Prodej bytu a exekuce

50
2.8.14 21:46

prodej bytu a exekuce

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat z finančních důvodů prodávám byt.Byt prodávám přes realitku, byt mám na hypotéku takže mám zástavní právo od hypoteční banky. Prodej už je skoro hotový zbývá tak týden, dva. Jenže ve čtvrtek my volal manažer z hypoteční banky co se stará o prodej, že mám na listu vlastnictví uvedenou exekuci. Exekuce je za nedoplacenou půjčku a je tam 25000.Finanční prostředky na doplacení nemám. Když by se ten byt prodal tak mi ještě zbyde nezajištěnej úvěr u banky, prodej nezaplatí celou hypotéku, takže exekutorovi z toho dát nic nemůžu. Chtěla bych se zeptat jaký mám možnosti? Co mě může čekat? Exekutorovi jsem volala, ale bude tam až od pondělí. Myslíte, že se s ním dá ňák domluvit aby to stáhl z nemovitosti? Nebo jak by se to dalo vyřešit? Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
2.8.14 21:58

A byl vydán exekuční příkaz k prodeji nemovitosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.8.14 22:08

Ještě snad ne, to by my dal exekutor vědět? Mě od něj přišly jen papíry, že mi exekuci budou strhávat z mateřský a ještě mi zablokoval účet, o tom bytu jsem se dozvěděla od manažera z hypoteční banky. Myslím si že nebyl vydán exekuční příkaz k prodeji. Minulý týden jsem se exekutorovi nedovolala bude tam od pondělí. Tak by mě zajímalo jestli to půjde ještě ňák vyřešit abych mohla byt normálně prodat a nešel do dražby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
2.8.14 22:11

Nejlepší by bylo sehnat peníze na tu exekuci, není to nějaká závratná částka. Půjčit si od rodiny, kamarádů a z prodeje vrátit.

Ovšem když ani z prodeje nemůžeš vyplatit exekuci…To se pak bude byt špatně prodávat nebo si to exekutor vezme z prodeje, ať chceš nebo ne.

Prodat asi můžeš, ale exekutor peníze bude chtít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
2.8.14 22:15
@michaela12 píše:
Ještě snad ne, to by my dal exekutor vědět? Mě od něj přišly jen papíry, že mi exekuci budou strhávat z mateřský a ještě mi zablokoval účet, o tom bytu jsem se dozvěděla od manažera z hypoteční banky. Myslím si že nebyl vydán exekuční příkaz k prodeji. Minulý týden jsem se exekutorovi nedovolala bude tam od pondělí. Tak by mě zajímalo jestli to půjde ještě ňák vyřešit abych mohla byt normálně prodat a nešel do dražby.

Katastrální úřad nezapíše údaj o exekuci, pokud k tomu neexistují patřičné doklady. Každopádně počítejte s možností dražby.
Realitka, která neověří základní údaje o nemovitosti,… doplňte si sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
2.8.14 22:16
@carambol píše:
Nejlepší by bylo sehnat peníze na tu exekuci, není to nějaká závratná částka. Půjčit si od rodiny, kamarádů a z prodeje vrátit.

Ovšem když ani z prodeje nemůžeš vyplatit exekuci…To se pak bude byt špatně prodávat nebo si to exekutor vezme z prodeje, ať chceš nebo ne.

Prodat asi můžeš, ale exekutor peníze bude chtít

Prodej není možný. Exekutor by taky mohl chtít peníze po nových majitelích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
2.8.14 22:18

Pokud je dán ex příkaz na LV na katastru, tak je otázkou času, kdy ti přijde vyrozumění. Nechápu, proč dál exe i na účet, když už je na nemovitosti.
Zřejmě je to dacan a s tím se nejspíš nedomluvis :nevim:
Můžeš písemně zažádat o splátkový kalendář, ale plomba z LV bude odstraněna až po zaplacení celé částky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
2.8.14 22:22
@Catus píše:
Pokud je dán ex příkaz na LV na katastru, tak je otázkou času, kdy ti přijde vyrozumění. Nechápu, proč dál exe i na účet, když už je na nemovitosti.
Zřejmě je to dacan a s tím se nejspíš nedomluvis :nevim:
Můžeš písemně zažádat o splátkový kalendář, ale plomba z LV bude odstraněna až po zaplacení celé částky.

Moje znama mela kvuli exe cca 5000,– obstaven ucet, byt i chalupu. Tudiz ja se az tak moc nedivim.

Příspěvek upraven 02.08.14 v 22:25

• Citovat
  • Upravit
9450
2.8.14 22:25

No a dyť částka 25 000 je docela malá, fakt ji nemůžeš postrádat z prodeje bytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
2.8.14 22:25
@Chocoloco píše:
Moje znama mela kvuli exe cca 5000,– obstaven ucet, byt i chalupu. Tudiz ja se az tak moc nedivim.

Asi záleží na exekutorovi. Já zase znám případ, kdy kvůli 50 tis obstavil „jen“ dům, přestože mohl klidně okamžitě na účet, hotovost tam byla. Domluva dobrá, dal spl. kalendář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
2.8.14 22:27
@carambol píše:
No a dyť částka 25 000 je docela malá, fakt ji nemůžeš postrádat z prodeje bytu?

Podle me s tim bytem ted nemuze manipulovat, tudiz ani prodavat.

• Citovat
  • Upravit
Chocoloco
2.8.14 22:29
@Catus píše:
Asi záleží na exekutorovi. Já zase znám případ, kdy kvůli 50 tis obstavil „jen“ dům, přestože mohl klidně okamžitě na účet, hotovost tam byla. Domluva dobrá, dal spl. kalendář.

To byl p. Vrana, samozrejme ihned zaplatila.Mmch nez zrusili tu zastavu na nemovitostech, trvalo to tri mesice a co si pamatuji, musela je durazne upominat.

• Citovat
  • Upravit
66815
2.8.14 22:30

Podle diskuzí zakladatelky jsou problémy dlouhodobého rázu. Záleží na domluvě s exekutorem, zda by přistoupil ke splátkovému kalendáři.
Zakladatelka jinde uvádí, že v nehorším pomůže matka. Řekla bych, že ta chvíle nadešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
2.8.14 22:31
@Chocoloco píše:

Taky si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
2.8.14 22:48
@Chocoloco píše:

No podle naší zkušenosti to jde.

Měli jsme to stejně. Se souhlasem exekutora a banky(s tím, že část peněz jde na umoření exekuce) jsme byt prodali. Ale naše částka byla mnohem vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel