Hysterické záchvaty v noci - co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
55
28.3.15 08:40

Nocni des

Zrovna vcera jsme meli ten stejny problem. Moje mala(13 mesicu) krasne usnula v 8 hodin a v 11 hodin vecer zacala strasne hystericky plakat a prakticky u toho place spinkala. Byla k neutiseni, nic nepomohlo-dudak, caj..nastesti jsme zrovna spali u kamaradky, ktera mela stejnou zkusenost se synem, dnes je mu 18 let. Poradila nam, at jo vzdy „probudime“ nejakou hlasitou hrackou, treba nejaky zvuk budiku, nebo hracky co vydava nejaky vyrazny zvuk..a opravdu to zabralo..mala se probrala, dostala napit cajik a pak jsme ji krasne uspinkali a spinkala do rana. Pry to casem opravdu odezni, zadne prasky bych zatim take nedavala, pokud pujde maleho ullidnit jinak :-)

Příspěvek upraven 28.03.15 v 14:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
28.3.15 09:16
@exik21 píše:
Zrovna vcera jsme meli ten stejny problem. Moje mala(13 mesicu) krasne usnula v 8 hodin a v 11 hodin vecer zacala strasne hystericky plakat a prakticky u toho place spinkala. Byla k neutiseni, nic nepomohlo-dudak, caj..nastesti jsme zrovna spali u kamaradky, ktera mela stejnou zkusenost se synem, dnes je mu 18 let. Poradila nam, at jo vzdy „probudime“ nejakou hlasitou hrackou, treba nejaky zvuk budiku, nebo hracky co vydava nejaky vyrazny zvuk..a opravdu to zabralo..mala se probrala, dostala napit cajik a pak jsme ji krasne uspinkali a spinkala do rana. Pry to casem opravdu odezni, zadne prasky bych zatim take nedaval, pokud pujde maleho ullidnit jinak :-)

Probouzet dítě řinčením budíku? To by snad přivodilo infarkt i dospělému, natož dítěti. Přece lze dítě probudit i šetrněji, přinejmenším když ho vezmu z postýlky do náruče tak se vzbudí nebo uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.3.15 11:01

@BAZÁREK ANGIE U nočního běsu je nejlepší dítě nechat (i když pláče a vypadá bděle, ve skutečnosti bdělé není a je mimo), nemluvit na něj, nešahat na něj. Jakákoliv snaha o utišení to akorát většinou zhoršuje a prodlužuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
28.3.15 11:04
@Svistice píše:
@BAZÁREK ANGIE U nočního běsu je nejlepší dítě nechat (i když pláče a vypadá bděle, ve skutečnosti bdělé není a je mimo), nemluvit na něj, nešahat na něj. Jakákoliv snaha o utišení to akorát většinou zhoršuje a prodlužuje.

Tak to jsem tedy vůbec netušila, nemám s tím osobní zkušenost. Jen to řinčení budíku mi přišlo přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.3.15 11:11

@BAZÁREK ANGIE S náma se dítě pere, kope a v náruči řve ještě víc. :nevim: Nedávno mi bylo doporučeno dát k oknu nadýchat čerstvého vzduchu, tak možná někdy v budoucnu ozkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
28.3.15 13:11
@Svistice píše:
@BAZÁREK ANGIE S náma se dítě pere, kope a v náruči řve ještě víc. :nevim: Nedávno mi bylo doporučeno dát k oknu nadýchat čerstvého vzduchu, tak možná někdy v budoucnu ozkouším.

Ano, já to zkusila u malé spíš kvůli tomu, že se u toho řevu hrozně blbě nadechovala. Jakmile jsem ji dala k oknu, tak byl klid.Ale nevím, jestli to nebyla jen náhoda. :nevim: Od té doby zatím nebyl děs (ťukám)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
28.3.15 14:17
@BAZÁREK ANGIE píše:
Probouzet dítě řinčením budíku? To by snad přivodilo infarkt i dospělému, natož dítěti. Přece lze dítě probudit i šetrněji, přinejmenším když ho vezmu z postýlky do náruče tak se vzbudí nebo uklidní.

