Impulzivní přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
4.8.14 13:47

@Ilusion Jestliže se nedokáže ovládat a je schopen být na tebe hrubý a sprostý, pak je to zkrátka hulvát. Jako být cholerik je jedna věc, ale to nikoho neomlouvá. Jestli mu nestojíš za to, aby se ovládal už teď, lepší to nebude. Buď nastavíš hranice včas - ale hranice, které budou závazné i pro tebe a které důsledně dodržíš, nebo se připrav, že budeš ve svém životě často posílána tam, kam by slušný člověk milovanou osobu sotva poslat. A na nějaký řečičky, že je cholerik a že za to nemůže, tak na to fakt nedej. Pokud tedy nechceš svůj život prožít v hádkách a nadávkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
4.8.14 14:38

@Lemuska @Fjodorka sorry ale jdete z extrému do extrému…život je tak mnohotvárný, že to že je někdo cholerik automaticky neznamená, že pár čekají jen hádky, řev a zase hádky :roll: :zed: :lol: stejně jako to neznamená, že pokud se cholerik krotí, že je on neštástný atpod..fakt mě fascinuje, jak tady na emiminu všichni víte jaký kdo je a jak to všechno funguje a zrovna to bude tak jak jste napsali :mrgreen:

mmch to, že ona si to nenechá líbit, tím se to právě vyrovná, takže opravdu nemusí mít cholerik put´ku…nevěř všemu co vidíš v televizi :lol:

ve výsledku to není o ničem jiném, jak kdo si nastaví ty hranice, to že vy je máte nějak a někdo jiný jinak automaticky neznamená, že on je má špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
4.8.14 15:28
@brumdinka píše:
@Lemuska @Fjodorka sorry ale jdete z extrému do extrému…život je tak mnohotvárný, že to že je někdo cholerik automaticky neznamená, že pár čekají jen hádky, řev a zase hádky :roll: :zed: :lol: stejně jako to neznamená, že pokud se cholerik krotí, že je on neštástný atpod..fakt mě fascinuje, jak tady na emiminu všichni víte jaký kdo je a jak to všechno funguje a zrovna to bude tak jak jste napsali :mrgreen:

mmch to, že ona si to nenechá líbit, tím se to právě vyrovná, takže opravdu nemusí mít cholerik put´ku…nevěř všemu co vidíš v televizi :lol:

ve výsledku to není o ničem jiném, jak kdo si nastaví ty hranice, to že vy je máte nějak a někdo jiný jinak automaticky neznamená, že on je má špatně…
Četla sis vůbec, co jsem psala? Kde jsem tvrdila, že je cokoliv špatně? Psala jsem, že každému vyhovuje něco jiného.
Kde jsem tvrdila, že se budou furt hádat? Že v budoucnu bude dělat to, či ono? Reaguješ na správnou osobu?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.8.14 18:25

@hanka.br. On nijak tu svojí výbušnost neomlouvá. Ve slabé chvíli je schopen přiznat, že je magor, že mu prostě přepne, ale doopravdy to nikdy nemyslí špatně a je mu to pak líto. Hranice mám tam, že mi nebude nadávat a po fyzickým napadení by následoval okamžitej rozchod.

KDyž ono se třeba hezky radí, že byste ho poslaly do háje a nebyly s ním. Jenže on je naprostou většinu času úplně k sežrání, oddanej, milující, je ze mě úplně vyplesklej a já vím, že by se pro mě přetrhl. Když je potřeba, tak mě podrží, je velká opora a v ničem mě nenechá. Ale pak mu prostě hrábne kvůli blbosti a já jen koukám, co ho to zas popadlo a už snad ani nic neříkám, protože z toho pak je akorát hádka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
4.8.14 18:33

@Ilusion Já tě ale nepřesvědčuju, abys ho opustila, jen ti říkám, že pokud nemá psychickou poruchu diagnostikovanou od lékaře, tak nějaké „že mu prostě hrábne“ jsou jen takové kecy. Jestli chceš v takovém napětí žít, prosím, je to jen tvoje rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
4.8.14 18:36

@Ilusion tak v tom případě nechápu co tady řešíš a co chceš slyšet :nevim: každej ti tady bude psát svoje zkušenosti a ve výsledku je to stejně na tobě a na něm…

o tom, že tady na emimi je snad folklorem hned radit at´ mu sbalíš kufry z jednoho příspěvku ani nemluvim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.8.14 18:43

@Ilusion

Nikdy nevíš, čím ho příště naser… A nebo víš? Jste spolu teprve půl roku. Nikam nepospíchej. Pozoruj, sleduj a případně udělej nějaký závěr až pak. Až budeš doma s děckem a on přijde domů a bude ti nadávat, že se doma válíš a on musí pracovat, pak to bude horší a bude pozdě. Dej tomu ještě čas. Lidi se pohádají, to je běžné. Ale nějak se mi nezdá ta jeho ohromná láska k tobě a pak že je schopen ti sprostě nadávat a posílat tě kamsi. Neumí se jaksi ovládat. To není dobré.

• Citovat
  • Upravit
7989
4.8.14 18:46

@Ilusion Ahoj, možná bych zkusila jógu společně, existují i různé metody na zmírnění afektu, osobně radím nereagovat ihned, nechat si argumenty na později v klidu. Takový člověk vidí naokamžik rudě a jedná zkratkovitě. Možná bych si dělala poznámky, co ho dokáže vydráždit, jestli jiný názor, špatná nálada, přepracovanost, povinnost, či narážka na ego atd, něco musí být zpouštěcí knoflík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
4.8.14 18:49

@brumdinka ano, cholerik je výbušný, u někoho je to vyjádřené více, u někoho méně. To je prostě fakt :nevim: S takovým člověkem je složitější soužití a nemůžeš popřít, že s cholerikem je určitě víc témat k hádce. Sama zakladatelka,,už snad ani nic neříká". To mluví za vše, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
4.8.14 18:59

Jako bys popisovala mýho manžela :) ze začátku mě to taky štvalo, říkala jsem mu, ať na mě nekřičí… vysvětloval mi a po nějaké době jsem to i pochopila, že nekřičí na mě, ale prostě tak proto, že je naštvanej. S cholerikem nic neuděláš a začít na něj křičet jeho záchvat ještě zhorší. On sám si to uvědomuje, že jedná nepřiměřeně, proto se omlouvá. Jestli je to jediná věc, která ti na něm vadí, tak bych od něj neodcházela. Můj manžel je dost cholerik, křičí taky poměrně často (i když už míň než dřív) a NIKDY by mě ani syna neuhodil ani nám jinak neublížil. Opravdu nechápu ty rady typu rychle od něj uteč… jo, ty chápu v případě, že se jedná o fyzické násilí, ale když se jen potřebuje vykřičet… každý hold odbouráváme stres a přetlak jinak, někdo jde běhat, někdo hold křičí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
4.8.14 19:01

Samozřejmě kdyby na tebe křičel sprostě a urážel tě a nadával ti, tak je to zase jiná situace… ale jestli jen křičí tak všeobecně, protože je naštvanej, tak bych neodcházela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
4.8.14 19:04
@AndrejkaS píše:
Samozřejmě kdyby na tebe křičel sprostě a urážel tě a nadával ti, tak je to zase jiná situace… ale jestli jen křičí tak všeobecně, protože je naštvanej, tak bych neodcházela

Když křičí, ať ho zakladatelka neere a ať jde do pdele, tak to je bráno jako všeobecně nebo už je to podle tebe přes čáru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
4.8.14 19:10

@AndrejkaS co nechápeš na tom, že jsou ženské, které na sebe nechtějí nechat křičet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.8.14 19:11

@brumdinka tak chci slyšet názory a zkušenosti, to je jasný :) a že mi tu většina lidí bude radit pryč od něj, s tím jsem tak už nějak počítala. Nejvíc mě právě ale zaujaly ty rady, že někdo má taky takového přítele a dá se s tím naučit žít. A nebo že je některá z vás taky taková a je ráda, že jí manžel neopustil.

@AndrejkaS to on někdy dělává, že křičí tak jako všeobecně, když ho něco naštve, je docela vulgární. Ale na mě si to nevybíjí. Když má nějaké problémy ohledně práce, nebo ho někdo naštve, tak sice soptí, ale ne vůči mě. Jak začne mluvit na mě, tak úplně změní hlas a je v pohodě. Ale pak jsou právě ty chvíle, kdy spustí na mě kvůli něčemu. A on třeba ani nekřičí, jen prostě zvýší hlas a řekne to důrazně a když se začnu bránit a jdu na něj stejně, tak se akorát zbytečně zhádáme. Proto ani nic neříkám, protože je to zbytečný a třeba mu to vmetu později a on to i uzná.

A nějakou diagnózu má, chodil na psychiatrii a bral i nějaký prášky na to. Ale to souviselo s velmi těžkýma životníma situacema, život se s ním vůbec nemazlil a je poznamenanej. Ale ne že by ho to omlouvalo v tom, že je na mě kolikrát hnusnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
4.8.14 19:13
@hanka.br. píše:
Když křičí, ať ho zakladatelka neere a ať jde do pdele, tak to je bráno jako všeobecně nebo už je to podle tebe přes čáru?

8o jako nezlobte se na mě, ale nic takovýho tady zakladatelka nepsala aspoň sem si teda nevšimla…

tady se to už zase přetáčí uplně někam jinam, kde to vůbec neni…

@Lemuska sorry ale ona nepsala, že už radši nic neříká neustále a že se bojí co zas z něj vypadne… ona psala, že radši mlčí, když ho to popadne a chce si zanadávat, to je poněkud rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí