Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lemuska já ale nikde nepsala, že rovnováha nefunguje ![]()
jinak ale psychologický profil si vážně dělat nepotřebuju.. mě stačí, že mi to s manželem funguje 15 let i s dětma
ale těší mě, že už jsi přistoupila na to, že neexistují jen cholerici a flegmatici a že těch možností je vícero
![]()
@brumdinka píše:
no dobře, ale to seš zase v extrému…já nepochybuju o tom, že i s tím koho vy nazýváte cholerikem, což jsem třeba já nebo @terinka4444 je pohoda
Příspěvek upraven 04.08.14 v 20:46aspoň ti naši chlapi si nestěžujou a když tak bysme s nima vyběhly
@brumdinka bohužel mi absolutne nerozumíš a nechápeš
Ale nevadí, je fajn, že vám to klape, jen tak dál ![]()
@Lemuska tak to se omlouvám, pokud si to myslela jinak…to víš no, dřív jednám než přemejšlim ![]()
@brumdinka píše:
@Lemuska tak to se omlouvám, pokud si to myslela jinak…to víš no, dřív jednám než přemejšlim
@brumdinka ja pisem o sebe a na mna to zial uplne plati
ale inac sme tiez s manzelom skoro 15 rokov a nestazuje sa
vie ze raz za cas je lepsie sa mi vyhnut a zbytocne neprovokovat
ale ja som sa tiez vdaka nemu polepsila…
@svycarka je to mozne, ale byvaly mi daval lasky dost, jen jsem pak proste prisla na to, ze nejsem jedina a neveru ja neodpoustim. Takze to vzalo rychlej konec. Ale zas je pravda, ze tolik mi lasku jeste nikdy nikdo najevo nedaval, jako soucasny pritel. Proste ty ciny a slova mluvi za vse. Dokud se ovsem neastve.
A jak pisete, ze radsi uz nerikam nic a mlcim, tak to zkousim ted. Driv jsem se s nim hadala a akorat z toho byla velka hadka. Ale kdyz si ho nevsimam, brzo ho to prejde a mluvime o tom az kdyz je v klidu. Zatim mi to na nej funguje nejlip, ale ja se musim strasne ovladat abych na nej nejecela, protoze me to toci dobela, kdyz se nastve a nebo se mi chce utect a brecet. Ale to bylo jen parkrat. Vetsinou mu staci par minut a je zas v klidu. Ale je to tak jednou do tydne minimalne.
Za sebe mohu rict, nebrat. Nedoufat, ze se zmeni nejo tak neco. Kdyz uz po pul roce ti rekne „jdi do…“, pak to neni zdravy vztah. Uz jen proto, ze ti to vadi. Ex byl presne dle tveho popisu. Skvelej chlap, dokud ho nenastvala nejaka prkotina a on bouchal do veci, nadaval, vztekal se…pak, jako mavnutim proutku, byl uplne klidnej. Doslo to tak daleko, ze pri jedne hadce jsem se fakt bala, ze po mne vystartuje. Nejhorsi byli, ze svym rvanim probouzel ve mne stejne reakce, pritom se pivazuji za docela klidneho cloveka. A pri rozchodu jsem to schytala se vsim vsudy…ale nevim, zda ti tyhle rady neco pomuzou. Ja to taky dlouho nevidela a omlouvala, protoze mel prave ty kladne vlastnosti. Tak se rozhodni sama. Cholerik a vybusnej clovek se nezmeni. Bohuzel. Hodne stesti
@palapa píše:Ženské ani chlapi se nepřidělují za zásluhy
Tak vlastne ani takovy chlap si nezaslouzi zenskou? Ma takovou povahu, bud na tom budete pracovat nebo ne. Je to jenom o tom chtit.
Tak znovu otvírám SVOJE téma
bohužel, přišlo to, čeho jsem se bála. Toho hezkého bylo čím dál méně a toho špatného čím dál víc.
Partner se mě snaží omezovat, kontrolovat, dávat mi věci sežrat, chce abych doma vařila, uklízela a on nic - mimochodem to je taky něco, domácnost je moje povinnost a dokud si nesplním povinnosti, nesmím nikam odejít
samozřejmě jdu, ale jsou okolo děsný kecy jen třeba že jsem před odchodem nevyklidila myčku, je na mě naštvaný pokud někam jdu, říká že všichni mě proti němu očkují a tak mu vadí že někam s někým jdu. Neřekla bych že mě očkují, spíš už se nemůžou dívat na to, jak se trápím a jak mě ničí a on to tuší. Mohla bych tu vypsat spoustu špatného, je to úplně klasický despota, citový vyděrač a manipulátor. Už jsem se s ním několikrát rozešla. Naposled proto, že jsem se vrátila od kamarádky, kde jsem byla hodinu a půl a dostala pak hrozně seřváno, kde jsem tak dlouho. Už to nezvládám, takhle se nedá žít. Další věc je finanční stránka. Od doby co s ním jsem, jsem na tom finančně bledě. Nezvládám nic ušetřit, naopak jsem vysátá do poslední koruny a on tvrdí jak mě živí. Bohužel mi nedává moc peněz na jídlo. Vždycky jsem si žila tak, že jsem kupovala spíš kvalitnější potraviny, občas si dopřála něco lepšího a tak. Teď kupujeme samý levný potraviny a stejně pořád nejsou peníze. Normálně jsem si kupovala oblečení, boty, věnovala se koníčkům. To teď neexistuje
nejsou prostě peníze. Říkala jsem mu, aby mi dal nějakou částku prostě na měsíc, nebo tak a já k tomu přidám svojí a budu obstarávat. jídlo, ale to on prý chce mít přehled kolik utratíme. Jeho výdělky jsou všelijaký, do toho kouří krabičku cigaret denně, což je taky dost peněz a kolikrát mu je taky kupuju, když nemá. Vím, že dítě bychom si nikdy nemohli dovolit, má nějaké finanční problémy ještě z minulosti o kterých nechce mluvit. A vím že mi někdy lže a nebo neříká celou pravdu a přitom pořád prohlašuje věty ve smyslu jaký je charakter a jakou špatnou věc by nikdy neudělal. No, je to opravdu probuzení do reality a pád na držku a je mi úplně jasný, že mi řeknete, že jsem úplně blbá a co s ním ještě dělám.
No a teď proč to píšu. Vím že se musíme rozejít, je to nevyhnutelné, utrápila bych se s ním a je to šílený. Ale pokaždý, když se rozejdeme - je to vždy v hádce, tak to nejpozději do dvou dnů nevydržím a neodolám jeho prosbám. Nejdřív je naštvanej a píše mi věci jako že jsem se teda ukázala, že jsem ho podrazila, že on pro mě dělá všechno a já se na něj vykašlu a pak přejde do toho, že prosí, omlouvá se, slibuje. A mě je ho potom TAK líto. Schválně mi i píše, jak se zhroutil, zvrací, psychicky to nedává. Nedokážu zvládnout myšlenku na to, že se trápí, je mi pak šíleně, i když vím že mě vydírá. Samozřejmě i mě je pak smutno, ačkoliv to po jeho chování ke mě nedává smysl
je to začarovaný kruh. Jak z toho ven? ![]()
Díky že jste ten můj sloh přelouskali, byla bych jen ráda, kdyby někdo přidal podobnou zkušenost a jak se případně z toho kolotoče dostal. Mě už z toho asi hrábne ![]()
@Ilusion Tak já jsem podovnýho partnera jako ty měla… omezoval, zakazovat, vyhrožoval.. když už nic nepomáhalo občas došlo i na facku a pak rozchod… Jak z toho ven? Myslím, že odpověď už znáš. Bohužel jiná cesta ven není. Odejít a ignorovat.
Nebuď hloupá a jdi, jdi hned.. já jsem si nechala s jedním takovým( jediné co tak peněž bylo dost) udělat dítě, on si myslel, že si mě tím pojistí.. já jsem si malého moc přála, nechci se rouhat, miluju ho a jsem ráda, že jsem se tak nakonec rozhodla, ale ač je to smutné chvílema jsem litovala a to v tu dobu, když jsem byla v pátém měsíci a ještě jsem zjistila že mi podvádí, řekl mi že si chce užít dokud není otcem
.. ale že až se malý narodí, tak toho nechá, tak jsem mu řekla jak až se malý narodí, když jsi mě podvedl tak jsem ochotná mu to odpustit kvůli malému, tak polevil, ale jen aby mi namazal med kolem huby, podváděl mě s ní dál.. vydržela jsem to do konce šestinedělí, ale pak jsem šla..odstěhvoala jsem se když jel za to ku…, jela jsem k našim, děkuji jim za to že jsem měla takhle na rychlo kam jít.. a už jsem se nevrátila, poodala jsem žádost na soud o svěření malého do péče a o výživné.. a víš co? teď si tu ku… vzal za ženu, po půl roce co s ní oficielně byl, a mě chodí říkat, jak je konečně šťastný, že není jako já
… No ale děkuju mu za jeho rozhodnutí smočit jinde, protože díky tomu mam teď krásného zdravého syna, a skvělého hodného přítele.. bála jsem se že budu s malým sama, že mě nikdo nebude s dítětem chtít, protože jsem relativně mladá a v mém věku kluci chodí radši pařit než chodit přebalovat děcko (já 23, přítel 24), ale našla jsem tu růži mezi trním a jsem šťastná, jsme spolu rok, malého bere jako za svého, jeho otec má zájem, nic nám nechybí.. jen občas mám v duchu výčitky, že jsem si říkala, jestli jsem neměla tenkrát jít radši nepotrat a nedovolit mu zničit mi život, ale přitom teď vím, že mi ho nezničil naopak zkrásnil
.. A tobě radím běž.. takovouhle otročinu znám a nechtěla bych už jí prožívat… nezmění se NIKDY.. anonym snad pochopíš
@Ilusion jakmile se v hádce rozejdete tak si pořiď nový číslo, on tě nebude moct ukecávat
Nesmíš se nechat zlomit, v tom je celý ten problém…
Rozejdi se, nehádej se, neodpovídej, na sms neodpovídej, nejlépe, když by ti přišla, tak ji nerozbalovat a hned vymazat…
Nauč se sebeovládat, prozatím jsi ovládána jenom jím…bohužel se mu to náramně daří.
Jen ti chci říct, že příště by se k takovým scénám k jeho chování mohla přidat i brutalita. Takže - hodně štěstí a pevnou vůli!!!