Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše: Žádný příjem, příjem mám(RP+Aliky, jak jsem psala.). Jen jsem chtěla vědět zda se do toho počítají alimenty. Teď vím, že ne. Děkuji za reakci.
At si pritel najde lip placenou praci, tohle je na chlapa strasne malo. Aliky nemuzete pocitat, nejsou vase
nejlip vam to napsala @Bubla_Bučková
My mame hypo od hypotecni banky a tam by jste s timto urcite neprosla…
@Payus říkal mi to „můj správce“, když mi volal kvůli možnosti si u nich založit spořicí účet. Mě je to teď zrovna fuk, ale pravda je, že to stavebko u nich mám moře let, akorát občas řešíme novou smlouvu.
@Anonymní píše: Žádný příjem, příjem mám(RP+Aliky, jak jsem psala.). Jen jsem chtěla vědět zda se do toho počítají alimenty. Teď vím, že ne. Děkuji za reakci.
Pro banku nemáš žádný příjem.
Dítěti je zhruba rok, není tvého přítele. Takže jste spolu fakt krátko na to pořizovat si hypotéku. I kdybyste na to měli… Nejdřív si vytvoř dlouhodobý a stabilní vztah, pak další věci. V zájmu dítěte.
Hlavně nebereš vůbec v potaz že musíte mít těch 10-20 % našetřené. Což předpokládám zatím nemáte.
@Aletheia píše:
Dítěti je zhruba rok, není tvého přítele. Takže jste spolu fakt krátko na to pořizovat si hypotéku. I kdybyste na to měli… Nejdřív si vytvoř dlouhodobý a stabilní vztah, pak další věci. V zájmu dítěte.Hlavně nebereš vůbec v potaz že musíte mít těch 10-20 % našetřené. Což předpokládám zatím nemáte.
Beru to v potaz. Máme dohromady cca 250 000, já bych za tu dobu, co ještě bydlíme zvlášť chtěla aspoň 100 000 našetřit, oba mame stavebko, takže na to bychom si vzali menší úvěry a hypotéku..
@Anonymní píše:
Beru to v potaz. Máme dohromady cca 250 000, já bych za tu dobu, co ještě bydlíme zvlášť chtěla aspoň 100 000 našetřit, oba mame stavebko, takže na to bychom si vzali menší úvěry a hypotéku..
Nechápu, jak někdo s rodičákem, dejme tomu 7000,– a alimenty 3000,–, dokáže při výdajích na domácnost nasetrit 100 tis. ![]()
@Anonymní píše:
To záleží. Já třeba mám stavebko s cílovou částkou 500 000 a i na MD mi půjčí do milionu.
Cilovou castku si muzete dat kolik chcete. Nic to neovlivnuje. A ze nekde mate napsany, ze vam pujci je hezky, ale uvidite az se potkate s realitou, ze to takova tutovka neni
to ma kazdy v bankovnictvi „predschvalene“ pujcky do vyssich stovek tisic
@Anonymní píše:
A kolik si myslite, ze pak budou splatky te hypoteky a dvou uveru ze stavebka? Nezapomente, ze splatky nesmi prevysovat 45% vaseho cisteho mesicni prijmu. Si to realne hodte do kalkulacky. Jo pokud chcete hypoteku max milion, tak to pujde.
Chci refinancovat, info tři měsíce zpátky, alimenty soudně ano. Pro hypotéku.
Když jsem byla na druhé mateřské (samoživitelka), dva roky zpátky, dostala jsem u své banky půjčku bez dokládání příjmů, maximum mi vyšlo 500 tis, vzala jsem si 300. „Ale“ ten účet mám 25 let a v bance vidí, jaké peníze mi chodí každý měsíc na účet.
Prosím anonym, děkuji.
Mohou je počítat, protože dítě je zároveň i jako náklad. Mám také Hypoteční banku, info 2 měsíce zpátky. Nutno tedy alimenty ošetřit soudně.
Prosím anonym, nechci tu řešit své finance.
@Payus
@Payus píše:
At si pritel najde lip placenou praci, tohle je na chlapa strasne malo. Aliky nemuzete pocitat, nejsou vasenejlip vam to napsala @Bubla_Bučková
My mame hypo od hypotecni banky a tam by jste s timto urcite neprosla…
@Ju21na píše:
Nechápu, jak někdo s rodičákem, dejme tomu 7000,– a alimenty 3000,–, dokáže při výdajích na domácnost nasetrit 100 tis.
Aliky nemam 3 000, ale 6500,– a rodicak se ma navysovat. TAkze misto 7000 budu brat cca 11 000.
@Cenarius píše:
A kolik si myslite, ze pak budou splatky te hypoteky a dvou uveru ze stavebka? Nezapomente, ze splatky nesmi prevysovat 45% vaseho cisteho mesicni prijmu. Si to realne hodte do kalkulacky. Jo pokud chcete hypoteku max milion, tak to pujde.
Vsak jo, milion kazdej. To je splatka nejakych 4500,– plus inkaso kazdej 2000, tj celkem 9000 plus 4000, tak to mame spocitane 13000 komplet. To v nasem meste stoji najemni byt 2 kk. Tak proc vyhazovat, kdyz muzem investovat do sveho.
@Anonymní píše:
Vsak jo, milion kazdej. To je splatka nejakych 4500,– plus inkaso kazdej 2000, tj celkem 9000 plus 4000, tak to mame spocitane 13000 komplet. To v nasem meste stoji najemni byt 2 kk. Tak proc vyhazovat, kdyz muzem investovat do sveho.
Jako muzete to zkusit. Obehnete banky a uvidite.
Kamarádka si brala s manželem hypotéku na byt s kupní cenou 1,7mil (oba v té době příjem cca 15 tis. čistého) a v pohodě. Loni asi po roce a půl byt prodali, hypo splatili a koupili si spolu dům, takže se řešila další hypotéka, kdy ona byla na RD s příjmem 7tis a on kolem 25 tis plat. A opět hypo bez problémů, i když u jiné banky než prvně. Ale měli a stále mají našetřenou rezervu plus na hypo samozřejmě vždy měli povinnou část peněz svou.
Já si chtěla před cca. půl rokem ke konci RD půjčit ze stavebka 500t., 100t. mám nasetreno, stavebko už u nich mám za 20 let několikáté. Bylo mi receno, že mi nepůjčí, at počkám, až se vrátím do práce. Chtěli smlouvu na neurčito a přinést potvrzení příjmů za 3 měsíce. Jinak by mi půjčili, ale se zastavením nemovitosti, což kvůli 500t. odmítám.