Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ilusion popisu i pripad z meho okoli…kamaradka zila z pritelem, postupne zarlil vic a vic, zacaly reci typu..tys byla s nejakym chlap..beztak se tam s nekym schazis..ackoli byla od rana do vecera ve skole a na nejaky randicka nemela.cas..kraval kvuli kazde pitomosti, omezovani schuzek s kamaradkama atd. Byli spolu cca 5let, snesl by ji modry z nebe, ale zarlivost se stupnovala. O tom ze ji parkrat podvedl ani nemluvim. Nekolikrat se rozesli a on pak skemral, psychicky vydiral, vyhrozoval sebevrazdou. Vzdycky se k nemu vratila..az jednou pphar pretekl a pna se rozhodla udelat definitivni rozchod. Po prijezdu domu mu vse v klidu vysvetlila a zacala balit veci..co ale nasledovalo pontom bych nikomu neprala
zkracene- opet vyhrozovani sebevrazdou, stal pred ni s nozem namirenym na svoje bricho..pak se zacali nahanet po byte..nepreju nikomu zazit pocit, kdy ti vola kamoska a jediny co slysis v telefone je jeji plac a to jak se perou a rvou po sobe!!! Okamzite jsme jeli za ni a pomohli ji se odstehovat.. nasledovaly opet jehp. prosby, navsteva psychologa..nastesti odolala a ted ma uzasnyhonpritwle a je neskutecne stastna!!!
Moje rada: bez od nej hned. Ostehuj se nejlip kdyz nebude doma a vem si sebou nekoho komu veris. Ignoruj ho i jehp prosbu!!!
Preju pevne nervy a at vse dobre dopadne ![]()
Děkuju za reakce. Blbý je, že žije on u mě. A má věcí tak aspoň na den stěhování. Má kam jít, ale přijde mi krutý ho vyrazit takhle ze dne na den. Vždycky jsou ty rozchody v hádce a myslím že by bylo třeba to spíš udělat promyšleně a říct mu to v klidu a pak mít kam odjet, než se odstěhuje. Mám několik přátel a rodinu, která ví o téhle situaci mezi náma a mám od nich naprostou podporu. Mám kamarádky, kterým můžu zavolat ve 3 ráno a do 20 minut jsou tady pro mě. Kdybych se měla stěhovat já, je to jednodušší. Ale takhle on začne hrát na city a já to nezvládnu. Změnit si číslo je dobrý nápad, ale já si zas nemyslím, že by mě doopravdy nějak stíhal a naháněl. Jen jsem nikdy nebyla dostatečně důrazná a nestála si za svým ani dva dny. Může mi to pak srdce utrahnout, jak je nešťastnej
mám strach, že se v tomhle kolotoči budu točit ještě měsíce nebo roky. Už takhle jsem vyhledala odbornou pomoc, protože jsem na tom psychicky blbě a to je jen voda na jeho mlýn. Protože jak se to dověděl, dalo to váhu jeho slovům „Jsi blázen, měla by ses léčit.“
vždycky si plánuju ten rozchod, ale nakonec přijde den, kdy je úplně normální a fajn, chvíli to tak vydrží a mě to zase uchlácholí ![]()
@rendisa Tohle je hrozný, co píšeš o kamarádce
tak bych nechtěla dopadnout. To, že jsem byla s jiným chlapem mi říká bohužel taky
a nejen to. Hned začnou řeši že jsem s ním určitě š****a
stačí že mi třeba nějaký kamarád napíše. Takhle když s ním jsem, tak lituju, že jsem za poslední týden 2× ustoupila z rozchodu. Chtěla bych mít klid, čas sama pro sebe, ne někomu otročit.
@Ilusion necekej na nic, protoze my bysme to do nej taky nerekli, ze chytne ten nuz..nikdy nevis..a bud se bude trapit on nebo ty…v tomhle bud opravdu sobec!!! A jinak nez ze dne na de to asi nepujde! Pokud bys dala lhuti treba tyden, verim ze by te zase ukecal
musis to udelat rychle a nejlip at je tam nekdo cely den s tebou behem toho co se bude balit..jednak budes mit svedka a druhak budes mit oporu abys nepodlehla
@Ilusion rozejdi se, prestrihni SIMku, cislo zatim dej jen opravdu duveryhodnym lidem a kamaradum to rekni, ze uz se nechces vracet, ale ze potrebujes spolecnost. At si s tebou jdou sednout nakafe, na vylet, hlavne at nemas cas se vratit. Po par dnech si zvyknes a zacnes se adaptovat
@Ilusion píše:
Tak znovu otvírám SVOJE témabohužel, přišlo to, čeho jsem se bála. Toho hezkého bylo čím dál méně a toho špatného čím dál víc.
Partner se mě snaží omezovat, kontrolovat, dávat mi věci sežrat, chce abych doma vařila, uklízela a on nic - mimochodem to je taky něco, domácnost je moje povinnost a dokud si nesplním povinnosti, nesmím nikam odejít
samozřejmě jdu, ale jsou okolo děsný kecy jen třeba že jsem před odchodem nevyklidila myčku, je na mě naštvaný pokud někam jdu, říká že všichni mě proti němu očkují a tak mu vadí že někam s někým jdu. Neřekla bych že mě očkují, spíš už se nemůžou dívat na to, jak se trápím a jak mě ničí a on to tuší. Mohla bych tu vypsat spoustu špatného, je to úplně klasický despota, citový vyděrač a manipulátor. Už jsem se s ním několikrát rozešla. Naposled proto, že jsem se vrátila od kamarádky, kde jsem byla hodinu a půl a dostala pak hrozně seřváno, kde jsem tak dlouho. Už to nezvládám, takhle se nedá žít. Další věc je finanční stránka. Od doby co s ním jsem, jsem na tom finančně bledě. Nezvládám nic ušetřit, naopak jsem vysátá do poslední koruny a on tvrdí jak mě živí. Bohužel mi nedává moc peněz na jídlo. Vždycky jsem si žila tak, že jsem kupovala spíš kvalitnější potraviny, občas si dopřála něco lepšího a tak. Teď kupujeme samý levný potraviny a stejně pořád nejsou peníze. Normálně jsem si kupovala oblečení, boty, věnovala se koníčkům. To teď neexistuje
nejsou prostě peníze. Říkala jsem mu, aby mi dal nějakou částku prostě na měsíc, nebo tak a já k tomu přidám svojí a budu obstarávat. jídlo, ale to on prý chce mít přehled kolik utratíme. Jeho výdělky jsou všelijaký, do toho kouří krabičku cigaret denně, což je taky dost peněz a kolikrát mu je taky kupuju, když nemá. Vím, že dítě bychom si nikdy nemohli dovolit, má nějaké finanční problémy ještě z minulosti o kterých nechce mluvit. A vím že mi někdy lže a nebo neříká celou pravdu a přitom pořád prohlašuje věty ve smyslu jaký je charakter a jakou špatnou věc by nikdy neudělal. No, je to opravdu probuzení do reality a pád na držku a je mi úplně jasný, že mi řeknete, že jsem úplně blbá a co s ním ještě dělám.
No a teď proč to píšu. Vím že se musíme rozejít, je to nevyhnutelné, utrápila bych se s ním a je to šílený. Ale pokaždý, když se rozejdeme - je to vždy v hádce, tak to nejpozději do dvou dnů nevydržím a neodolám jeho prosbám. Nejdřív je naštvanej a píše mi věci jako že jsem se teda ukázala, že jsem ho podrazila, že on pro mě dělá všechno a já se na něj vykašlu a pak přejde do toho, že prosí, omlouvá se, slibuje. A mě je ho potom TAK líto. Schválně mi i píše, jak se zhroutil, zvrací, psychicky to nedává. Nedokážu zvládnout myšlenku na to, že se trápí, je mi pak šíleně, i když vím že mě vydírá. Samozřejmě i mě je pak smutno, ačkoliv to po jeho chování ke mě nedává smysl
Díky že jste ten můj sloh přelouskali, byla bych jen ráda, kdyby někdo přidal podobnou zkušenost a jak se případně z toho kolotoče dostal. Mě už z toho asi hrábneje to začarovaný kruh. Jak z toho ven?
já furt nechápu, že si tohle ženský nechaj líbit. já to prostě nechápu. já bych si tohle líbit nenechal a myslim že žádná ženská co znám taky ne.
to je jak otroctví co popisuješ
@Ilusion píše:
Děkuju za reakce. Blbý je, že žije on u mě. A má věcí tak aspoň na den stěhování. Má kam jít, ale přijde mi krutý ho vyrazit takhle ze dne na den. Vždycky jsou ty rozchody v hádce a myslím že by bylo třeba to spíš udělat promyšleně a říct mu to v klidu a pak mít kam odjet, než se odstěhuje. Mám několik přátel a rodinu, která ví o téhle situaci mezi náma a mám od nich naprostou podporu. Mám kamarádky, kterým můžu zavolat ve 3 ráno a do 20 minut jsou tady pro mě. Kdybych se měla stěhovat já, je to jednodušší. Ale takhle on začne hrát na city a já to nezvládnu. Změnit si číslo je dobrý nápad, ale já si zas nemyslím, že by mě doopravdy nějak stíhal a naháněl. Jen jsem nikdy nebyla dostatečně důrazná a nestála si za svým ani dva dny. Může mi to pak srdce utrahnout, jak je nešťastnejmám strach, že se v tomhle kolotoči budu točit ještě měsíce nebo roky. Už takhle jsem vyhledala odbornou pomoc, protože jsem na tom psychicky blbě a to je jen voda na jeho mlýn. Protože jak se to dověděl, dalo to váhu jeho slovům „Jsi blázen, měla by ses léčit.“
vždycky si plánuju ten rozchod, ale nakonec přijde den, kdy je úplně normální a fajn, chvíli to tak vydrží a mě to zase uchlácholí
Tak jednoho dne přijdi i s rodiči či přáteli k Vám a oznam mu, že semá odstěhovat. To se snad do hádky před nima nepustí a pochopí situaci..
Jinak co na to říct - pakárnu si každej dělá sám, když se vždy necháš navázat zpět
Tak tohle jeho chování už nemá s impulzivním přítelem skoro nic společného. Můj manžel je HODNĚ impulzivní, ale tohle by si ke mě v životě nedovolil ani k nikomu jinému. Tvůj přítel je jen nevychovanej, rozmazlenej sobec a citovej vyděrač. Rychle se s ním rozejdi, nezvedej mu telefon, nečti jeho zprávy, nejlíp ho zkus zablokovat, aby tě nemohl kontaktovat.
@Mazlik85 to je hrozně složitý. Já zrovna nepatřím mezi lidi, co si nechají nadělat na hlavu, ale on to prostě umí, člověka tak zmanipulovat, až nevím co je pravda a co ne. Je to takový bludný kruh a kdo to nezažil, tak nikdy nepochopí, proč někdo žije s tyranem a neučiní tomu rychle přítrž. Před několika lety jsem tohle prožívala s kamarádkou. Měla hodně surovýho přítele a rozcházeli se snad 30×, než to bylo doopravdy. Taky jsem jí nechápala a když mi s brekem volala že se zase rozešli, tak už jsem si dopředu hned říkala, že zase tak na dva dny, ale jí jsem samozřejmě podporovala. Trvalo hrozně dlouho než se z toho vyvázala a to je to normální, sebevědomá holka. A co si nechala líbit, to jsem koukala. Pochopení přišlo až teď, o mnoho let později. Je to jako přes kopírák, když s ní o tom mluvím, jen teda bez fyzickýho násilí. Je to opravdu těžký a taky mi nad tím dřív zůstával rozum stát ![]()
@Bibi239 Já si taky myslím, že bych si zvykla. Jen bych to musela dotáhnout tam, že se komplet odstěhuje a pár dnů vydržet ten nejhorší nápor stesku a myslím, že bych to pak už zvládla.
@pannda moji rodiče bydlí přímo nad náma, mamka říkala že někdy slyší jak se hádáme, ale nechtějí nám do toho vstupovat. A já do toho zas nechci tahat rodiče, chci si to zvádnout vyřešit sama. Jednou už tu byl rozchod a přišly mi kamarádky pomoct balit mu věci. Můžu říct, že i u toho balení věcí jsme se překvapivě dost nasmály, až jsem nechápala jak je to možný. To jsem byla nejsilnější a myslela jsem že neustoupím, ale ustoupila ![]()
@AndrejkaS no to nemá, impulzivní přítel jsem to téma nazvala v době, kdy jsem ještě byla šťastná, jen jsem si nevěděla rady s jeho výbuchy a cholerickou povahou. Jenže od začátku srpna, kdy jsem to psala, se to hodně vyostřilo. Budu muset sebrat veškerou sílu a zakousnout se a nepolevit. Ale bude to mazec, mám strach ![]()
@Ilusion ja mam za sebou vztah s x rozchody a navraty, vydirani, vyhrozovani sebevrazdou a to byla ta povestna posledni kapka, sbalila jsem mu zaklad (obleceni, drobnou elektroniku, hygienu), postavila kufr pred dvere a nepustila do baraku. Postupne jsem mu lifrovala dalsi veci a „cistila“ mistnost po mistnosti. Jsme od sebe skoro dva roky, v garazi ma posledni krabici, nechce si ji odvezt. Pujde ke kontakum, jeho problem.
To das. Zrovna jsem na Novinkach cetla o jednom, ktery neunesl rozchod, navic ona mu rekla, ze je tehotna, ruplo mu v kouli a malem ji uskrtil, pry mu hrozi dozivoti.to chces byt taky v cerny kronice?
