Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Domuska chapu jak se citis, mam tp o den skor a bolesti uz niekolko dni take ze by som brecela.. Keby mi niekto dal navod co urobit aby sa rozbehl porod tak za to dam cokolvek.. Zial som to zazila aj pri predoslom porode.. Neda sa nic robit len cakat ![]()
@berry4 zaujimave ze si tak empaticka v diskusiach kde sa jedna o davky pre nepracujucich a tak neempaticka tu ![]()
@pata308
proč neempatická? A co by jsi chtěla číst? Sluníčkové politování?
Nebo návod: řvi, dělej hysterku, at´s tebou konečně něco dělají a porod ti za každou cenu vyvolají? To bude ono? ![]()
Jako mám už nějaký ten porod za sebou, vím, co to jsou bolesti, čekání na porod, přenášení apod. A taky vím, že vyvolávat je občas pěknej masakr. V tomhle jsem dost zdrženlivá, já bych raděj čekala, než si něco uměle nechat vyvolávat.
Všechno je v hlavě. ![]()
@berry4 holka je evidentne prvorodicka, takze mozno skor povzbudit ako poucovat ju.. Kazda ma este iny prah bolesti, co samozrejme vplyva na psychiku a pripusta si to este viac.. Ak je to v hlave, potom o to viac by potrebovala nieco povzbudive
mam pred sebou treti porod tak tiez viem ze to neurychlim ale nie ze by som pri prvom nedufala ze to bude rychlo za mnou za akukolvek cenu ![]()
@pata308 hm,
kdybych tam dala nějakej usměvavej smajlík, tak to určitě bude v pořádku ![]()
Vždytˇpíšu jen holou realitu. Nic víc. V čem ji mám povzbudit? Spíš by měla slétnout nohama na zem a netlačit na pilu. Vyvolání porodu s nenachystanýma cestama není rovno vymmáčknutí bedáru.
Zas z toho nedělej melodrama, vidno, že ti hormony pracují ![]()
A pro tebe jednu radu mám: stačí si doma udělat klystýr. Irigátor s návodem koupíš v lékárně.
Jestli je tělo nachystané, uvolní se, co uvolnit se má a porod se rozjede. Je to nic proti ničemu, maximálně se pěkně vyprázdníš.
@Domuska píše:
Termin 8.11 ale dle meho dr na porod vse prichystano. Jdu se odstrelit..nalez furt stejny a uz nemuzu.. boli to jak prase. Proc mi ten porod nevyvolaji!!:'(
Tak dej pak vědět, jak jsi dopadla. Ono, pokud mas do termínu ještě skoro tři týdny, tak se na vyvolávání asi moc tvářit nebudou. Pokud se neděje nic akutního samozřejme.
To nevi co s tebou budou dělat když ještě nemaš termn, třeba to chce ještě počkat…pokud jsou monitory dobré a máš třeba jen poslíčky tak tě fakt můýou poslat domů…kamarádka jela do porodnice měla jen poslíčky fakt trpěla…a v nemocnici ji ještě vynadaly že nema termín, že se neotvírá at jede domu, nakonec porod měla až za několik dnů-
já nikdy neměla ani kontralkce ani poslíčky ![]()
@berry4 mozno hormony pracuju, ale u teba prave stale vidim same podporujuce komentare pri zenskych co su v pruseru svojou vinou a zasluzili by skor par facek ako podporu ![]()
klystyr neee, toho sa bojim aj u porodu, mozno viac ako samotneho porodu ![]()
koli stavu mojich criev
som celiak ![]()
@pata308
aha. Tak to jsem nevěděla.
Tak to nic ![]()
No, když tady moc prostoru k podpoře nevidím.( 3 týdny před tp bazírovat na porodu, zdrav. komplikace neuvedeny…) Nezbývá, než doufat, at´ zakladatelka moc netrpí a neskončí nakonec pod kudlou ![]()
( to druhé sem nepatří, vyjadřovat se nebudu)
Příspěvek upraven 22.10.13 v 10:25
@berry4 tak teda nevim, jestli by me uz 16 hodin bolely krize s tim, ze nezabira ani injekce, ani cipek a byly to poslicci… jako promin, vim, ze sis uz svoje prozila ale toto jestli jsou poslicci, tak ja jsem kralovna… ![]()
@pata308 dekuju za soucit. To jsem potrebovala
no spis mi jde o to, ze nekdo vi, jak desne je to otravne a jak to boli. Ja teda nemyslela jako vyvolani nasilne nejakym oxitocinem (jestli se to tak pise l) ale aspon nejakym zatezovym testem nebo prohmatanim aby se neco hnulo
to, ze bych nemela nachystane porodni cesty neni pravda. Sice se neotviram ale na porod je prej vse pripravene.
tak ted abych se v tom vyznala
![]()
@Domuska ver ze to poslicky byt mozu, ja som mala u kluka poslicky nonstop asi tyzden, nemohla som spat, nevladala som uz nic.. ale stale len poslicky, ale drzim palce nech ti pomozu a mas to za sebou, viem ze to je vycerpavajuce ![]()
@Domuska děvče u třetího těhotenství mi zastavovali ve 30 tt porod, bolesti jsem měla až do porodu takové, že jsem v podstatě nemohla pomalu ani chodit.
Někdy víc, až tak, že jsem si psala doma časy a čekala na postup, jelikož mi stále hrozil předčasný porod, někdy to bylo snesitelné a mohla jsem se i hýbat
Nakonec jsem porodila v termínu ![]()
Heledˇuvidíš. Za mě - jestli nejsi otevřená, nemáš potřebnou činnost dělohy, neotvíráš se, můžeš taky prožít pěknej masakr při porodu, znám kolem sebe několik holek, co tohle měly třeba i týden před porodem, doktoři je z porodnice vyháněli, dělaly dobře. Všechny porodilyaž to opravdu přišlo, kdy přijít mělo, porodily přirozeně a v klidu.
Někdy i poslíci dají pořádně zabrat. Bohužel.
Doktorům je to jedno. Oni tě odrodí tak, ajko tak, bolet to bude tebe, je ne.
Držím pěsti, at´to proběhne co nejlíp, víc k tomu napsat nemohu, nejsem tu sama, co píše, že 3 týdny před porodem by možná bylo lepší počkat… ![]()
@Domuska to je tazke, ja mam CS6 otvorena na 2 cm, treti porod za necele 4 roky a stejne tu strasim uz dlho s bolestami, to som cakala ze to bude rychle.. :-/ no este dva tyzdne a par dni to chce doklepat, pri troske stastia min ![]()
jo a prvu som dva tyzdne prenasala
to mi tiez raz stacilo.. druhe bolo velike 4,15kg, takze stvrtok mi idu uz robit vahovy odhad a ak by bolo zas vacsie tak vyvolanie ![]()
@Domuska píše:
@berry4 tak teda nevim, jestli by me uz 16 hodin bolely krize s tim, ze nezabira ani injekce, ani cipek a byly to poslicci… jako promin, vim, ze sis uz svoje prozila ale toto jestli jsou poslicci, tak ja jsem kralovna…
Ale to víš, že to tak klidně může být - poslíčci bývají často nepříjemnější než sám porod, ono se to pak často celkem rychle rozjede. Tohle holt má každý jinak.
Vyvolávat porod tři týdny před termínem, to se není co divit, že se do toho nikdo nehrne. Jak píše Berry - pokud Tvoje tělo není připraveno jinak než tím, že máš křížové bolesti, mohl by se Ti kvůli nucenému vyvolávání z porodu stát dost ošklivý zážitek.
Až se Ti porod opravdu rozjede, tak nebudeš mít čas a myšlenky na to, psát do diskusí ![]()
Přeji, ať to máš brzo za sebou.
Talze pokud toto jsou poslicci, jak sakra poznam porod?
ja myslela se rozhani vodou