Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ne, pulka prijmu hypo, plus jeste minimalne sest tisic naklady na bydleni, to je masakr!
Kup aspon garsonku, at mas neco na stary kolena.
Ne. Je to moc vysoká částka na to, abych měla jistotu, že to na 20 let dám.
Je to hodně vysoká částka, až je mi z toho zle. Zase ale na druhou stranu, co byste dělaly v situaci, kdy doposud vlastní bydlení nemáte a někde bydlet musíte? Ty ceny jsou prostě strašně vysoko, hypotéku na milion už si asi nikdo brát nebude..
Ne.. Nikdy nevíš, kdy o práci přijdeš, v dnešní době není nic jisté :/ a potom můžeš být na pracáku nebo si najít práci, kde budeš brát daleko méně a co potom… Na druhou stranu nájem celý život je podle mě taky hloupost… Zkus se podívat po nečem menším a levnějším
.
No když si pomyslím, že může přijít nemoc, výpověď, jiná práce s nižším příjmem … ![]()
Ne nešla bych do toho….
Já bych nesplácela více jak 10k měsíčně, ať vydělávám třeba desetinásobek. Situace se může ze dne na den změnit.
Ano. Pokud bych měla rezervu 200tis, která by sloužila opravdu jen na výpadek příjmu - na splácení hypo.
Tak třeba až s někým vytvoříš pár, tak se můžete rozhodovat spolu.
Jsem tak nějak naštvaná na celý svět.. Když si nemůže odpovídající bydlení dovolit ani nadprůměrně vydělávající člověk, pro koho teda ty dnešní nemovitosti jsou? Je to na prd.
@Anonymní píše:
Holky, půjčily byste si tolik, kdybyste byly bez chlapa? Vydělávám zhruba dvojnásobek, takže TEORETICKY by se to dalo, ale už teď je mi úzko z té částky + tolik let splácení.. Šly byste do toho? Nebo žily „v klidu“ celý život v nájmu?
Sla bych do toho, bydlet v najmu cely zivot bych urcite nechtela, rozhodne neco sveho a radeji zit jinak skromneji, ale mit svuj domov mi prijde jako dobry zaklad v zivote.
@Anonymní píše:
Jsem tak nějak naštvaná na celý svět.. Když si nemůže odpovídající bydlení dovolit ani nadprůměrně vydělávající člověk, pro koho teda ty dnešní nemovitosti jsou? Je to na prd.
Ty si to ale můžeš dovolit.
Holky, půjčily byste si tolik, kdybyste byly bez chlapa? Vydělávám zhruba dvojnásobek, takže TEORETICKY by se to dalo, ale už teď je mi úzko z té částky + tolik let splácení.. Šly byste do toho? Nebo žily „v klidu“ celý život v nájmu?