Impetigo - kožní onemocnění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
568
10.8.16 08:22

Framykoin je na předpis, že?
Napadla mě koupel ještě v hypermanganu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
10.8.16 08:48
@Popelka12 píše:
Framykoin je na předpis, že?
Napadla mě koupel ještě v hypermanganu…

Hypermangan je taky dobrý :palec: Ale spíš na potírání. Minulý rok impetigo měla starší dcera a doktorka mi napsala hypermangan na potírání a doporučovala i nějaké bylinky, ale jaké, to si nepamatuji, ale určitě by se to dalo dohledat na internetu, nebo bys to mohla zjistit v neočkovací diskuzi, kdybys chtěla jít přírodní cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
10.8.16 08:49

@Popelka12 Jinak, Framykoin je bez předpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.16 09:37

Framykoin je antibiotikum, jeho výdej je vázaný na lékařský předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20178
10.8.16 14:46

Nám ho také bez předpisu nedali..
Jojo hypermangánem sme také potírali ty stroupky, aby se odloupali a dezinfikovali náš to měl vždy na obličeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
16.12.19 14:48

Přidávám naše zkušenosti - třeba někomu pomohou :*
Tříletá dcerka měla malý škrábanec na tvářičce, po návštěvě bazénu začal hnisat - udělal se škaredý strup. Kožní diagnostikovala impetigo a napsala nám atb mast Fucidin. Nezabíral a vředy se vesele rozlily po celém obličejíku. Mazali jsme k praktické dr a dostali jsme atb tablety Zinnat. Vředy jsme ošetřovali hypermanganem a strhávali a mazali dál atb mastí. Mezitím impetigo dostala druhá dcerka do kopřivky na bříšku, co si rozškrábala. Dostala také Zinnat. Po dobrání se impetigo za dva dny vrátilo v plné síle, obě holčičky celé obličejíky plné vředů a vřídek se udělal i synovi. Testy prokázaly stafylokokovou infekci. Naše dr bohužel nepřítomná, její náhrada nám napsala atb Augmentin. Ten nejenže vůbec nezabral, ale všem dětem se rozjel atopický ekzém a kvasinková infekce. Děti svědilo celé tělo a stěžovaly si na bolení bříška. Po víkendu se vrátila naše praktická dr, řekla, ať Augmentin vyhodíme a předepsala nám Azithromycin. V tu dobu se impetigo rozjelo už i mně a manželovi, oba jsme dostali atb Klacid. Po dobrání těchto posledních atb už se impetigo nevrátilo. Celkem nás potrápilo rovný měsíc.
Snažila jsem se léčbu podpořit i přírodními prostředky. Všichni jsme brali Hylak forte, chlorellu, pili rooibos, od braní Augmentinu drželi všichni přísnou protikvasinkovou dietu, kterou jsme dodržovali ještě týden po dobrání všech atb, ale už napořád jsme od té doby doma z jídelníčku vyškrtli bílou mouku, cukr a kravské mléko. Myslím, že ve školce toho děti mají až dost, doma se snažíme to zdravou stravou vyvážit.
Samozřejmostí po celou dobu bylo každodenní převlékání postelí, výměna ručníků a oblečení, takže se u nás pračka točila nonstop :roll:
Mám pocit, že po měsíci s impetigem bych zbrusu mohla nastoupit jako ošetřovatelka dravé zvěře nebo pracovnice někam do penzionu na praní, skládání a převlékání postelí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.12.19 17:33

@hematitek takže až ten azithomycin zapůsobil? Male léčíme impetigo už druhými atb a vše je neúčinné :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
21.12.19 22:26
@Ankrej13 píše:
@hematitek takže až ten azithomycin zapůsobil? Male léčíme impetigo už druhými atb a vše je neúčinné :zed: :zed: :zed:
Řekla bych, že to byl Azithromycin v kombinaci s tou protikvasinkovou dietou. Dočetla jsem se, že stafylokoky jsou často spojeny s kvasinkovou infekcí, tak jsem si říkala, že jim nejspíš vyhovují podobné podmínky a tak by nebylo od věci jim utnout „přátelské prostředí“… Jinak předchozí dvoje atb k ničemu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.12.19 08:30

@hematitek nám předepsal antibakteriální a antivirouvou mast plus krytí těch vridku. Vše jsem poctivě mazala desinfikovala a trochu se to zlepšilo, ale pak se to začalo zhoršovat tak nám napsal atb kefloxin. To zabralo na chvilku a pak se to začalo zase zhoršovat tak napsal dalacin a po tom je to děs. Samozřejmě že pokračujeme v dedinfekci a mazání. Stery nic neodhalili jen to že na povrchu je to čisté takže neví jaké atb dát. Jako dva týdny na atb s desetimesicnim prckem už je moc podle mě a přitom žádné vyléčení. Teď jí určitě nasadí další takže už to bude tři. Nevím jak ji podpořit aby ji ty antiky neublížil. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
22.12.19 11:47

@Ankrej13 Určitě bych zkusila ten Hylak Forte - jsou to probiotika i eubiotika v jednom. Běžně se dává i malým dětem, ale netuším, jestli i takovému prckovi - zkuste si něco načíst. Jen je to dost kyselé, tak nevím, jak to takhle malému špuntovi bude šmakovat. Ale na rozdíl od „probiotik pro děti“ to není naprané cukrem. Nám dr říkala hlavně ty vředy nezakrývat. Stafylokoky i streptokoky, které impetigo způsobují, se šíří ve vlhkém a teplém prostředí a pod náplastí či obvazem se to bude zapařovat a zahřívat. Ale chápu, že desitiměsíční bude problém ohlídat, aby si do toho nesahala a neroznášela dál. A to strhávání odstraňování vředů vám fakt s takhle malou taky nezávidím. Ačkoliv moje 3,5 leté holčičky to dávaly docela dobře. Nejhůř řval syn a tomu je už skoro 6 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.12.19 21:13

@hematitek ty vředy se musí ztrhavat? A nezakryvat? Mě právě řekl zakrýt protože to má v oblasti kraje od plyny takže hy se to furt drelo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.12.19 12:00

@Ankrej13 Ano, pokud se atb mast nenamaže přímo do „živého“, nemá smysl ji dávat. Přes strup se k infekci nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.12.19 13:02

@hematitek ona szroupky nemá jen puchýře, které nejdou strhnout. Jsou hluboko pod kůži :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
23.12.19 13:15

@Ankrej13 Dcerka měla taky hluboké. Odmáčela jsem je klidně i 5 minut vatičkou namočenou ve slabém hypermanganu, než to povolilo…
No nevím, být Vámi, možná bych ještě navštívila jiného kožního. Je divné, že by v rozboru nic nebylo, jestli to dcerka pořád má. Naše dr se snažila při stěru ten vřed co nejvíc narušit, aby měla jistotu, že bude mít pořádný vzorek na kultivaci.
Pokud je to impetigo a ještě se Vám to nehojí, tak tam stoprocentně budou buď streptokoky nebo stafylokoky (nebo obojí), ale to by měl rozbor prokázat,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.12.19 19:38

@hematitek bohužel ziju v zahraničí a tady hypetmangan není. Možná by pomohl heřmánek? Náš doktor je naprostý blb. Dělal stery jen z povrchu a na kultivaci tam nic nenašli, protože ji to desinfikuju a mažu a prevazuju 3 krát denně. K odbornikovi nás musí poslat on jinak se na kožní nedostaneme. Dnes mu přítel volal že je to ošklivé a zvětšuje se to a má velký výsev nových puchyru a on mu nechtěl věřit, protože dalacin prý pomohl všem. Už jsem zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí