hysterie z mytí hlavy

162
1.2.08 23:34

hysterie z mytí hlavy

Ahoj ,
nemáte nějakou osvědčenou fintu jak zmáknou hysterii z mytí hlavy u 2l.holčiny?
Když se malá narodila dostali jsme pro ní šampon a sprcháč pro mimča od Vichy.Bohužel,když došel,tak jsme zjistili ,že se vČechách nedá koupit.V lékárně nám doporučili šampon u kterého nás ujišťovaly-slepice,že neštípe v očích.Musim podotknout ,že do té doby bylo mytí pro malou zábavou,potápěla se,plavala,prostě pohoda.
Hned po prvním umytí skvělým šamponem ale nastal řev a manža zjistil,že šampon v očích štípe.Ihned letěl do koše,ale i tak nastalo peklo.Od tohoto mytí má malá panickou hrůzu z jakékoliv činnosti vztahující se k vlasům.Hysterčí u česání,u holiče se na nás chodili koukat,jestli jí vraždíme,takže holička jí odmítla stříhat a u mytí hlavy tak řve,až přestává dýchat.U každého mytí i třeba jen rukou už křičí „habu ne“ a drží se za vlasy.
Mysleli jsme,že jí to přejde,ale trvá to už přes 1/2 roku.Už jsme přistoupili k tomu,že jsem jí doma oškubala na krátko,culíčky jsem obrečela,jen aby jsme omezili česání.Ale mýt vlasy musíme,alespoň jednou týdně.
Navíc jí vadí i to,že někdo šahá na hlavu nám.Vzali jsme jí k holiči,když mi dělali melír a dopadlo to tak,že jí manža musel odvést,jinak by zbořila kadeřnictví jak řvala,že máma habu vlasy néééé.
Poraďte mi,prosím nějakou fintu jak to řešit.Jsem bezradná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
1.2.08 23:49

Zkouseli jste myt hlavu panenkam - podivej, panence taky myjeme hlavicku, ona pri tom neplace, zkusis ji umyt panence taky? No a ted panenka s mamou umyji vlasky tobe, ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
2.2.08 04:07

My jsme v tomhle věku řešili prakticky to samé. Syn dostával hysterické záchvaty nejprve z mytí hlavy a pak už i z koupání samotného. Nevím co to odstartovalo, ale nejspíš taky nějaký šampon v očích.

Už jsme z toho byli docela zoufalí, protože on se vyloženě děsil a nechtěli jsme ho takhle trápit. Nakonec jsme se začala koupat s ním, to hodně pomohlo. Hrála jsem si s ním ve vaně a on pomalu začal roztávat. Ve vaně jsme měli spoustu gumových zvířátek do kterých se dala napustit voda a pak malým pramínkem vystříknout ven…kačenky apod. S těmi zvířátky jsme si vždycky hráli a stříkali po sobě a já pomalu přecházela na jeho vlasy. Když mi mohl ve stejnou chvíli taky vlasy postříkat, nebral to tak tragicky a nakonec mě i nechal mu ty vlasy umýt. Hodně jsem ho při tom povzbuzovala a ubezpečovala, objímala a zabralo to. Asi po dvou měsících se začal koupat zase sám a i když dodnes mytí hlavy nemiluje, už nehysterčí.

Se stříháním a česáním to měl úplně stejné jak popisuješ ty a také se to po čase zlepšilo. Pořád se mi ho sice podaří učesat tak jednou za tři dny a stříhat se nechá jen když má hodně dobrou náladu, ale už neplatí, že vlasy rovná se tragedie.
Doufám, že ti moje zkušenosti trochu pomůžou. Vydržte, věčně to trvat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
2.2.08 09:09

Me deti dokonce i ve vane ze stresu zvracely…Manzel jim musel drzet zinku na ocich, ale i tak to byl boj :evil: Babicka pak dceri ukazala jak jsem ja byla sikovna a zaklanela hlavicku a ona me samozrejme musela napodobit - uz nebreci, ale zinku musi mit na ocich porad. Tu mladsi take stacilo naucit jak se poradne zaklonit a ted uz nepotrebuje ani zinku. Chce to proste vydrzet. Take pomahalo zrcadlo, kde se mohly videt s namydlenou hlavou a nebo jsem jim nenapadne namacela zinkou hlavu az ji mely mokrou a pak jsem to mydlila - to nastesti nevadilo, no a tu chvilku revu pri smyvani jsem musela proste prezit..

Hodne stesti a pevne nervy
bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
2.2.08 11:53

:D :D ahojky, momentálně řešíme úplně stejný problém. Začalo to až teď v posledních 2týdnech, kdy je úplně hysterický, když si má lehnout na záda do vody a zaklonit hlavičku mi do dlaně … Vodu miluje, dovede si ve vaně s konvičkami a kelímky vyhrát pěkně dlouho. Nikdy problém s mytím hlavy nebyl, až teď… Jsem z toho nešťastná, má hodně husté vlásky, nechce si je ani mýt ani ostříhat … Děs běs …
Snad to nějak překonáme, držím palce i ostatním a přeji pevné nervy .

• Citovat
  • Upravit
2.2.08 13:02

Tak u nás situace naprosto stejná. Syn se až začal dávit a zvracet, jak ječel. :(
Od jara do podzimu ho nechávám úplně nakraťoučko takže vždy mu to vezmu jen žínkou a na ní trošku šamponu a pak opatrně umýt.
A nejhorší je toto období, kdy vlasy už má delší. To je boj, pomáhá i manžel. Vlasy myjeme tak 2krát do měsíce :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
2.2.08 14:35

koukám, že je to všude stejné…malá útěcha, já vím 8)
I u nás tohle proběhlo a právě teď opět probíhá. Holka začala řádit kolem 2 let, vydrželo jí to hoooodně dlouho (skoro rok :roll: ). Nechtěla si lehnout, zaklonit hlavu, nic. Jsem „tvrdá“ matka, tak jsem ji prostě tu hlavu namočila, vydrbala a pak s ní válčila na omytí. Jednou v létě se ale najednou SAMA položila, že chce omýt hlavu :) od té doby v klidu leží a dělá i blbinky :)

Kluk ležel v klidu jen do doby, než si sám sedl :( od té doby konec klidu a pohody! (Ale pořád to ještě šlo…) Asi měsíc už ale máme stavy šílenství :( Když se koupe se sestřičkou, je to celkem v klidu - ona mu drží zrcátko, hraje si s ním, ale když je sám, tak to jde jen silou :( :cry:

Věřím, že i jeho to jednou přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
2.2.08 18:52

Taky jsme to měli, před měsícem jsme to zdolali. Jak?
Malej si vleze s tátou do sprcháče, a mejou si vlasy navzájem. Nečekala jsem, že by to mohlo mít úspěch, ale povedlo se. Fakt do 2 a3/4 roku řval jak tur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí