Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Sice ne u VOZP, ale brácha to řešil u VZP. A bylo to tak, že splatil tu část bez penále, prostě čistě jen za ZP a pak mu sami od sebe poslali nějaké papíry na odpuštění penále (ale určitě to můžete stvořit i na čistý papír) a neodpustili mu tedy penále celé, ale myslím že cca 2/3 až 3/4.
@j.a.n.i1 píše:
Sice ne u VOZP, ale brácha to řešil u VZP. A bylo to tak, že splatil tu část bez penále, prostě čistě jen za ZP a pak mu sami od sebe poslali nějaké papíry na odpuštění penále (ale určitě to můžete stvořit i na čistý papír) a neodpustili mu tedy penále celé, ale myslím že cca 2/3 až 3/4.
díky, a jak si o to požádat?
Formou doporučeného dopisu na pojišťovnu? jako žádost?
Ahoj taky jsem to řešila kdysi u VZP a sepsala jsem žádost přímo na pobočce s paní, pod kterou jsem patřila. Myslím si, že mi odpustili vše. Ale nebyla to vysoká částka.
Ahoj, my jsme tohle resili pred 3 rokama. Manzel odjel z Cr kolem 1998…a samozrejme se neodhlasil. Pak jsme se po tom pidili, a dluzna castka byla asi 90 000kc, i s penale. Tak jsme napsali dopis, jak to vsechno bylo, ze proste zapomnel se odhlasit a bla bla..a poslali to na VOZP, kdo ma na starosti dluhy. Penale nam odpusitili a z 90 000kc jsme splaceli 42 000kc. Takze napiste dopis a uvidite, za to nic nedate.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o zachování anonymity, je to pro mě citlivé téma…
Manžel měl za r. 2011 nezaplacené zdravotní pojištění, v tomto roce ho splácíme, a mělo by být i s penále zaplaceno někdy koncem roku.
Dnes jsem se dozvěděla, že lze požádat o odpuštění penále.
Máte někdo nějaké zkušenost, radu jak na to?
Díky.
Ahoj. Mela jsem taky dluh.ale u VZP. Zaplatila jsem to přímo na pobočce VZP a tam rovnou napsala zadost dostala jsem papir kdy a kde zadam a mela jsem napsat duvod proc by mi meli penale odpustit. No byla jsem tenkrat tehu tak jsem tam sesmolila neco v tom smyslu, ze jsem to bez problemu uhradila a ze cekame rodinu takze z financnich duvodu (to mi poradila panu na prepazce) a prominuli mi to ![]()
Ahoj, ozivuji diskusi, nevíte kolik se platí za měsíc pojištění, když bych to chtěla zaplatit sama? díky ![]()
Ahoj, prosím o zachování anonymity, je to pro mě citlivé téma…
Manžel měl za r. 2011 nezaplacené zdravotní pojištění, v tomto roce ho splácíme, a mělo by být i s penále zaplaceno někdy koncem roku.
Dnes jsem se dozvěděla, že lze požádat o odpuštění penále.
Máte někdo nějaké zkušenost, radu jak na to?
Díky.