Hypotéka a dovolená

Anonymní
15.7.21 17:56

Hypotéka a dovolená

Ahoj, zajímá mě zda když mate hypotéku jezdíte i na dovolenou nebo vše rvete jenom do hypo a domu/bytu? Od každého slyším že s hypotékou už se nikam nepodívám a podobné kecy. Já si ale myslím že když člověk chce tak to snad nějak udělá ne? Přece mít hypotéku neznamená se cely život omezit od všech snu. Už nevím jak to mám rodině vysvětlit. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
15.7.21 18:03
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě zda když mate hypotéku jezdíte i na dovolenou nebo vše rvete jenom do hypo a domu/bytu? Od každého slyším že s hypotékou už se nikam nepodívám a podobné kecy. Já si ale myslím že když člověk chce tak to snad nějak udělá ne? Přece mít hypotéku neznamená se cely život omezit od všech snu. Už nevím jak to mám rodině vysvětlit. :roll:

No tak to prece zalezi na vasi financni situaci ne? :nevim: jako pokud si vezmete hypo na 15 tis a celkove prijmy vasi rodiny jsou 30,tak to asi na dovcu u more uplne nebude ne? :mrgreen: My mame hypo ve vyssi cca 10% nasich mesicnich prijmu, takze absolutne nemame problem jet nekolikrat rocne na dovcu nebo si uzivat to, co chceme. A jeste tam cpeme kazdym rokem neco navic, abysme to umorili driv. Nevim moc, co chces slyset. Navic pokud treba ted platite 15tis najem, tak hypoteka nebude vetsi zatez, nez najem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69029
15.7.21 18:14

Hypotéku jsme si brali takovou, abychom se nemuseli výrazně omezovat v našem životním stylu, včetně dovolených.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
15.7.21 18:16

My platíme tak 1/3 měsíčně našich pravidelných příjmu, máme dvojčata 10 let a teď rok dítko a krom loňska jezdíme 2× ročně na dovolenou k moři a v zimě lyže. Takže to je celkem blbost co říkají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
15.7.21 18:23
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě zda když mate hypotéku jezdíte i na dovolenou nebo vše rvete jenom do hypo a domu/bytu? Od každého slyším že s hypotékou už se nikam nepodívám a podobné kecy. Já si ale myslím že když člověk chce tak to snad nějak udělá ne? Přece mít hypotéku neznamená se cely život omezit od všech snu. Už nevím jak to mám rodině vysvětlit. :roll:

Tak to záleží jakou výši hypotéky si dáš ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
15.7.21 18:24

Hypotéka je dost často ve výši nájmu a bydlet musíš. Hypotéka neznamená zákaz ničeho, jen je dobrý jí mít tak vysokou, aby ses omezovat nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
15.7.21 18:25

Normálně platim hypo, pojistky, energie a vůbec tak všechno co je potřeba, a část ušetřených peněz použiju na dovolenou. Nelítám na exotický all inclusive, stačí mi pěkná chata v přírodě v ČR (ale u mě pěkná chata rovná se 20-30 tisíc za týden, za to se dá jet i hodně lowcost k moři :mrgreen: ). Akorát prostě musíš odhadnout svoje finanční možnosti a podle toho si vzít hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
15.7.21 18:31

S hypotekou jezdime bezne na dovolenou ale je pravda, ze ji mame celkem nizkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.21 18:33

Hypo 20, platy 150 a ano, nikam se nepodivame pac jsou neustále nějaké lockdowns. Dokud tu nebyl ten pit.omej koronac tak jsme byli několikrát za rok v trapu

• Citovat
  • Upravit
5084
15.7.21 18:35

Tady podle mne záleží i na individuálním vztahu k dluhům. Jsou lidé co jsou deprivováni tím, že jsou zadlužení a s poslední splátkou nakoupí chlebíčky a víno a slaví, že už nejsou zadlužení. Jiné nechá v klidu dva tři (čtyři, pět) dluhů. Takže když někdo splácí hypotéku a ušetří peníze navíc, tak někdo jede na dovolenou, druhý dá mimořádnou splátku. Takže si myslím, že by si to měl zakladatel vyřídit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
15.7.21 18:36
@Anonymní píše:
Hypo 20, platy 150 a ano, nikam se nepodivame pac jsou neustále nějaké lockdowns. Dokud tu nebyl ten pit.omej koronac tak jsme byli několikrát za rok v trapu

A proč? My cestovali vloni i letos cellem do 8 zemí. Naopak jsme se dostali tam, kam by nás to dřív ani nenapadlo. Prostě jsme si vždy našli, kam to jde a jeli.

• Citovat
  • Upravit
14127
15.7.21 18:47
@Anonymní píše:

Jezdime, ne treba kazdy rok, ale jak se vyskrabnou penize

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.7.21 18:47
@Anonymní píše:

nemám s cestováním problém, vloni všechno super, letos zatím taky, co znám ostatní, tak taky trajdají po světě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
15.7.21 18:52

Chapu tvuj dotaz. Nekteri lidi, a neni jich uplne malo, si vsechny financni prebytky schovavaji na tu vyjemecnou splatku, aby tu hypoteku splatili co nejdriv. Tudiz treba nejezdi tak casto ba dovolenou, aby prave co nejvic usetrili a umorovali ci nejvic jistinu.
My nejsme ten pripad :lol:. Deti chodi do soukromych skol, dobolena nekolikrat rocne, konicky atd. Vubec se neomezujeme…asi bych nezvladla 10, 15 let jen skudlit…nebyla bych stastna. Cili je to urcite otazka pomeru vyse splatky/ prijmu, ale i otazka nejakeho zivotniho komfortu…a ten ja si snizovat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
15.7.21 18:52
@Anonymní píše:

Vzhledem k tomu, že se jezdí bez problémů všude možně, tak mi přijde, že spíš kecáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel