Prodej bytu a exekuce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
3.8.14 07:44
@elpiska píše:
V původním bytě můžeš stáhnout zálohy na nulu. Elektřinu, plyn, vodné, výtah atd. Musíš platit jen pevné platby (fond oprav, odměnu výboru, pojištění domu apod.)

A hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
3.8.14 07:47
@blecha72 píše:
A hypotéku.

Jistě, ale stáhnutím záloh by alespoň snížila výdaje na dva byty.
Nešlo by vypovědět smlouvu realitce, byt na rok pronajmout, z kauce uhradit tu exekuci? A pak se snažit byt prodat samostatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.8.14 08:10

To bych musela ale doplatit i hypotéku, byt prodávám, protože to chce banka, protože jsem nezaplatila pár měsíců hypotéku a protože už to nezvládáme platit. Jenže realitka by určitě taky chtěla svoje peníze. Na to bych neměla abych všechny vyplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101628
3.8.14 09:57

@michaela12 Nojo, ale pokud nevyřešíš, jak vyplatit tu exekuci, tak z prodeje s velkou pravděpodobností sejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.8.14 11:24

Nevím jak bych vyřešila tu exekuci, tak se ten prodej odvolá tak jsem zvědavá co bude dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101628
3.8.14 11:33

@michaela12 No, mohou to dát do dražby, kde se to místo za 690 tis. prodá třeba za 400 tis. takže nebudeš mít byt a budeš stále dlužit 300 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
3.8.14 14:34

@j.a.n.i1 přesně tak, byt je téměř neprodejný. Nový majitel nebude riskovat, že zaplatí za byt o který možná brzy přijde. Myslím, že s ohledem na zápis v KN je pro kupujícího nepodstatné, jak vysoký dluh exekutor vymáhá… :? Navíc na takový byt nový majitel asi nemůže čerpat hypotéku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
7.8.14 07:25

Holky ty peníze jsem sehnala, chci se zeptat pojedu to zaplatit na ten exekutorský úřad, tam my dají ňáký potvrzení a doklady a to odvezu na katastr.Jak dlouho bude trvat vymazání z katastru? Byt chci co nejdříve prodat, protože mám ňákou dohodu s bankou a realitkou a ty už mluví o ňáký pokutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.8.14 07:28
@michaela12 píše:
Holky ty peníze jsem sehnala, chci se zeptat pojedu to zaplatit na ten exekutorský úřad, tam my dají ňáký potvrzení a doklady a to odvezu na katastr.Jak dlouho bude trvat vymazání z katastru? Byt chci co nejdříve prodat, protože mám ňákou dohodu s bankou a realitkou a ty už mluví o ňáký pokutě.

Návrh na vymazání z LV musí podat exekutor. Záleží na jeho rychlosti a KÚ má taky nějakou lhůtu na nový zápis.
Takže poprosit exekutora o rychlé řízení, banku a realitku informovat o nových skutečnostech a požádat o strpení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
7.8.14 07:40

Aha že ten z realitky říkal abych něco odvezla na katastr tak se ho ještě musím zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.8.14 07:45
@michaela12 píše:
Aha že ten z realitky říkal abych něco odvezla na katastr tak se ho ještě musím zeptat

Můžete převézt návrh na výmaz z LV od exekutora- celé by se to zrychlilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel