ICSI - žádné oplodněné vajíčko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7754
9.12.10 22:19
Elzina píše:
Míša79 píše:
Jo, Elzi, můžu se zeptat, do kterého CARu chodíš? A do kterého dalšího jsi teď volala a co ti řekli? :oops:

a v Unica Brno mi na postupy Fertimedu rekli:

• spatne nacasovane inseminace
  • pregnyl tesne pred IUI - rovnez spatne
  • zakladem pred IUI je laparoskopie - odmitli mi ji udelat
  • delali mi 3× IUI v jednom cyklu

No proste no comment. Ja si myslela, ze vedi, co delaji, ale jak vidno, slo jim o to, dokopat me k IVF a vytriskat penize.
Navic jejich zaver po tomto IVF byl, ze s manzelem nemuzeme mit prirozenou cestou deti - a to jsme oba OK, po vsech testech, akorat ja nemam tu laparku.
V Unice mi rekli, ze je to nesmysl. Jsem na ne primo rozlobena :twisted:

Příspěvek upraven 09.12.10 v 22:16

No tak to je mazec, to snad ani není možný, takový amatéři. :cert: :cert: 3× IUI v jednom cyklu? Neudělali laparoskopii, ta je přece základem tohoto postupu, ty brďo…
Nedivím se ti, že jsi na ně rozlobená. Určitě bych tý UNICE předala dokumentaci z FERTIMEDu, to jsem zvědavá, co se tam dočtou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
9.12.10 22:20
Míša79 píše:
Elzina píše:
Míša79 píše:
Jo, Elzi, můžu se zeptat, do kterého CARu chodíš? A do kterého dalšího jsi teď volala a co ti řekli? :oops:
Urcite muzes, byl to doted Fertimed v Olomouci, po konzultaci jejich postupu - obecne, i u IUI a celkove, jak mi odmitli udelat laparoskopii a dnesni konzultaci s UNICA Brno, kam se chystam prejit, nemuzu rict vubec nic pekneho na ne.
Hodne lidi me varovalo - ale nechtela jsem to slyset, naivne jsem si myslela, ze kdyz nemame zadne problemy, ze neni co zkazit… A tohle je vysledek :evil:
Aha Elzi, no a jaký mají zvláštní postupy? Mně třeba v Pronatalu mrzelo, že neříkají podrobněji po telefonu, co se děje s vajíčky po oplodnění. Ale asi všude je něco, jinak jsou super. :palec:

Psala jsem vyse trochu vice :-)
Ale mas pravdu, vsude je neco… Ale kdyz uz se to nakupi, neni duvod tam zustavat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7754
9.12.10 22:21
Elzina píše:
janine24 píše:
Stává se to, mě na to v CARU taky upozorňovali, že i přes dobře provedené ISCI může dojít k neoplodnění. Bohužel.
Dekuji za info!
Opravdu? A jak zjistim, jestli to skutecne dobre provedli?

No, v jiných CARech to říkají, ale Pronatal tohle sděluje jen osobně při ET nebo v den, kdy k ET mělo dojít a nakonec nedošlo. To ti asi řekli hned ten druhej den po OPU viď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
9.12.10 22:22
Míša79 píše:
Elzina píše:
Míša79 píše:

No proste no comment. Ja si myslela, ze vedi, co delaji, ale jak vidno, slo jim o to, dokopat me k IVF a vytriskat penize.
Navic jejich zaver po tomto IVF byl, ze s manzelem nemuzeme mit prirozenou cestou deti - a to jsme oba OK, po vsech testech, akorat ja nemam tu laparku.

No tak to je mazec, to snad ani není možný, takový amatéři. :cert: :cert: 3× IUI v jednom cyklu? Neudělali laparoskopii, ta je přece základem tohoto postupu, ty brďo…
Nedivím se ti, že jsi na ně rozlobená. Určitě bych tý UNICE předala dokumentaci z FERTIMEDu, to jsem zvědavá, co se tam dočtou.

2× v jednom cyklu, omlouvam se, preklepla jsem se, ale i tak je to divne…
A dokumentaci mi zahadne nechteji vydat - zajimave, ze? Nakonec svolili k tomu, ze mi daji vypis, ale nasla jsem si, ze mam pravo na kopie veskere dokumentace. Tak jsem moc zvedava, co na to jinde reknou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
Elzina píše:
janine24 píše:
Stává se to, mě na to v CARU taky upozorňovali, že i přes dobře provedené ISCI může dojít k neoplodnění. Bohužel.
Dekuji za info!

To netuším. Z dokumentace? Mě se to osobně nestalo, jen mě na to před začátkem stimulace upozorňovali, že ISCI se obecně bere jako tutové oplodnění, ale že to tak nemusí být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7754
Elzina píše:
Míša79 píše:
Elzina píše:
Míša79 píše:
Urcite muzes, byl to doted Fertimed v Olomouci, po konzultaci jejich postupu - obecne, i u IUI a celkove, jak mi odmitli udelat laparoskopii a dnesni konzultaci s UNICA Brno, kam se chystam prejit, nemuzu rict vubec nic pekneho na ne.
Hodne lidi me varovalo - ale nechtela jsem to slyset, naivne jsem si myslela, ze kdyz nemame zadne problemy, ze neni co zkazit… A tohle je vysledek :evil:
Aha Elzi, no a jaký mají zvláštní postupy? Mně třeba v Pronatalu mrzelo, že neříkají podrobněji po telefonu, co se děje s vajíčky po oplodnění. Ale asi všude je něco, jinak jsou super. :palec:
Psala jsem vyse trochu vice :-)
Ale mas pravdu, vsude je neco… Ale kdyz uz se to nakupi, neni duvod tam zustavat :pankac:

Jojo, už jsem to četla a reagovala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
9.12.10 22:24
Míša79 píše:
Elzina píše:
janine24 píše:
Dekuji za info!
No, v jiných CARech to říkají, ale Pronatal tohle sděluje jen osobně při ET nebo v den, kdy k ET mělo dojít a nakonec nedošlo. To ti asi řekli hned ten druhej den po OPU viď.

Jo, presne tak. Neverim jim ale. I pri spatnem spermiogramu se chytne alespon nejake a ze se neudrzi, to uz je vec druha. Ale my jsme meli spermio na 1, tak nekde musela byt chyba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7754
9.12.10 22:24
Elzina píše:
Míša79 píše:
Elzina píše:
Míša79 píše:

2× v jednom cyklu, omlouvam se, preklepla jsem se, ale i tak je to divne…
A dokumentaci mi zahadne nechteji vydat - zajimave, ze? Nakonec svolili k tomu, ze mi daji vypis, ale nasla jsem si, ze mam pravo na kopie veskere dokumentace. Tak jsem moc zvedava, co na to jinde reknou…

No, tak bych jim asi donesla ten dokument, kde je to napsaný, že máš na to právo a nebo si to třeba ta UNICA sama vyžádá. Musí ti to dát, na to máš opravdu právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7754
9.12.10 22:28
Elzina píše:
Míša79 píše:
Elzina píše:
Míša79 píše:
Elzina píše:
Míša79 píše:
Pudloslava píše:
Tak uprimne doufam, ze ne - chci ICSI na dalsi pokus IVF.
Elzi, taky o nikom takovém nevím. No, doufám, že to sem nikdo nenapíše. Přesně jak píšeš, nám se třeba docela úspěšně metodou ICSI oplodnily, pak tedy nevydržely, ale oplodnily se. Třeba z 8 vajíček se oplodnilo 5. Držím pěsti. :kytka:
Diky za info Miso.
Uz jsem si volala do jineho CAR a patram na netu, jak jsem psala vyse, mam dojem, ze neco neni v poradku. A to jsem tady jeste nepsala, ze spermiogram i vse ostatni mame NAPROSTO OK…
Tedy, tak to taky nechápu, :think: měla jsi fakt pěknej počet vajíček. A to ti na to řekli jen, že to nedokážou vysvětlit? Ty jo, to je fakt pech, spermiogram máte OK, ale pro jistotu jste šli do ICSI a dopadne to takhle… :cert: :zed: To mě moc mrzí Elzi.
Mluvila jsem dnes s primarem z jineho CAR a ten mi rekl, ze se za svou praxi s tim nesetkal, nicmene ze nic neni nemozne… Obecne postupy toho meho CAR - ted uz byvaleho, jsou prapodivne, ale fakt me zajima, jestli nekdo s podobnym pripadem existuje.
Drzim ti moc pesti s novym pokusem IVF :palec:
Jé, děkuju Elzinko, budu potřebovat držet každou pěstičku. :hug:
a jestli se ja muzu zeptat, proc IVF? mate nejake problemy, nebo se „jen“ dlouho nedari?

Jasně Elzi, to se klidně ptej. :lol:
No, máme hodně deformovaný spermijky, který se moc nehýbou, ale žijou. No a já mám špatný vajíčka. Doktor říkal, že by se to zadařilo, kdybych je měla v pořádku, ale jelikož se vždycky embryjka rozpadly a nebo se vyvíjely pomalu (a to i s dárcovskýma spermiema), je to prý ve vajíčkách. Takže teď jdeme do třetího pokusu, ale už s darovanýma vajíčkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7754
9.12.10 22:30
Elzina píše:
Míša79 píše:
Elzina píše:
janine24 píše:
Dekuji za info!
No, v jiných CARech to říkají, ale Pronatal tohle sděluje jen osobně při ET nebo v den, kdy k ET mělo dojít a nakonec nedošlo. To ti asi řekli hned ten druhej den po OPU viď.
Jo, presne tak. Neverim jim ale. I pri spatnem spermiogramu se chytne alespon nejake a ze se neudrzi, to uz je vec druha. Ale my jsme meli spermio na 1, tak nekde musela byt chyba…

A Elzi, půjdeš tam znovu pro tu dokumentaci? Řekla bych jim, že jsem se radila s právníkem a ten mi řekl, že na to mám právo a že taky potřebujou v novém CARu vědět, co se se mnou dělo, jakýma lékama jsem byla léčená a postup při ICSI… Tohle je fakt děsný, vytáhnou z tebe peníze a ještě ti chtějí dát jeden papír, kde to uvedou ve zkratkách. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
9.12.10 22:31
Míša79 píše:
Elzina píše:
Míša79 píše:
Elzina píše:
Míša79 píše:
Elzina píše:
Míša79 píše:
Pudloslava píše:
Tak uprimne doufam, ze ne - chci ICSI na dalsi pokus IVF.
Elzi, taky o nikom takovém nevím. No, doufám, že to sem nikdo nenapíše. Přesně jak píšeš, nám se třeba docela úspěšně metodou ICSI oplodnily, pak tedy nevydržely, ale oplodnily se. Třeba z 8 vajíček se oplodnilo 5. Držím pěsti. :kytka:
Diky za info Miso.
Uz jsem si volala do jineho CAR a patram na netu, jak jsem psala vyse, mam dojem, ze neco neni v poradku. A to jsem tady jeste nepsala, ze spermiogram i vse ostatni mame NAPROSTO OK…
Tedy, tak to taky nechápu, :think: měla jsi fakt pěknej počet vajíček. A to ti na to řekli jen, že to nedokážou vysvětlit? Ty jo, to je fakt pech, spermiogram máte OK, ale pro jistotu jste šli do ICSI a dopadne to takhle… :cert: :zed: To mě moc mrzí Elzi.
Mluvila jsem dnes s primarem z jineho CAR a ten mi rekl, ze se za svou praxi s tim nesetkal, nicmene ze nic neni nemozne… Obecne postupy toho meho CAR - ted uz byvaleho, jsou prapodivne, ale fakt me zajima, jestli nekdo s podobnym pripadem existuje.
Drzim ti moc pesti s novym pokusem IVF :palec:
Jé, děkuju Elzinko, budu potřebovat držet každou pěstičku. :hug:
a jestli se ja muzu zeptat, proc IVF? mate nejake problemy, nebo se „jen“ dlouho nedari?
Jasně Elzi, to se klidně ptej. :lol:
No, máme hodně deformovaný spermijky, který se moc nehýbou, ale žijou. No a já mám špatný vajíčka. Doktor říkal, že by se to zadařilo, kdybych je měla v pořádku, ale jelikož se vždycky embryjka rozpadly a nebo se vyvíjely pomalu (a to i s dárcovskýma spermiema), je to prý ve vajíčkách. Takže teď jdeme do třetího pokusu, ale už s darovanýma vajíčkama.

Ty brdo, tak to drzim palec o to vic, zase mate o kus bliz k vytouzenemu vysledku, kdyz vite, kde by mohl byt zakopany pes…
At to vyjde, hoooodne stesti preji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
9.12.10 22:33
Míša79 píše:
Elzina píše:
Míša79 píše:
Elzina píše:
janine24 píše:
Dekuji za info!
Jo, presne tak. Neverim jim ale. I pri spatnem spermiogramu se chytne alespon nejake a ze se neudrzi, to uz je vec druha. Ale my jsme meli spermio na 1, tak nekde musela byt chyba…
A Elzi, půjdeš tam znovu pro tu dokumentaci? Řekla bych jim, že jsem se radila s právníkem a ten mi řekl, že na to mám právo a že taky potřebujou v novém CARu vědět, co se se mnou dělo, jakýma lékama jsem byla léčená a postup při ICSI… Tohle je fakt děsný, vytáhnou z tebe peníze a ještě ti chtějí dát jeden papír, kde to uvedou ve zkratkách. :cert:

To si pis, ze to tak nenecham :-) Rano jim chci zavolat, dnes odpoledne uz se mi to nepodarilo a vytisknu si z internetu dokument, dle ktereho mam na to pravo a nabehnu tam v pondeli. Ale chci predtim jeste zatelefonovat, jestli z nich nedostanu neco vic, kdyz jim pohrozim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7754
9.12.10 22:34
Ty brdo, tak to drzim palec o to vic, zase mate o kus bliz k vytouzenemu vysledku, kdyz vite, kde by mohl byt zakopany pes…
At to vyjde, hoooodne stesti preji :kytka:

Děkuju moc Elzi. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7754
9.12.10 22:36
Elzina píše:
Míša79 píše:
Elzina píše:
Míša79 píše:
Elzina píše:
janine24 píše:
Dekuji za info!
A Elzi, půjdeš tam znovu pro tu dokumentaci? Řekla bych jim, že jsem se radila s právníkem a ten mi řekl, že na to mám právo a že taky potřebujou v novém CARu vědět, co se se mnou dělo, jakýma lékama jsem byla léčená a postup při ICSI… Tohle je fakt děsný, vytáhnou z tebe peníze a ještě ti chtějí dát jeden papír, kde to uvedou ve zkratkách. :cert:
To si pis, ze to tak nenecham :-) Rano jim chci zavolat, dnes odpoledne uz se mi to nepodarilo a vytisknu si z internetu dokument, dle ktereho mam na to pravo a nabehnu tam v pondeli. Ale chci predtim jeste zatelefonovat, jestli z nich nedostanu neco vic, kdyz jim pohrozim…

Tak tak, hezky jsi to vymyslela. :palec: Nandej jim to. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
9.12.10 22:45

ahoj Elzo, nám se to sice s ICSI nestalo,ale stát se to může, je divné,že u tolika vajíček :think: :nevim: :cert:
na dokumentaci nárok máš - výpis by ti měli udělat -správný car -např. reprofit v Brně a Ol ti dává všechno, co má i on,takže netřeba se doprošovat,
doporučuji ti před volbou dalšího CARU si přečíst zkušenosti jiných, za sebe bych doporučovala právě reprofit
diskuse o carech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital