Hypotéka 30tis/měsíc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79980
31.3.22 19:37

@Kelsey no v sousední vsi jsou pozemky klidně dvouhektarove. Zahrady u RD. Z casti je to les třeba. Tam by se dalo naflakat sídliště mobilheimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
31.3.22 19:38
@Svistice píše:
Ono jestli jste měli fixaci třeba na 5 nebo 10 let, tak je to možným nicméně lidí, co meli před tím 2%, když základní sazba ČNB byla třeba 1%, a teď jim konci fixace, tak opravdu nic kolem dvou procent nedostanou, když sazba ČNB bude 5 a více procent.

to je mi jasné… My refinancovali po dvou letech, protože jsme jednu z hypo potřebovali navýšit kvůli investici. Zároveň jsme brali americkou na investiční nemovitost v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15813
31.3.22 19:38
@neila píše:
Financujeme tři nemovitosti, hypotéky poměrně vysoké + rodinné firemní finance 25 let zpátky. Asi to má co dělat s tím jak se s člověkem banka baví. Myslím, že trochu jinak než když tam přijde Honza z ulice se 40k čistého.

Mám také bohatou historii, nikdy jsem neměl na účtu tak málo peněz, aby došlo ke zpoždění. K tomu slušné příjmy. A u všech hypo to bylo necelé procento k repo. U ostatních bank i poradců se všichni shodli na tom, že to je v pořádku a kdyby mi někdo nabídl menší sazbu, tak už jen v řádech 0,01%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
31.3.22 19:40
@neila píše:
Financujeme tři nemovitosti, hypotéky poměrně vysoké + rodinné firemní finance 25 let zpátky. Asi to má co dělat s tím jak se s člověkem banka baví. Myslím, že trochu jinak než když tam přijde Honza z ulice se 40k čistého.

Banka ti nepůjčí za lepší úrokovou sazbu, než si ona samotná půjčí u ČNB. Honza z ulice za 40k dostane stejnou úrokovou sazbu, jako někdo kdo je více bonitní. Bohužel.

Rozdíly jsou jen u problémových případů - černé registry apod. Tam se sazby nasazují, protože o takového klienta zájem není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15813
31.3.22 19:43
@Modra1 píše:
Banka ti nepůjčí za lepší úrokovou sazbu, než si ona samotná půjčí u ČNB. Honza z ulice za 40k dostane stejnou úrokovou sazbu, jako někdo kdo je více bonitní. Bohužel.Rozdíly jsou jen u problémových případů - černé registry apod. Tam se sazby nasazují, protože o takového klienta zájem není.

Přesně. Normální klient dostane od 1.4.2022 hypo 6% (repo 5% + 1% banky). Klient, který nebude úplně zelený co se týká rizikovosti, tak dostane 7% (5+2). Tečka. Pokud si bude brát hypo 20M+, tak dostane 5,95%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
31.3.22 19:46
@Zumpa píše:
Mám také bohatou historii, nikdy jsem neměl na účtu tak málo peněz, aby došlo ke zpoždění. K tomu slušné příjmy. A u všech hypo to bylo necelé procento k repo. U ostatních bank i poradců se všichni shodli na tom, že to je v pořádku a kdyby mi někdo nabídl menší sazbu, tak už jen v řádech 0,01%.

jj, tak to je. Počítám, že letos by jsme pochodili stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15813
31.3.22 19:48
@neila píše:
jj, tak to je. Počítám, že letos by jsme pochodili stejně.

Příští rok mi končí fix, při sazbě 6% mi to dělá 6tis. Takže to bance doplatím celé, páč 6k raději projím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
31.3.22 19:52

@Modra1 @Zumpa rovní a rovnější byli, jsou a budou. To je jako u prodejců aut a slevami. Běžný smrtelník dostane 15 % a jásá. Advokát nebo lékař dosáhnou na úplně jiné slevy. Tak to prostě je. Málem nám vypadli oči, když nám zaslali poslední kalkulaci, když viděli, že se cukáme. Prostě tam vidí potenciál koupi dalšího vozu, a o to jde. Oni si to na bonusech doženou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.3.22 20:17
@inkakřivák píše:
@Kelsey no v sousední vsi jsou pozemky klidně dvouhektarove. Zahrady u RD. Z casti je to les třeba. Tam by se dalo naflakat sídliště mobilheimu.