To jsem taky cetla, jak tu expritelkyni skrtil, to je dost desny. No, ja se dnes rozmyslim, jestli tomu ted o vikendu ucinit pritrz. Proste mu rict ze je konec, smitec, sbalit mu veci, protoze sam se urcite balit nebude a uz to neresit. Bude nadavat, bude kricet, bude vycitat, tak mu reknu ze ma pravdu, ze jo, odkejvu mu ze jsem ta nejhorsi a za vsechno muzu, protoze dohadovat se s nim je cesta do pekel. No a at ne kontaktuje jen v nutnych pripadech ohledne veci, ale rozhovory na tema nasehk vztahu uz nechci a budu si ho muset smazat z fb, nedal by mi tam pokoj. Ale nejsem si jista, zda to zvladnu zrealizovat, zda zase neustoupim. Nemam vubec silu to zvladnout, ale budu nejak muset. Hrozne se bojim toho ze to bude bolet.
@Ilusion píše:
Ale nejsem si jista, zda to zvladnu zrealizovat, zda zase neustoupim. Nemam vubec silu to zvladnout, ale budu nejak muset. Hrozne se bojim toho ze to bude bolet.
To te mame litovat? Je mi stejne soufl z toho magora jako z tebe
Jak si toto muze zenska nechat libit, to je na vazne par facek. A pak jeste knuci
Zase tu budou reci, ze jsem necita a ze ty zenske jsou chudinky… ale proboha jak takova osoba muze byt svepravna… mit volebni pravo… vychovavat deti???
Sbalit kufry, vymenit zamky… konec pohadky. NAZDAR
@Ilusion píše:
To jsem taky cetla, jak tu expritelkyni skrtil, to je dost desny. No, ja se dnes rozmyslim, jestli tomu ted o vikendu ucinit pritrz. Proste mu rict ze je konec, smitec, sbalit mu veci, protoze sam se urcite balit nebude a uz to neresit. Bude nadavat, bude kricet, bude vycitat, tak mu reknu ze ma pravdu, ze jo, odkejvu mu ze jsem ta nejhorsi a za vsechno muzu, protoze dohadovat se s nim je cesta do pekel. No a at ne kontaktuje jen v nutnych pripadech ohledne veci, ale rozhovory na tema nasehk vztahu uz nechci a budu si ho muset smazat z fb, nedal by mi tam pokoj. Ale nejsem si jista, zda to zvladnu zrealizovat, zda zase neustoupim. Nemam vubec silu to zvladnout, ale budu nejak muset. Hrozne se bojim toho ze to bude bolet.
Drzim palce at to zvladnes. A kdyz to bude tezky, tak mysli na to kde by jsi s nim byla za 5 let a jak by jsi na tom psychicky byla pote.
@Electrolux_EHM_4400 píše:
To te mame litovat? Je mi stejne soufl z toho magora jako z tebeJak si toto muze zenska nechat libit, to je na vazne par facek. A pak jeste knuci
Zase tu budou reci, ze jsem necita a ze ty zenske jsou chudinky… ale proboha jak takova osoba muze byt svepravna… mit volebni pravo… vychovavat deti???Sbalit kufry, vymenit zamky… konec pohadky. NAZDAR
Trošku silný slova, ne? Samozřejmě ti tvůj názor neberu, ale že by ti ze mě muselo bejt šoufl, protože jsem se dostala do nějakýho začarovanýho kruhu, ze kterýho mi nejde vystoupit, no nevim
ale taky názor
každý se asi někdy v životě dostane do situace, se kterou si neumí úplně dobře poradit. A mám pocit, že od toho tady to fórum je, aby si tu lidi poradili a né nad někým, kdo má problém, hned zvraceli. Z pozice rádce je opravdu všechno až příliš jednoduchý a jasný.
@Ilusion píše:
Trošku silný slova, ne? Samozřejmě ti tvůj názor neberu, ale že by ti ze mě muselo bejt šoufl, protože jsem se dostala do nějakýho začarovanýho kruhu, ze kterýho mi nejde vystoupit, no nevimale taky názor
každý se asi někdy v životě dostane do situace, se kterou si neumí úplně dobře poradit. A mám pocit, že od toho tady to fórum je, aby si tu lidi poradili a né nad někým, kdo má problém, hned zvraceli. Z pozice rádce je opravdu všechno až příliš jednoduchý a jasný.
Nevidim zacarovany kruh
@Bibi239 ti vcera 21:52 napsala uplne jednoduchy recept. Co na je tom nejednoducheho a nejasneho netusim
Jsi dospela, svepravha osoba a ne nici hadr.
Příspěvek upraven 14.11.14 v 16:39