Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Lucie_Sx na mobilheim musíš mít pozemek…a fakt nebudu bydlet v mobilheimu
tak blbě si myslím že na tom nejsem. Vyjma tohohle si zatím s ničím jiným nepřišla, maximálně jsem se dozvěděla, že chci žít v luxusu a nemám na to, což mi přijde opravdu vtipný, když si někdo kupuje obycejnej byt za Prahou a už je brán jako bůh ví co.
@SarinkaSar1 z toho si nic nedelej, my bysme byli dle ni jeste horsi snobaci, pac mame byt v novostavbe PRIMO V PRAZE
Samozreme taky na hypo. Jenze uprimne, mladej par, kterej nededi, nema sanci na vlastni bydleni bez hypoteky, to je proste fakt, ktery se zdaleka netyka jen velkych mest
Spousta lidi si musi brat hypoteku i na milion aby bydlela v polorozpadlem baraku, ktery v zivote nezvladne dat do kupy ![]()
@unuděná no tak vy jste úplně mimo, co jste si to vůbec dovolili, proč nežijete třeba v chatrči někde u řeky? ![]()
Právě že nemá a hypotéka je jediná věc, kterou jako půjčku schvalují, zbytek jsou pro mě hlouposti. A radši si vezmu na nový byt než rozpadlou ruinu. A Mobilheim je taková trochu mimo ![]()
@SarinkaSar1 Tak snad by jí uklidnilo, že v létě žijeme převážně ve stanu
![]()
Já to úplně chápu. Osobně neznám nikoho, kdo by byl schopen v mládí (rozuměj třeba dva až pět let po škole) koupit za vlastní peníze bydlení. Vždy v tom musí být pomoc rodičů, dědictví nebo ta hypotéka
Případně lidé končí v nájmech. Na hypotéce nevidím nic špatného a brát si 3,5 mega s tím, že mám 700tis našetřeno, je podle mě úplně v pohodě. Však ti to tu spousta lidí napsala, hlavní „ale“ je ta tvoje práce, takže pokud to nehoří, tak já osobně bych počkala, až budeš mít jistější smlouvu. Ony ty podmínky se pak dost liší, jestli dokládáš příjem 35tis nebo 57 ![]()
Ohledně ručení druhou nemovitostí, tak nám bylo před třemi roky řečeno, že to defacto k ničemu není, že dnes se ručí právě tou kupovanou nemovitostí. Možná ale u případů, kdy žadatelé nejsou moc bonitní, to může pomoci, nevím.
@SarinkaSar1
Víš, je to každého volba. Někdo chce být celý život zadlužený a zvažovat každou dovolenou u moře nebo další dítě, no a někdo zvolí raději méně luxusní či méně standardní bydlení, ale dluhy má malé a může si život víc užít a méně se bát toho, že třeba onemocní a přijde o střechu nad hlavou.
Je to věc volby a každého věc. Mě jen přijde čím dál tím víc úsměvné, jak jsou lidi zblblí tím, že hypotéka hypotéka, super věc, bydlíme ve svém, všichni to tak mají… Ale už nevidí ty nevýhody. A nevidí ty jiné cesty, kterých je překvapivě docela dost.
@Lucie_Sx Tak nejakou jmenuj
Zakladatelka jiste oceni, kdyz ji sezenes bydleni za tech jejich 700tis v dojezdu 30min do Prahy bez potreby rekonstrukce. Mozna to ocenim i ja ![]()
@Lucie_Sx ty tady teda meleš pěkný nesmysly
za 700tis koupíš byt, do kterýho ještě minimálně půl milionu vrazis za rekonstrukci. A ten byt bude v Mostě ![]()
@Jitul.kaaa9 Bacha,v Moste ted urco sly ceny nahoru
Za 700tis nekoupis v dojezdu do Prahy ani ten pozemek ![]()
@unuděná je pravda, že mostecké reality nesleduju
ale na druhou stranu, u nás se teď prodávaly byty - stará patrová bytovka, i zahrádka u toho je, za půl mega. Když k tomu přičteš rekonstrukci, tak jsi tak na nějakých 1,5 milionu za fakt pěkných 3+1 se zahrádkou
ale bavíme se o vesnici a 25 min do Prahy, což chápu, že pro zakladatelku není zajímavé.
@Jitul.kaaa9 tyjo to je super nahodou! Ne kazdemu se chce rekonstruovat, ale pokud je to fakt 25min do Prahy, tak to je pecka. I kdyz to bude asi spis nejakej sever smer, ne? Kolem Berouna, Dobrise nebo Sazavy jsou ty reality mnohem drazsi.
@unuděná já už to psala dřív, je to kladensko. Hele mně třeba osobně nepřijde zas takovej rozdíl rekonstruovat a nebo čekat, než developer postaví. Zvlášť, když tu nemovitost znáš a víš, co čeho zhruba jdeš. Kolikrát jsem četla, jak byly nějaké novostavby zbastlené. Takže i tam je riziko, že si maluješ, jak to bude v novostavbě super a ve finále budeš řešit větší průšvihy, než ve starem bytě. (Zakladatelko, tím neříkám, že budete mít zbastlenou novostavbu. Jen že se to stát může).
@Jitul.kaaa9 Aha,jo, tak to asi odpovida ![]()
Je to fakt, ale. riziko, ze zmastis rekonstrukci stareho bytu (obzvlast pokud neni moc penez nebo jedes. svepomoci) je podstatne vyssi, nez ze si neohlidas kvalitu predavane novostavby.Ale taky jsem slysela zverstva o novostavbach ![]()
Můžeš začít chovat ovce a postavit si zemědělskou stavbičku na zemědělské půdě. Nebo si koupit modul a dát ho na pronajatou opuštěnou zahradu, kterou si vytipuješ v okolí. Nebo si postavit slaměný dům vlastníma rukama. Nebo hausbot za cenu parkování v přístavu přímo v Praze. Atd. atd.
@Lucie_Sx Ty vogo, na čem frciš? To jako považuješ za jistotu pro rodinu bydlení v hausbotu, nebo na pronajatý opuštěný zahrádce v mobilheimu? Synonymem bydlení je pro mě hlavně jistota, že mám něco, co je moje, odkud mě nikdo nemůže vyhodit kdy se mu zlíbí. To teda pronajata zahrada nebo hausbot nesplňuje. Nehledě na ten komfort bydlení - vytápění, odpady… Slaměnou chatičku a ovce už ani nemám sílu komentovat…by mě do a zajímalo, jestli bydlíš tímto alternativním způsobem, nebo to jsou jen romantické představy, který se ti dobře radí z bytečku s ústředním vytápěním, vodovodem a kanalizací.