My máme jeden plonkovní 1700 m2 + cestu. Mám to ohradníkem rozdělit a naflákat tam mobilheimy? :mrgreen: Si je tam pustíme a už se jich nezbavíme. Pozemek nám zničí. To určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
31.3.22 20:18
@neila píše:
@Modra1 @Zumpa rovní a rovnější byli, jsou a budou. To je jako u prodejců aut a slevami. Běžný smrtelník dostane 15 % a jásá. Advokát nebo lékař dosáhnou na úplně jiné slevy. Tak to prostě je. Málem nám vypadli oči, když nám zaslali poslední kalkulaci, když viděli, že se cukáme. Prostě tam vidí potenciál koupi dalšího vozu, a o to jde. Oni si to na bonusech doženou ;)

Jsem z oboru. My se jen tváříme, že jsou rovni a rovnější. Ten, kdo si myslel a dával najevo, že je rovnější, na toho jsme se jen více usmívali a víc kecali o tom, jak jsou samozřejmě VIP. Ale tím to končilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
31.3.22 20:28
@roba18 píše:
To je kde? Neznám nikoho, kdo by si pronajmal kus zahrady u obydleného domu a postavil tam mobilheim.

Pisu, ze u nas pribyvaji mobilheimy u RD. Vic za tim nehledej.

Proste chci rict, ze cesty a alternativy existuji, jen je clovek musi hledat. Fakt se tu nechci dohadovat o tom, jestli to x lidem pripada jako blbost nebo ne. Holt to kazda vidime jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15813
31.3.22 20:32
@Lucie_Sx píše:
Pisu, ze u nas pribyvaji mobilheimy u RD. Vic za tim nehledej.Proste chci rict, ze cesty a alternativy existuji, jen je clovek musi hledat. Fakt se tu nechci dohadovat o tom, jestli to x lidem pripada jako blbost nebo ne. Holt to kazda vidime jinak.

Kde žiješ? Na východním Slovensku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56057
31.3.22 20:35
@Lucie_Sx píše:
Pisu, ze u nas pribyvaji mobilheimy u RD. Vic za tim nehledej.Proste chci rict, ze cesty a alternativy existuji, jen je clovek musi hledat. Fakt se tu nechci dohadovat o tom, jestli to x lidem pripada jako blbost nebo ne. Holt to kazda vidime jinak.

A kde to je? Protože u nás fakt ne. Jak se řeší voda, elektřina u mobilheimu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
31.3.22 20:41

Holky tohle je fakt strašné, vůbec vám to nezávidím. A fakt dekuji vyšší moci, ze jsme postavili před sedmi lety a vzali si hypotéku tehdy. Chlap nechtěl, ze počkáme až budou děti velké. Naštěstí jsem si to prosadila.
Jen chci přidat vlastni zkušenost. Začínali jsme se splátkou hypotéky deset tisíc a za tu dobu a po druhé fixaci platíme pres patnáct tisíc. Takže dobře zvažte i tento aspekt. Ono se v každé době zda, ze úroky už výš byt nemohou a pokaždé překonají hranici možného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
31.3.22 20:48
@Anonymní píše:
Jsem tak nějak naštvaná na celý svět.. Když si nemůže odpovídající bydlení dovolit ani nadprůměrně vydělávající člověk, pro koho teda ty dnešní nemovitosti jsou? Je to na prd.

To mi povídej. Pro nikoho. A co jednou naše děti budou dělat, to teda nevím. Svět se v pr.del otáčí. Kam jsme to dopracovali :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel