvalitni ORL, kde toto umi resit, ja jich prosel kvantum, nez jsem prisel ke spravnym. Tem spravnym totiz „vadilo“ ze slysim ladicku pouze vlevo, tem beznym to vubec nevadilo.

• Citovat
  • Upravit
33
2.4.18 14:02
@Anonymní píše:
Mnoho let jsem se trapil s podobnymi projevy. Slysel jsem proudeni krve, pulsovalo to v uchu a ladicku kterou mi davali na celo nebo kosti hlavy jsem slysel hodne silne a to pouze na leve strane. Audiogramy, bezne CT hlavy ci MRI byly bez nalezu. Nakonec se ukazalo ze se jedna o diru v kosti mezi labyrintem vnitrniho ucha a mozkem. Nekteri lide maji vrozenou tenkou kost a ta casem praskne (akutraumatem, tezkym porodem, tlakem v hlave atd.). Tato prasklina se pozna pouze na HRCT coz je CT s vysokym rozlisenim pyramid spankove kosti. Bezne CT to neodhali. O tom jestli existuje nezadouci spojeni mezi vnitrnim uchem a mozkem rozhodnou take tzv. VEMP testy. je to bezbolestne a rychle, ale ty pristroje maji jen v maloktere nemocnici. Me nakonec udelali plastiku te diry a zminene projevy zmizely. Nemoc, o ktere pisu je popsana hlavne v zahranici a nazyva se SCDS syndrom. Mnoho lidi co ji ma je dlouhodobe neuspesne leceno na neco jineho, protoze projevy nemoci ucha se silne prekryvaji. Je potreba najit skutecne kvalitni ORL, kde toto umi resit, ja jich prosel kvantum, nez jsem prisel ke spravnym. Tem spravnym totiz „vadilo“ ze slysim ladicku pouze vlevo, tem beznym to vubec nevadilo.

Muzu se zeptat kde vam toto vysetreni delali?
Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.4.18 19:51

Ve FN Hradec Kralove a ve FN ORL kliniky na Vinohradech. Je to vramci vysetreni vestibularniho systemu. Jestli chcete podrobnosti tak mi napiste SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
27.5.18 06:05

Ahoj holky, ozivuji diskuzi, mam pocit ze se zblaznim.. od vcera me trapi jakysi zvuk v hlave. Nedokazu to popsat, neni to huceni, spis takove brneni zvuku, rezonujici zvuk, jako kdyz spatne sedi okno a klepe se to sklo pri projizdejicich autech.. no, rikam, ze to neumim popsat :) a ten zvuk jde do hlavy pres prave ucho. Celou noc mi to delalo, nepomahala zmena polohy, nic. Slysim to porad, je to strasne neprijemne, nevim proc to je :cert: ani co s tim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.18 21:03

Hučení v hlavě,uších

Ahoj, pridávám se taky do vlákna.. už druhý den mám takové tlaky v hlavě;v uších, úplně cítím jak horim, teplotu ale nemám. Spustí se mi rýma. Včera jsem myslela, že mi přichází nějaká nemoc a měla jsem jen modafen, který teda od bolesti celého těla pomohl. Dnes jsem musela do prace, tak jsem zase musela modafen. Právě jsem myslela;že to bylo nějaké chvilkové, ale jak přestal prášek fungovat vše se vrátilo zpět ????????tlak v hlavě, uších, vcelku zima a hrozná únava…a mam pocit, jako bych fakt měla horečky..je to fakt ten hořčík? Děkuji za jakoukoliv reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
6.12.18 08:48

@EvaG a co s tim dal ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinek121
27.1.20 12:27

@KamilB Můžu poprosit o podrobnosti?
Je tu někdo, kdo se toho hučení zbavil?
Mě to začalo náhle, v práci, myslel jsem že omdlím jak jsem se začal zničehonic motat a od té doby mi i začalo hučet v uchu, ale je zvláštní že jenom v tom levém. Taky mám horší pamět, vnímání, motání se, rozmazanější vidění. Byl jsem s tím na ORL a uši mám v pořádku. Měl jsem prý zablokovanou krční páteř. Rehabilitace i masáž pomohli ale jen trochu. Teď s tím chci jít k neurologovi, pokud ani tam nic neodhalí, tak asi zvolím to vyšetření vestibulárního aparátu a HRCT jak zde píše KamilB.

• Citovat
  • Upravit
873
27.1.20 15:01

@martinek121 Pokud to způsobuje krční páteř, což je s tvého příspěvku zřejmé, musíš sám cvičit a snažit se ten krk co nejvíc uvolnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
27.1.20 15:40

Mela jsem to hrozne dlouho.. pry kombinace stresu a krcni pater. Nepomuze na to nic jineho nez dobry fyzioterapeut, cviceni a relaxace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.20 03:43

Ladislav horvát

Je mi 16 let slišim piskaní uších a ješte mám tep srdce 73 až 83 bpm a ještě dýcham nosem jen jednou dirkou a druhá dírka nosu prostě nedicha chtěl bych poradit já vím když sem byl malí miminko byl sem na inhalatoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.20 04:01

A ještě když se byl ubabyčky na pátek sobotu a neděli tak sobotu neví asi pře 5 měsících sobotu když sem si šel lechnou tak mě začali se mi klepat ruce nemohl sem pohnout a byl sem celí bílej a ještě sem měl průjem a pak to a že záchod sem si nemolch sem si zvednout motala se mi hlava tak sem si držel sem si na zdi až se si dostal do postele přestalo tak 20 minutach neví co toje a pak 2 sem měl nízkej tlak na střední škole na štěstí že tam mě sencor tepu 63bpm a pak 103 bpm a 3 minutách to přestalo a měl sem už 83 bpm a ještě sem pocit když sem byl na praxy v šatně tak sem pocit tepni ktero vedou do srdce jak by se tam ulomil na kej kus šlo tepni do srdce a pak a srdce šlo dolů knoze a je i 16let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí