Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám podobného doma
Nezmění se
tím si buď jistá. Možná to pak dokáže trošku ovládat, ale nikdy to nezmizí.
@Litta ani jedno…maj se spolu naučit komunikovat…a nastavit si hranice…
Příspěvek upraven 04.08.14 v 20:37
@AndrejkaS Mám trochu pocit, že mícháte jablka a hrušky. V tomto vztahu se ti dva nehádají, ale jeden pro nic za nic vypění na toho druhého, pošle ho někam, ten druhý raději mlčí. Máš pocit, že to je ta zdravá hádka, o které mluvíš? Tady se ti dva teprve zžívají a tak si myslím, že právě v zájmu pevného a spokojeného manželství je lepší sundat včas růžové brýle a nenechat se pro nic za nic urážet. Opouštět ho nemusí, ale včas nastavit mantinely je na místě.
Pro mě někdo takový prostě strašný je. A jsem neskutečně šťastná, že mám nakonec milujícího muže, se kterým je pohoda, nebojím se s ním nikam jet, protože nehrozí, že se urazí kvůli mé nevinné poznámce, bude kopat do stromů a utíkat do hloubi lesa. Což jsem si za svůj krátký život zažila dosyta a to je tak směšný a zároveň děsivý pohled, že se obloukem cholerikům pod 170 cm vyhýbám. ![]()
@brumdinka píše:
@Litta ani jedno…maj se spolu naučit komunikovat…a nastavit si hranice…Příspěvek upraven 04.08.14 v 20:37
S tím souhlasím. Jen že já se třeba o hranice snažila, ale přijde mi, že s pravým cholerikem jsou hranice leda tak na vytření zadku. Prý v tu chvíli vidí rudě a nepřemýšlí. Nevím, co je na tom pravdy. ![]()
Ja mam opacnu skusenost sama so sebou ako tu vsetci pisu, t. j. neslo to so mnou k horsiemu ale velmi som sa ukludnila. Taky vybuch som kedysi mavala obden, teraz mozno tak raz za pol roka. Manzel ma uz pozna, prace sa z cesty vtedy, vie ze do hodiny sa ukludnim a zbytocne neprovokuje
Kedysi ma rozhadzali uplne blbosti, teraz naopak takmer nic. Zivot ma vyformoval do znesitelnej podoby
@Litta píše:
Pro mě někdo takový prostě strašný je. A jsem neskutečně šťastná, že mám nakonec milujícího muže, se kterým je pohoda, nebojím se s ním nikam jet, protože nehrozí, že se urazí kvůli mé nevinné poznámce, bude kopat do stromů a utíkat do hloubi lesa. Což jsem si za svůj krátký život zažila dosyta a to je tak směšný a zároveň děsivý pohled, že se obloukem cholerikům pod 170 cm vyhýbám.
no dobře, ale to seš zase v extrému…
já nepochybuju o tom, že i s tím koho vy nazýváte cholerikem, což jsem třeba já nebo @terinka4444 je pohoda
aspoň ti naši chlapi si nestěžujou a když tak bysme s nima vyběhly ![]()
Příspěvek upraven 04.08.14 v 20:46
@Litta kdybys to citovala celý, tak víš, že jsem to tam psala, že není křičet a křičet, ono hádat se a nebo někoho urážet a ponižovat jsou dvě naprosto odlišný věci…
@Litta píše:
S tím souhlasím. Jen že já se třeba o hranice snažila, ale přijde mi, že s pravým cholerikem jsou hranice leda tak na vytření zadku. Prý v tu chvíli vidí rudě a nepřemýšlí. Nevím, co je na tom pravdy.
To s tym videnim rude a nepremyslanim je 100% pravda. Mne vtedy moze hovorit kto co chce, nevidim a nepocujem ![]()
@rodinka4 no já spíš někdy rychlejš jednám než přemýšlím - trošku nedomejšlim důsledky
prostě jsem impulzivní no, ale do stromu fakt nekopu a nikam na 2 dny neutíkám
a manžel to se mnou vydržel 15 let a opouštět mě zatim nehodlá, tak zas tak hrozný to snad nebude ![]()
@Attila8 píše:
@Litta![]()
![]()
![]()
![]()
něco podobnýho jsem měla taky!!vydržela jsem to pět let, naštěstí jsme nebyli svoji ani dítě nebylo, ale bylo to stejné..taky byl shcopný se vzteknout, utýct nechat mě kdokoliv a když to bylo doma tak se kolikrát vrátil až za dva dny
pokaždé byl zalezlý někde u kamaráda a asi tam brečel jakou mrchu má
![]()
teď mi můj manžel občas říká potvoro, ale tak hezky
jinak by mě nedal a já ho taky ne!!!neskutečný kliďas s obrovskou trpělivostí!!!hlavně to je super vlastnost pak pro budoucí rodinu, že bude mít nervy na děti
![]()
Tenhle bohužel ani ty 2 dny pokoj nedal.
Vždycky došel jen za roh a pak mi v slzách volal na mobil ať přijdu.
OMG, musím jít na pivo a tyhlety vzpomínky bych asi měla konzultovat s nějakým psychologem – fakt mě to točí ještě po skoro pěti letech.
Tak pa, dámy. ![]()
Clovek by si asi zvyknul… Ale co az budete mit deti? Co kdyz na ne bude taky takovy? Zkusila bych mu navrhnout nejakou terapii, nebo pokracovani lecby. Cholerik se nezmeni, ale mohl by se naucit trochu ovladat ![]()
**@brumdinka píše:
@Lemuska a proč nenapadlo tě, že ta dotyčná ho má třeba fakt ráda a že není tak strašný a má třeba vlastnosti, které tuhletu jeho „mouchu“ v mnohém překonají…nebo na to už se v dnešní době nehraje a poslat druhého někam (rozuměj rozejít se) při sebemenší partnerově nedokonalosti je už normální
Víš, rovnováha v přírodě funguje jak v oblasti medicíny, fyziky, matematiky tak i v oblasti psychologie. Ber to zkrátka jako axiom. Nejde tady vůbec o partnerovu,,nedokonalost" ale o to, co ten druhý je schopen (ochoten) vydržet. Čili pro mne osobně je absolutně neakceptovatelná jakákoliv hrubost ze strany partnera stejně tak i časté výbuchy a křik. Ani za zlaté prase. Pro jiného toto může být rodinnym koloritem. Já chci, a mám, partnera, který se dokáže chovat s grácií i v konfliktu. Samozřejmě, že někomu by na druhou stranu mohlo vadit, že není ve tři doma z Kolbenky, co já vím ![]()
Schválně si udělejte s partnerem fundovaný psychologický profil a ve finále zjistíte, že vám to klape proto, že jste dva sangvinici s prvky cholerika, což je možná pro vzájemné soužití ještě OK.
@terinka4444 píše:
Jo, to jsem jácelá ze zlata, platinové vlasy a po těle briliantíky. Občas trochu ječím, ale jsem prý k zulíbání říká můj manžel
![]()
a nechystá se mě opustit a žije se mnou už čtvrtstoletí a prý do smrti to v pohodě vydrží
Pan manžel bude asi milující flegmatik, což ![]()
@Ilusion píše:
@Elilen taky si te pamatuju. Chteli jsme mimco s ex a pritom on me podvadel, na coz jsem mu na podzim prisla a nasledoval konec. Takze pak jsem si breznu nasla tohohle cholerika prastenyhoa zas mam zivot uplne naruby
tak zu to mluvi samo za sebe..mozna tu horouci lasku vnimas vice, nez je mozna skutecne(diky ex, diky touze po diteti).Nu coz, dala bych tomu mozna sanci ale do decka bych se nepoustela alespon po pristi 3 roky ![]()