Ikea - postel Kura

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
4.3.14 23:13
@Renčula0 píše:
@asha A ten rost lezi na zemi? Moc děkuji.Příspěvek upraven 04.03.14 v 22:39

Rost je na zemi, je to na to primo delany, matrace by na zemi byt nemela, musi vetrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
4.7.14 18:52

@asha A ten rost je Sultan lade? Nebo jaký? Díky moc ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
20.7.15 21:43

Ozivuji, potrebuji take trochu poradit. Chystame se koupit postel pro syna 21mes. Na podzim se narodi druhe ditko, tak se musime posunout dale. Zatim spi s nami v loznici, primo v nasi posteli. Bude to asi trochu boj, ale o to ted nejde. Moc se mi libi takove ty vysene postele se schudky, dole je domecek ze zavesu na hrani a jeste se tam daji schovat hracky apod. Bojim se, ze by nam prcek jeste padal, v noci se pek mele. Tahle postel mi prijde jako dobry kompromis, az by si nejak zvykl dole, presunuli bychom ho vyse. Myslite, ze je to dobry napad? V kolika letech decka jste tak horni patro pouzili? Nenasla jsem nikde nosnost, da se tam prip. lezet s ditetem aniz by se to pod nami zhroutilo? A neni pro takove mrne tahle velka postel az moc velka? A jeste malinko mimo, jak velkou deku mate pro dvoulete, zatim spal jen v pytli nebo se mnou pod perinou. Diky za vsechny postrehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
20.7.15 22:05

Máme teda spíš klasickou patrovku, nahoru šel synek ve 4 letech, protože spodní postel byla potřeba pro jeho 2letého brášku. Připadalo mi to celkem brzy, ale on se těšil a jiné řešení nebylo. Velká postel - velká peřina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.7.15 22:05

@peta81 Deku mám tu dětskou, cca 135 na 70 cm nebo jak se to dělá (standardní rozměr). Koupila bych v IKEA rovnou i s tou postelí, mívají i pěkná povlečení ;)

Jinak kamarádce spí na téhle posteli patnáctiletá dcera, a blbne tam i se sourozenci (6,4), a postel drží, tak bych se tam lehnout s malým nebála ;)

Jinak moje dcera má postel 100×200, taky zvýšenou, a nijak si nestěžuje. Aspoň se jí tam vejdou plyšáci, knížky, kamínky, balónky… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
20.7.15 22:07

No to mě taky zajímá, máme 1,5leté dítě, které spí s námi v posteli-nevadí nám to. Řešíme také, ale postel do pokojíčku.. První jsme chtěli nějakou menší 160cm, nakonec jsme si řekli že koupíme zrovna velkou. Takhle se nám také líbíla, jen mi vadí, že kdyby dítě spalo dole, musím dokoupit zase zábranu na postel.. Ale také se mi líbí prostor pod postelí. Máme dost omezený prostor v pokojíčku. Nás ještě napadlo, že koupíme uplně tu nejlevnější postel a tu postavíme na knihovnu Gesby co máme danou na ležato a udělanou podélně poličku. Tak aby měla malá dlouhou nízkou „skřínku“ jak vyroste tak knihovnu zase postavíme na výšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
20.7.15 22:07

Dcera spí nahoře rovnouod někdy před druhýma narozeninama (je to lepší, že má jakoby kolem sebe mantinel. Nikdy nespadla.
Pořídili jsme z důvodu místa, Já mám cca 100kg a dítě momentálně 20 a postel drží, udrží i chlapa, ten má víc.

Jinak mi docela vyhovuje ta výška postele, že normálně všude došáhnu a obsloužim dítě, ale co se týče prostoru pod postelí, brala bych vyšší…dítě se pořád mlátí do hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
20.7.15 22:12
@ntkv píše:
Dcera spí nahoře rovnouod někdy před druhýma narozeninama (je to lepší, že má jakoby kolem sebe mantinel. Nikdy nespadla.
Pořídili jsme z důvodu místa, Já mám cca 100kg a dítě momentálně 20 a postel drží, udrží i chlapa, ten má víc.Jinak mi docela vyhovuje ta výška postele, že normálně všude došáhnu a obsloužim dítě, ale co se týče prostoru pod postelí, brala bych vyšší…dítě se pořád mlátí do hlavy

A sleze dolů sama po žebříku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
20.7.15 22:18

Jo, nějak horší bylo vylézt, neměla se jakoby čeho chytit nahoře, než povyrostla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
20.7.15 22:40

Tak nosnost vypada v pohode, nejsme s manzelem zadni mamuti, tak to je ok.
Normalni velka postel se mi taky zdala lepsi, pisete, ze se tam vejde spousta plysaku, to je dalsi plus.
Po zebriku nahoru uz kluk umi, leze na pudu, dolu se snad tech par schudku nauci brzy.
Takze za me to vypada, ze je rozhodnuto.
@ntkv jak velke je tvoje ditko, ze uz je to na nej pro hrani nizke? Nas ma aktualne necelych 90cm, to mame snad rezervu, ne? A my si jako deti delavali bunkry pod psacim stolem a zidlemi a jak jsme byli spokojeni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
20.7.15 22:44

@peta81 ahoj, také jsme synovi koupili tuhle postel a super. Spí na ni cca od 18 měsicu..mame ji ted otočenou, že spi dole a mame tam danou zabranu. Deku má normálně klasickou velkou. Se spanim problem neměl, jen se dost mele a cestuje, tak jsme museli koupit zabranu, parkrat nam spadl i přes zabranu, museli jsme ji přidělat na fest…čekame druhe, tak jsme to právě vyřešili takhle, pak druhému necháme udělat pod rošt nebo mu tam do elka zašoupneme jinou nižši postel(měl by pod tim nohy)..no to uvidime ještě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
20.7.15 22:58

@Cristyna to mam uplne radost, ze je nekdo vlastne ve stejne situaci a tohle reseni mu vyhovuje ;)
A prosim praktickou radu, co je potreba k posteli dokoupit? Rost? Asi matrace? Mate z ikey? A tu zabranu taky tam?
Myslim, ze synovi se postel bude libit, tesim se na to. Jen uz to musime koupit a zacit preucovat, v rijnu nam pribyde mimco, tak snad to nejak dame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
20.7.15 23:03

@peta81 Nene rošt u postele je, kupovali jsme jen matraci a zabranu jsem koupila normalně na bazarku, jelikož ta z ikey mi přišla dost krátká, my máme zabranu do třičtvrtě postele, řikám, naš syn hrozně cestuje…
Jinak syn na naučení problém neměl, v postylce je spokojeny, na zdi vedle ma kapsář, ktery je zavěšený za tu dřevěnou konstrukci na čem pak postel stojí a ten miluje, schovává si tam hračky…a nechala jsem mu na postylku ušít stříšku a na strany závěsy s okynkama, a ma to jako domeček ;) prostě parádní i když je otočená dolů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
21.7.15 09:23

@peta81

Já už mám velkou holku v listopadu 4..ale vypadá na 6 :mrgreen:
Ona ta postel má 116cm, jestli se dobře pamatuju, ale to je ten horní okraj.. od země po horní prkno na kterým je matrace je to cca 84..

Jinak já si myslim, že za ty prachy je to super postel, já jí teda kupovala použitou.
Matraci máme ikea nějakou za 1200,–tušim, uplně to stačí, zkoušela jsem na tom spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
17.8.15 14:05

Rozměr

Ahojky
Prosim kdo mate doma Kura postel mohli by jste me zmerit jak je velká? Zajimame horni okraj postele a horni okraj pod matrací. Chci ji postavit aby pod ni meliY holky misto na hraní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí