Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@elpiska píše:
V původním bytě můžeš stáhnout zálohy na nulu. Elektřinu, plyn, vodné, výtah atd. Musíš platit jen pevné platby (fond oprav, odměnu výboru, pojištění domu apod.)
A hypotéku.
@blecha72 píše:
A hypotéku.
Jistě, ale stáhnutím záloh by alespoň snížila výdaje na dva byty.
Nešlo by vypovědět smlouvu realitce, byt na rok pronajmout, z kauce uhradit tu exekuci? A pak se snažit byt prodat samostatně?
To bych musela ale doplatit i hypotéku, byt prodávám, protože to chce banka, protože jsem nezaplatila pár měsíců hypotéku a protože už to nezvládáme platit. Jenže realitka by určitě taky chtěla svoje peníze. Na to bych neměla abych všechny vyplatila.
@michaela12 Nojo, ale pokud nevyřešíš, jak vyplatit tu exekuci, tak z prodeje s velkou pravděpodobností sejde…
Nevím jak bych vyřešila tu exekuci, tak se ten prodej odvolá tak jsem zvědavá co bude dál
@michaela12 No, mohou to dát do dražby, kde se to místo za 690 tis. prodá třeba za 400 tis. takže nebudeš mít byt a budeš stále dlužit 300 tis.
@j.a.n.i1 přesně tak, byt je téměř neprodejný. Nový majitel nebude riskovat, že zaplatí za byt o který možná brzy přijde. Myslím, že s ohledem na zápis v KN je pro kupujícího nepodstatné, jak vysoký dluh exekutor vymáhá…
Navíc na takový byt nový majitel asi nemůže čerpat hypotéku…
Holky ty peníze jsem sehnala, chci se zeptat pojedu to zaplatit na ten exekutorský úřad, tam my dají ňáký potvrzení a doklady a to odvezu na katastr.Jak dlouho bude trvat vymazání z katastru? Byt chci co nejdříve prodat, protože mám ňákou dohodu s bankou a realitkou a ty už mluví o ňáký pokutě.
@michaela12 píše:
Holky ty peníze jsem sehnala, chci se zeptat pojedu to zaplatit na ten exekutorský úřad, tam my dají ňáký potvrzení a doklady a to odvezu na katastr.Jak dlouho bude trvat vymazání z katastru? Byt chci co nejdříve prodat, protože mám ňákou dohodu s bankou a realitkou a ty už mluví o ňáký pokutě.
Návrh na vymazání z LV musí podat exekutor. Záleží na jeho rychlosti a KÚ má taky nějakou lhůtu na nový zápis.
Takže poprosit exekutora o rychlé řízení, banku a realitku informovat o nových skutečnostech a požádat o strpení.
Aha že ten z realitky říkal abych něco odvezla na katastr tak se ho ještě musím zeptat
@michaela12 píše:
Aha že ten z realitky říkal abych něco odvezla na katastr tak se ho ještě musím zeptat
Můžete převézt návrh na výmaz z LV od exekutora- celé by se to zrychlilo.