Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 OT tak my sme naštěstí ani moc nezmokli, v noci se to tady pak zas třáslo…zemětřas měl 3,8 st. a já to celý prospala…sem byla po celodenním chození po karlovarských hvozdech asi moc utahaná ![]()
@Litta a třeba zrovna jo, tohle se fakt nedá predikovat ![]()
Tak pro me on ale neni neznamy clovek, vim o jeho minulosti, znam jeho byvale a nemlatil je. Momentalne se nic nestupnuje, spis je to cim dal hezci. Asi nejvic pomaha si ho nevsimat a nezacit na nej jecet, protoze to se nastvem oba navzajem. Jsem pomerne splachovaci, takze to vzdycky hodim za hlavu a je to. Ale obcas se nad tim zamyslim, jestli to bude ok, nebo spis horsi. Navic on to sam o sobe vi, ze je takovej a vytycila jsem urcity hranice po jednom excesu, ktery vi ze nesmi prekrocit. Zas spolu docela dost o tom mluvime, kdyz je vsechno ok. A vim ze se snazi. A ja jsem taky celkem vztekloun a taky si toho moc libit nenecham, ale zaroven jsem i citlivka.
@Litta píše: Ženské vždycky doufají, že se chlap změní. A chlapi doufají, že se ženská nezmění. Oba jsou zklamaní.
ale tak přece nemusí doufat, že se změní…co ho takhle zkusit brát jakej je…
@brumdinka píše:
ale tak přece nemusí doufat, že se změní…co ho takhle zkusit brát jakej je…
„opravdu mi srotuje v hlave, jestli tohle ustojim“
Hodně štěstí, já jen píšu svou zkušenost a svůj postoj, že já bych do toho za nic na světě nešla, pro mě je důležité s partnerem být v klidu, ne jak na jehlách, co zas špatně řeknu a jaká bude reakce.
![]()
@Ilusion píše:
Tak pro me on ale neni neznamy clovek, vim o jeho minulosti, znam jeho byvale a nemlatil je. Momentalne se nic nestupnuje, spis je to cim dal hezci. Asi nejvic pomaha si ho nevsimat a nezacit na nej jecet, protoze to se nastvem oba navzajem. Jsem pomerne splachovaci, takze to vzdycky hodim za hlavu a je to. Ale obcas se nad tim zamyslim, jestli to bude ok, nebo spis horsi. Navic on to sam o sobe vi, ze je takovej a vytycila jsem urcity hranice po jednom excesu, ktery vi ze nesmi prekrocit. Zas spolu docela dost o tom mluvime, kdyz je vsechno ok. A vim ze se snazi. A ja jsem taky celkem vztekloun a taky si toho moc libit nenecham, ale zaroven jsem i citlivka.
V jednom příspěvku napíšeš, že jsi splachovací a zároveň vztekloun, to mi nějak nejde k sobě
.
Pokud byste byli oba dva impulzivní a vzteklí, tak je otázka, jak dlouho to může fungovat. Většinou to nějak jde ustát, pokud je jeden impulsivní a druhý spíše flegmatický, aspoň z mé vlastní zkušenosti.
@Litta ale jo, já jen nechápu proč bys měla být jak na jehlách…
a to hodně štěstí je jako mě nebo zakladatelce, upřímně já jsem naprosto spokojená 15 let..ted´sme měli výročí a koupili si k němu nový auto
, to že se občas oba pošleme někam na tom nic nemění, jelikož je to pouze okamžitá reakce asi jako když ti dítě vyleje třeba skleničku limonády na nový šaty…taky ho nepochválíš…ale ve výsledku to absolutně nic neznamená, protože na světě a ve vztahu jsou důležitější věci ![]()
mmch pro mě osobně, kdybych měla být s partnerem v klidu, tak se asi unudim k smrti ![]()
@brumdinka Zakladatelce. Když už teď jí to není příjemné, tak jsem na ni zvědavá po opadnutí prvotního „wow“, až jí dojde, že ji tohle nebaví. No třeba taky ne, dobře pro něj. ![]()
@Litta no tak to si musí srovnat ona, co jí pro ní přednější…přeji hezký den, já už fakt musim stoupnout k tý plotně, i když se mi zrovna dneska ani trochu nechce
![]()
@Ilusion typický cholerik. Žít se s tím dá, ale budeš celý život trpět jeho náladami. Já bych šla pryč
@brumdinka píše:
@Litta ale jo, já jen nechápu proč bys měla být jak na jehlách.
