Hypoteka s partnerem- připsání

Anonymní
30.10.22 16:52

Hypoteka s partnerem- připsání

Zdravím, chci se zeptat zda máte někdo zkušenost s přidáním partnera do již rozjeté hypotéky. Hypotéka už je placená cca 5 let jedním člověkem, s ručením bytem na který hypotéka je.
Pokud chci prodat partnera aby byl případně pak od kdo hypotéku převezme a jde to za ním kdyby se cokoli stalo. Zda je to možné.
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30.10.22 17:25
@Anonymní píše:
Pokud chci prodat partnera

Radu nemám, ale tenhle překlep je super :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
30.10.22 17:35

Prodat partnera a splatit hypotéku 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
30.10.22 17:35
@broskvová zmrzlina píše:
Radu nemám, ale tenhle překlep je super :mrgreen:

Jak překlep, hypo podražily, druhá nemovitost do zástavy není, ale je partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24903
30.10.22 17:48

:mrgreen: to byla záplava nabídek, kdyby šli tak někteří partneři prodat :mrgreen:

jinak přidat dlužníka k hypotéční smlouvě je poměrně náročný proces, není to vyloučené, ale dochází k celkové změně, takže se mění podmínky i úrok, aktuálně klidně i přes 6%
plus tam může být poměrně tučný poplatek…
zásadně neřešit na netu, ale přímo v bance, která hypotéku poskytla, případně počkat, až bude končit fixace a zjistit si podmínky v jiné bance a přejít, může se to dost lišit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.10.22 18:14

Nebylo by jednodušší udělat smlouvu mezi partnery a banku do toho netahat?
Hodně tedy záleží na tom, co má být zmiňovaným prodejem partnera řešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
30.10.22 18:27
@Anonymní píše:
Zdravím, chci se zeptat zda máte někdo zkušenost s přidáním partnera do již rozjeté hypotéky. Hypotéka už je placená cca 5 let jedním člověkem, s ručením bytem na který hypotéka je.
Pokud chci prodat partnera aby byl případně pak od kdo hypotéku převezme a jde to za ním kdyby se cokoli stalo. Zda je to možné.
Děkuji

Předpokládám, že hypo i nemovitost jsou psané na tebe. Pokud zvládáš splácet, nevidím důvod, proč do toho tahat další osobu. „Vlastnit“ nemovitost sám je obrovský plus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101786
30.10.22 20:56

Nejak nechapu duvod, proc ho tam pridavat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
31.10.22 09:47

Třeba, že pak budou na splácení 2 a pro zakladatele/ku to nebude taková zátěž? Protože chtít po někom, aby mi přispíval na hypo 10-50% třeba, ale nebyl v katastru… Taky se řeší, „co kdyby“ a i proto je „požadavek“ na to přidání. Já to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101786
31.10.22 12:36
@Ivan PPZ píše:
Třeba, že pak budou na splácení 2 a pro zakladatele/ku to nebude taková zátěž? Protože chtít po někom, aby mi přispíval na hypo 10-50% třeba, ale nebyl v katastru… Taky se řeší, „co kdyby“ a i proto je „požadavek“ na to přidání. Já to chápu.

Tak pokud nechce prispivat, at si bydli kde chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
31.10.22 12:50
@Ivan PPZ píše:
Třeba, že pak budou na splácení 2 a pro zakladatele/ku to nebude taková zátěž? Protože chtít po někom, aby mi přispíval na hypo 10-50% třeba, ale nebyl v katastru… Taky se řeší, „co kdyby“ a i proto je „požadavek“ na to přidání. Já to chápu.

Samozřejmě, že je to zátěž pro jednoho člověka, ale taky se pak bude muset dělit, až se rozejdou. Proto jsem psala, že pokud to zvládá, je to kravina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
31.10.22 13:41

Resila jsem pred x lety.
Pokud bych pridavala partnera (tehdy uz manzel) tak mi rekli, ze to znamena projit cele kolecko znovu. Tak jsme do toho nesli. Posouzeni bonity pro nas bylo tehdy nevyhodne-ja doma, dite za rohem, on mel plat jak ja, kdyz jsem si hypo brala.

A jak byste resili vlastnictví nemovitosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.11.22 05:32

U nás to nijak zásadní problém nebyl, co si vzpomínám :think:, jen si teda nevzpomínám, zda jsme to řešili pro změně fixace nebo mimo. Ověřili samozřejmě bonitu a setkali jsme dodatek ke smlouvě (vlastníkem poloviny byl od začátku). Nicméně se po několika letech ukázalo, že to byla obrovská chyba, vyvázání je/bude mnohem problematičtější, pokud vůbec možné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel