Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dle mého nejlepší je tu částku (není nijak vysoká) si pujčit, zaplatit exekuci a byt prodat, z prodeje peníze vrátit. I když, pokud má jít většina peněz na hypotéku bance, nevím no.
Rodina nepomůže. Nemám nikoho kdo by mi půjčil. Byt prodávám za 690 000.Prodává se přes realitku.Na hypotečním úvěru zbývá taky ještě 690 000. Realitka si veme provizi a daň z převodu nemovitosti takže nevím jak by šlo vyplatit z toho i toho exekutora.
@michaela12 píše:
Rodina nepomůže. Nemám nikoho kdo by mi půjčil. Byt prodávám za 690 000.Prodává se přes realitku.Na hypotečním úvěru zbývá taky ještě 690 000. Realitka si veme provizi a daň z převodu nemovitosti takže nevím jak by šlo vyplatit z toho i toho exekutora.
No tak si vem to, že s exekkucí ho neprodáš vůbec. Co pak?
My jsme tehda měli variantu půjčit si od providentu, kdyby nám to neodsouhlasili exekutor i banka - aspo%ň na část exekuce, aby povolil prodej. Ale u nás prodejní cena nemovitosti byla jinde, proti dluhu
Provident mám. Byt prodávám právě kvůli dluhům, ale ňák jsem to nestihla dřív prodat. A to by stačilo zaplatit část dluhu aby exekutor povolil prodej, ale z listu vlastnictví se nevymaže
@michaela12 píše:
Provident mám. Byt prodávám právě kvůli dluhům, ale ňák jsem to nestihla dřív prodat. A to by stačilo zaplatit část dluhu aby exekutor povolil prodej, ale z listu vlastnictví se nevymaže
Tak právník…někdo zkušenější a znalý, kdo ti poradí…když neprodáš vůbec, bude asi hůř.
My jsme tehdá měli doplatek hypo mnohem mnohem menší, než peníze z prodaného bytu.
Já vím proto jsem ten byt chtěla prodat aby nebylo hůř, teď nevím jak to udělat. Asi bude hůř. Já mám na hypotéce ještě velký nedoplatek, jenže ceny bytů šli dolů a potřebovala jsem ho rychle prodat takže jsem musela dát nižší cenu.
@michaela12 píše:
Já vím proto jsem ten byt chtěla prodat aby nebylo hůř, teď nevím jak to udělat. Asi bude hůř. Já mám na hypotéce ještě velký nedoplatek, jenže ceny bytů šli dolů a potřebovala jsem ho rychle prodat takže jsem musela dát nižší cenu.
insolvence???
O tom jsem uvažovala, ale nevím jestli by mi ji schválili a kdybych o ní požádala tak co bude s tím bytem půjde stejně do dražby? Už se v tom ňák začínám ztrácet.
A vyhlášení konkursu a insolvence a oddlužnění je to samý nebo něco jinýho?
@carambol píše:
My jsme tehda měli variantu půjčit si od providentu, kdyby nám to neodsouhlasili exekutor i banka - aspo%ň na část exekuce, aby povolil prodej. Ale u nás prodejní cena nemovitosti byla jinde, proti dluhu
A myslíš, že se najde takový blbec, který koupí nemovitost s exekucí za „plnou“ cenu?
@michaela12 píše:
kam půjdeš v případě prodeje bydlet?
Do pronájmu, ten už je taky skoro zařízení a teď nevím jak to udělat, protože poplatky za byt, který prodávám a je zastaven tak tam pořád platím a dva byty neutáhnu. Našli jsme si pronájem o hodně levnější než platím teď hypotéku a ostatní poplatky za bydlení.
@michaela12 píše:
Do pronájmu, ten už je taky skoro zařízení a teď nevím jak to udělat, protože poplatky za byt, který prodávám a je zastaven tak tam pořád platím a dva byty neutáhnu. Našli jsme si pronájem o hodně levnější než platím teď hypotéku a ostatní poplatky za bydlení.
V původním bytě můžeš stáhnout zálohy na nulu. Elektřinu, plyn, vodné, výtah atd. Musíš platit jen pevné platby (fond oprav, odměnu výboru, pojištění domu apod.)
Příspěvek upraven 03.08.14 v 07:45