Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@tulipán diky za rady. Tu masku mi dali takhle a nic nerikali. Ve ctvrtek se na to zeptam rano dr.
Delali mu rozbory krve, iga, ige… a jeste budou v kvetnu delat kompletky na ruku a prick testy, protoze pry kvetli brizy a dokazou prekryt ostatni alergeny. Rekli nam pyl plus dalsi testy v tom kvetnu…
@Lalitaluky Aha, takze mohou vyjit treba i roztoci a prach. Tak uvidite. Kazdopadne by to chtelo domluvit s lekarem, rict, co se deje ve skolce, at ti napise odbornou zpravu, ze je dite schopne skolni dochazky, pripadne kdy do skolky po zachvatu (pokud bude ochotny). Astmatici proste nekdy kaslou, kvuli tomu nemusi zustavat doma x dni, myslim, ze ucitelky nevi, o jakou chorobu se jedna. Nenech se vystipat ze skolky.
@tulipán roztoci a prach vysel dobre. Jenom ty konkretni pyly (jako kvety, stromy, trava) plus potravinove pry delaji taky. Ale tam to vypada taky dobre dle iga a ige podle krvi. Bude to asi takova „pestrejsi“ kontrola vseho jeste jednou. Uvidime.
Co se skolky tyce…
Byla jsem u ředitelky te druhe skolky. Nepatrime tam sic spadove, ale mam pristi tyden podat prihlasku a jelikoz jsou mu 4, tak pry nejpozdeji na odvolani by ho vzali. Vubec nemela problem s ventolinem. Pry tam pichaji u jedne holcicce i inzulin, ze to te pani ucitelce nevadilo, tak se domluvili a to je to uz jako jina liga, ze to resili s plnou vaznosti, a ze ventolin jako nepovazuji za nijak zavazny lek a ze s tim nemaji vubec problem. Jenom proste odevzdam po prijeti ten papir od dr, ktery mam, plne je postacijici. Jenom tam podepisi jeste dohodu s nimi o tom a tot vse.
Byla velice mila, nejak jsem nechtela resit reakci nasi ucitelky, jenom jsem rekla, ze jsem narazala na negativni reakci a ona se jenom zasmala, ze to tak uz zazili vickrat za dobu provozu, ze pani ucitelky jsou drsne, a ze se chodi rodice pravidelne ptat na prestup i u plne zdravych deti. A rekla toho vic, coz mne dost prekvapilo. Nastesti byla korektni a nepletla drby a nediskutovali jsme o tom. Bylo to cele velice prijemne. Tak doufam, ze tomu i dostoji, ze ho prijmou.
Jenom vydrzet teda do zari a snad pak bude lip. Cetla jsem i hodnoceni a tu skolku opravdu chvali ( nasi bohuzel moc ne).
Z meho rozcarovani je teda nadeje prestupu. Jenom smutne je, ze jak je tahle situace tezka i pro deti, ktere narazi na takovehle reakce. A jak jsem z netu vycetla, je jich hodne ![]()
Reseni jako prestup do jine skolky neni nejlepsim resenim, ktere jsem cekala (dojde o kamarady, nove prostredi atd), ale co nadelame. Uz jen aby to vyslo.
Ale jsem smutna trosku, ze lidi dokazou byt tak neprijemny, kdyz jde o neco coby jen trosku nekomfortniho pro ne.
Diky vsem za rady a nazory!
Tak jenom pro info. Vzali ho do te druhe skolky. Dneska odpoledne jsem podepsala i papiry tam a odevzdala papir a instrukce od doktorky k tomu inhalatoru. Vsechno v klidu a prijemne. Doufam, ze kazda maminka s obdobnym problemem narazi aspon na nekoho jako my, hodneho.