Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj,
mám u Pujčkomatu dluh a vyhrožuje mi inkasní společnost De Vries Justitia. Píší:
Neuhradíte-li Váš dluh do 5 dnů od obdržení tohoto dopisu, navštíví Vás osobně doma nebo v práci náš inspektor!
Ten po Vás bude vyžadovat okamžité zaplacení dluhu a zároveň zjistí rozsah Vašeho majetku, který může být zabaven při případné EXEKUCI!
Chci se zeptat, zda vůbec mohou uskutečnit exekuci a zda mají vůbec právo vniknout do soukromého majetku dle tohoto článku z konce 2012 s podobným textem firmy M. B. A. Finance prý ne:
http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…
Nemáte s tím někdo zkušenost, předem moc děkuji.
Urcite to bude nijaka vymahacska spol.,radeji se domluvit na splatkach.je velka pravdepodobnost, ze to pujde dal na exekuci. tihle zatim delaji bububu na nervy, snazi se dluznika psychicky zlomit.muze to trvat delsi dobu pak nastupuje exe.
Není to takový ten spam, jak nedávno chodil? Bez jména, bez konkrétních faktů?
@AnastazieB píše:
Není to takový ten spam, jak nedávno chodil? Bez jména, bez konkrétních faktů?
kdepak, ty mají i svoje stránky:
http://www.de-vries-justitia.com/cs/
@neutral píše:
Ahoj,
mám u Pujčkomatu dluh a vyhrožuje mi inkasní společnost De Vries Justitia. Píší:
Neuhradíte-li Váš dluh do 5 dnů od obdržení tohoto dopisu, navštíví Vás osobně doma nebo v práci náš inspektor!
Ten po Vás bude vyžadovat okamžité zaplacení dluhu a zároveň zjistí rozsah Vašeho majetku, který může být zabaven při případné EXEKUCI!
Chci se zeptat, zda vůbec mohou uskutečnit exekuci a zda mají vůbec právo vniknout do soukromého majetku dle tohoto článku z konce 2012 s podobným textem firmy M. B. A. Finance prý ne:
http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…Nemáte s tím někdo zkušenost, předem moc děkuji.
Zkušenost s tím nemám.
Ale „inkasního inspektora“ nemusíš pustit do bytu. „Inkasní inspektor“ není, na rozdíl od exekutora, úřední osobou a nemá právo vstupovat do obydlí bez souhlasu jeho obyvatel: Šlo by o trestný čin porušování domovní svobody.
V práci tě navštívit může, když ví, kde pracuješ a když mu to zaměstnavatel dovolí.
Taky s nima máme zkušenost. Dcera měla u Půjčkomatu nevysoký dluh, horko-těžko se s nima domluvila na splátkách a přesto, že je řádně splácela, neustále otravovali.Zato když po nich teď, před doplacením, chce ověřit, jestli zbývající částka souhlasí, mlčí.
Prosim vas poradite? Jakou mate zkusenost s inkasni agenturou? Mam u inkasni agentury dluh a nemam na celou splatku.
Daji me hned k soudu? Nebo poud clovek proste plati (i kdyz ne celou splatku mesicne) ale proste dluznik plati, daji to k soudu?
Ja si rikam, ze by pak ten soud prohrahli ne, kdyz clovek plati aspon neco?
Mate nekdo zkusenost?
@Anonymní píše:
Ja si rikam, ze by pak ten soud prohrahli ne, kdyz clovek plati aspon neco?Mate nekdo zkusenost?
Osobní zkušenost nemám, protože dluhy nedělám, ale soud by neprohráli, protože jste se určitě smluvně nezavázala platit aspoň něco.
Ahoj zítra mě ma navštívit ikasni inspektor ,poslal mi dopis , ze už u mě jednou byl a doma mě nezastihl a že ho mám očekávat zítra během dopoledne … nevím jestli mám otevřít , nebo nemám ..... mate někdo stim zkušenost zda budou takhle chodit stále ?
Jako ze dluzite a mate mu dat splatku?To asi chvili chodit bude a pak prestane a zacnou chodit dopisy od soudu
Od vymáhácí společnosti údajně nějaký inkasni inspektor … jde mi o to , že příští týden jdu k finanční poradkyní aby mi s dluhy pomohla.
A zajímá mě jaký je další jejich postup pokud bych neotevrela.
Já bych řekla, že inkasní inspektor je poslední šance jak případný dluh vyřešit po dobrém a dohodou . Pak už jediné soud a exekuce. Doporučuji otevřít a vše řešit.
@Anonymní píše:
Od vymáhácí společnosti údajně nějaký inkasni inspektor … jde mi o to , že příští týden jdu k finanční poradkyní aby mi s dluhy pomohla.
A zajímá mě jaký je další jejich postup pokud bych neotevrela.
Neni to exekutor, takze nema zadne pravomoce. Nema pravo proti tve vuli vstoupit do bytu nebo se domahat konverzace. Je to v podstate civilista jako ty nebo ja…otazka je co je pro tebe vyhodnejsi…nekteri jsou svolni k domluve a nekteri ne, nekteri kdyz neotevres to vezmou na vedomi a nekteri se ti budou snazit udelat peklo, muzou polepit schranku, vyptavat se po sousedech, rodine, v praci atd …zvlast kdyz budou vedet nebo tusit ze se schvalne zapiras…realita je i takova, ze dost casto jenon strasi a treba ani nezvoni jen olepi dvere ze zvonili…jde spis o tlak na psychiku . Hlavne jim nic nepodepisuj a neslibuj. Kdyz tak napis sz ![]()
@lucielorenc píše:
Já bych řekla, že inkasní inspektor je poslední šance jak případný dluh vyřešit po dobrém a dohodou . Pak už jediné soud a exekuce. Doporučuji otevřít a vše řešit.
Nemusi byt. Dost casto inkasky vytenou dluh do silenych vysek a pak kdyz dojde na soud tak jim sklapne a soud se zastane dluznika.
@V anda
Psala jsem ti
každopádně , dneska jsem stejnak nebyla doma, musela jsem se synem k dr. Chytnul přes noc teploty. A když jsem přišla ve stránce ani na dveřích nic nebylo. Tak uvidím jestli se znovu někdo ozve