Bohužel z postýlky do náruče ani konejšení nám opravdu nefunguje, nám nepomohlo vůbec nic, naopak to bylo horší a horší, čím víc plakala, tím se víc zakuckávala…nám opravdu pomohlo, když jsme jí pustili písničku z jedné dětské hračky…dostala se do stavu, kdy se uklidnila a hlavně se vědomě probrala a vše bylo ok…určitě jsme jí nedělali žádné šoky, neřinčeli jsme jí budíkem u ucha nebo něco podobného, to jsem se asi špatně vyjádřila :)Asi vyzkoušíme ten čerstvý vduch příště..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.6.17 12:54

Ahoj maminky, chtela bych ozivit diskusi, poprosit Vas o rady.
Davame syna 18m spat v 21:00hod(driv v lete neusne).Vzbudi se kolem jedne v noci a silene rve a rve, nejde uklidnit vubec :nevim: no hruza.Trva to cca 14dni, kazdou noc.On jeste ani jednou nespal celou noc. Asi protoze ho v noci jeste kojim, tak neumi sam usnout.Co mame delat? Kdyz mu v noci nedam prso nebude spat.No a musim zacit brat prasky a kojit nemuzu, ale nejhorsi jsou hystericke zachvaty. Omlouvam se za chyby jsem cizinka ;) a pisu z mob. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
11.6.17 13:53

Resim stejny problem. vydrzela jsem prso nedat 6 noci a nespali jsme nikdo, ja byla ko manzel nova prace a taky ko, tak jsme zas dali prso..u nas v noci nerve, ale budi se tak 3× za noc, nekdy jen 2×, ale bez kojeni neusne, ona se jen vzbudi, dam orso a spi dal, ale trpim na migreny a nemuzu leky..jinak taky usina kilem 9-10, zkouseli jsme i driv uspavat, ale priste ne, stejne usne az pozdeji..jinak spi pres den tak hodku kolem 2-3. ja nevim co s tim nocnim kojenim, mne neva 2-3× vstat, ale desim se, ze se to neumi odnaucit. rvala cely nici, pak padla vycerpanim a za pul hodky vzhuru zas a furt dokola..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
11.6.17 13:55
@anďeliczek píše:
Ahoj maminky, chtela bych ozivit diskusi, poprosit Vas o rady.
Davame syna 18m spat v 21:00hod(driv v lete neusne).Vzbudi se kolem jedne v noci a silene rve a rve, nejde uklidnit vubec :nevim: no hruza.Trva to cca 14dni, kazdou noc.On jeste ani jednou nespal celou noc. Asi protoze ho v noci jeste kojim, tak neumi sam usnout.Co mame delat? Kdyz mu v noci nedam prso nebude spat.No a musim zacit brat prasky a kojit nemuzu, ale nejhorsi jsou hystericke zachvaty. Omlouvam se za chyby jsem cizinka ;) a pisu z mob. :*

tkus vygooglit nocni desy, nevim, zda to mivaji i 18m…co zuby, nerostou? to se u nas taky v noci rve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.6.17 15:33
@astoret píše:
Resim stejny problem. vydrzela jsem prso nedat 6 noci a nespali jsme nikdo, ja byla ko manzel nova prace a taky ko, tak jsme zas dali prso..u nas v noci nerve, ale budi se tak 3× za noc, nekdy jen 2×, ale bez kojeni neusne, ona se jen vzbudi, dam orso a spi dal, ale trpim na migreny a nemuzu leky..jinak taky usina kilem 9-10, zkouseli jsme i driv uspavat, ale priste ne, stejne usne az pozdeji..jinak spi pres den tak hodku kolem 2-3. ja nevim co s tim nocnim kojenim, mne neva 2-3× vstat, ale desim se, ze se to neumi odnaucit. rvala cely nici, pak padla vycerpanim a za pul hodky vzhuru zas a furt dokola..

Tak ja bych 6 noci nevydrzela.No prave ja musim taky brat leky na zada a nemuzu.Ale jinac by mi nocni kojeni zas tak nevadilo, ale on ma prave v noci hystericke zachvaty a to nechce ani prso. Proste ma panickej zachvat a nepomuze nic. A vylozene rve pul hodiny v kuse, on nebreci, ale silene rve. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.6.17 15:39
@astoret píše:
tkus vygooglit nocni desy, nevim, zda to mivaji i 18m…co zuby, nerostou? to se u nas taky v noci rve..

No jo asi to budou nocni desy, ale prave jsem chtela vedet jestli nekdo nema zkusenosti. Kvuli zubum krici taky, ale ted je to uplne jine.Je to silene rve jako by mu nekdo ublizoval :( Mozna zajdem k dr. protoze mi to neprijde normalni. Kdyby to bylo treba jednou tydne, ale kazdou noc??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
11.6.17 23:47
@anďeliczek píše:
No jo asi to budou nocni desy, ale prave jsem chtela vedet jestli nekdo nema zkusenosti. Kvuli zubum krici taky, ale ted je to uplne jine.Je to silene rve jako by mu nekdo ublizoval :( Mozna zajdem k dr. protoze mi to neprijde normalni. Kdyby to bylo treba jednou tydne, ale kazdou noc??

Tipuju noční děs. Zažili jsme. Doporučení neuroložky (byly jsme tam kvůli něčemu jinému, ale o děsech jsem jí říkala) - nebudti, neprobírat násilím, max mluvit tichým hlasem a čekat, až to odezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí