Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Podobne tema jsem nenasla.Mam jen jednu otazku. Kolik Vam trvalo od doby, kdyz jste donesly veskere doklady, ktere po vas chteli v lisce, do doby, az Vam tu hypoteku schvalily. Tvrdi nam tyden(fin. poradce).ale uz je to vice jak dva..a porad nic…
Dekuji za Vase odpovedi. ![]()
Nam samotne schvaleni trvalo cca ten tyden, nemeli jsme tedy Lisku. Akorat taky zalezi, kdy to ten vas poradce ke schvaleni predal ![]()
A máte na mysli překlenovací úvěr od ČMSS a nebo hypotéku od Hypoteční banky? Do toho prvního bych nešel ani za milion. Hypotéka u HB je schválena nebo zamítnuta tak maximálně do týdne.
My mame hypoteku u lisky a slo to rychle rekla bych tak dva tydny ale zalezi na lidech ke kterym to prijde jak jsou rychli a ochotni. jinak s liskou jsme moc spokojeni.
Hrozně záleží, jak má banka nastaveny procesy. Ale 3-5 pracovních dnů na schválení/zamítnutí musí stačit. Poradci od Lišáka spíš jen všechno sepíší a posílají poštou na schválení. Ale 2 týdny a nic nevědět je fakt dost.
Samotné čerpání pak závisí od toho, jak rychle seženete požadované doklady a jak rychle dojdete vložit zástavu na Katastr.
Jinak esi teda jde jen o schvaleni tak hned druhy den sme vedeli ze hypoteju dostanem
Když jsme odevzdali všechny papíry tak nám dali do 10 dnů vědět.
…no, já jsem v roce 2012 potřebovala nutně penízky, poradce z ČMSS mi doporučil doložit 150 000, abych nemusela dokládat příjmy a peníze dostala.Do týdne byly penízky na účtě, ale až teď jsem zjistila, jaké to jsou k…y
.Hlídejte si Hodnotící číslo, já jsem měla ve smlouvě napsáno, že potřebuji naspořit alespoň 144 000,teď už mám 172 000 a stále, až do 2.2015 budu plati zvlášť na spořící účet a zvlášť na meziúvěrový účet, dokud nedosáhnu hodnotícího čísla 64…,ale toto ve smlouvě nenajdete…ve výpisu budete mít napsáno : HODNOTÍCÍ ČÍSLO…(bez čísla),kdybych neměla doma daňovou poradkyni, ani bych nezjistila, jací jsou to zlodějíčci. Dle jejího názoru, je ČMSS nejhorším stavebkem u nás. Pokud potřebujete finance, sežeňte si NEZÁVISLÉHO finančního poradce…
V rámci plánování užití bych počítal měsíc
a po dvou týdnech bych začal konat přímo se stavební spořitelnou.
![]()
Ohledně výhodnosti:
Na trhu nejsou nástroje, které nejsou vhodné pro nikoho… bohužel, někteří poradci a instituce doporučují i horší řešení (důvodů může být spousta).
Bez Analýza a finančního plánu bych se neodvážil použít výroky o vhodnosti či nevhodnosti… je to analytický nesmysl.
Jirka
ČMSS paní Šnajdrová z Teplic= už nikdy. Dokud jim člověk jenom slušně posílá penízky, tak vše o. k. Ale, když si člověk přišel půjčit, to teprve začlo tóčo. Byt jsme si vybrali 27.2, hned jsme tam naběhli a začali řešit, za týden max 14 dní budete mít peníze na účtě… Prdlačku.. 6 týdnů a to po velkém urgování. makléř měl naštěstí pochopení. Pak 200 na rekonstrukci ( žádali jsme současně.. ) ty přišli až začátkem ČERVENCE, protože to někdo asi „spletl“ Prdlačku po druhé- ona zapomněla poslat papíry-ani jí to nedošlo, když jsme jí psala a volala, furt jen výmluvy( dneska to odešlo z lišky, zítra to máte na účtě)- to jsme slyšeli asi 3×.
Furt nějaké poplatky, 2000 za tohle 3000 za tohle 5000 musíte poslat tamhle, tenhle měsíc musíte zaplatit 2×.. Sakra, člověk si jde půjčovat protože prachy nemá, ne proto, že je nemá kam dávat. Vrcholem všeho je, že teď nám přišel dopis, že nám zvedají úrokovou sazku, protože, prý nesplňujeme, že nemáme ještě nějaký 1 produkt. A to sakra nevěděli, když se podepisovala smlouva? - 0,5%
Já teď byla vyřizovat další půjčku na zbytek rekonstrukce, u český spořky, dali mi buřinku, vše jsme vyřídili za 2 krátké návštěvy, peníze do týdne na účtě. Jen co budu moct, tak s liškou končím.
*** udělala jsem menší korekce, jak jsem to psala rozezlená, tak jsem tam nasekala plno hovadin.
Příspěvek upraven 28.07.20 v 21:25