Já tedy jo, protože typickým představitelem cholerika je ten dědek z Pelíšků. A s tím by chtěl nejspíš koexistovat málokdo. A to jak tu někdo psal, že ma přítele,,cholerika", který výbuchne MÁLOKDY ale pak už to stojí za to…tak takhle cholerik nevypadá
To si spíš jen někdo plete pojmy s dojmy. To je reakce i na @terinka4444 která se diví, proč by většina ženských cholerikovi balila kufry. Takže tak.
@Meha jsem splachovaci i vztekloun. Taky se snadno vytocim, i kdyz ve vyrazech se umim ovladat, ale zachvilku me to prejde, splachnu to. Ale to, jak se vztekam ja neni nic proti tomu, jak se vzteka on. Proti nemu jsem pomalu flegmous ![]()
Tak jasny, srotuje mi to v hlave. Precejen uz bych s nim chtela zustat (uz mi neni 17, aby mi budoucnost byla fuk), ale premyslim, jestli si na tohle nekdy zvyknu, jestli se s nim naucim vychazet. A vidim, ze tu nektere z vas pisou, ze to jde. O to mi slo asi nejvic, o ty z vas, ktere treba maji takoveho partnera, ale uz se naucily jak na nej.
@Lemuska fajn, ale když už seš u těch pojmů a dojmů, tak co se týká dědka z Pelíšků, tak pokud by jeho žena nebyla taková mouchy snězte si mě a nenechávala si to líbit, tak taky takový není…oni totiž lidé si k nám dovolí jen to co my sami jim dovolíme…to jen pro to upřesnění pojmů…jiná ženská by dědka klidně srovnala do pozoru ![]()
takže já bych to prostě takhle striktně nerozdělovala ![]()
Tak vlastne ani takovy chlap si nezaslouzi zenskou? Ma takovou povahu, bud na tom budete pracovat nebo ne. Je to jenom o tom chtit.
@brumdinka to není o striktním rozdělování, takoví cholerici prostě jsou. Pokud si to ženská, dle tvé rady, nenechá líbit tak takový pár čekají hádky, řev a zase hádky… Někomu může připadat klidné soužití jako nuda nicméně život občas přináší takové jobovky, že otravovat se s výbušným partnerem bych si osobně rozmyslela
Nebo můze nastat varianta B) kdy si cholerik uvědomuje svou povahu a snaží se tak moc mírnit až nakonec zjistí, že je strašně nešťastný, protože není sám sebou. A koneckonců kdo by takhle šťastný byl. Takže buď si cholerik najde,,puťku" nebo z ostatních kombinací povah vyjde třaskavé či nešťastné soužití. Je to čistá matematika… v rámci rovnováhy…když na jedné straně přebývá musí zákonitě ubývat na straně druhé. Jinak to zkrátka nemůže dlouhodobě fungovat.
@palapa píše:
Tak vlastne ani takovy chlap si nezaslouzi zenskou? Ma takovou povahu, bud na tom budete pracovat nebo ne. Je to jenom o tom chtit.
To nikdo neřekl, že si nezaslouží ženskou. Každé zboží má svého kupce.
Jen jsme některé napsaly, že my osobně bychom s ním nechtěly být, to neznamená, že nějakým jiným je jedno, když se s partnerem vzájemně posílají do prdele. Nám je třeba zase jedno něco, co nesnesou na muži ony.