Prodej bytu a exekuce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9450
2.8.14 22:49

Dle mého nejlepší je tu částku (není nijak vysoká) si pujčit, zaplatit exekuci a byt prodat, z prodeje peníze vrátit. I když, pokud má jít většina peněz na hypotéku bance, nevím no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.8.14 22:53

Rodina nepomůže. Nemám nikoho kdo by mi půjčil. Byt prodávám za 690 000.Prodává se přes realitku.Na hypotečním úvěru zbývá taky ještě 690 000. Realitka si veme provizi a daň z převodu nemovitosti takže nevím jak by šlo vyplatit z toho i toho exekutora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
2.8.14 22:57
@michaela12 píše:
Rodina nepomůže. Nemám nikoho kdo by mi půjčil. Byt prodávám za 690 000.Prodává se přes realitku.Na hypotečním úvěru zbývá taky ještě 690 000. Realitka si veme provizi a daň z převodu nemovitosti takže nevím jak by šlo vyplatit z toho i toho exekutora.

No tak si vem to, že s exekkucí ho neprodáš vůbec. Co pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.8.14 23:02

Nevím, co bude dál. Nevím kde sehnat 25000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
2.8.14 23:04

My jsme tehda měli variantu půjčit si od providentu, kdyby nám to neodsouhlasili exekutor i banka - aspo%ň na část exekuce, aby povolil prodej. Ale u nás prodejní cena nemovitosti byla jinde, proti dluhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.8.14 23:12

Provident mám. Byt prodávám právě kvůli dluhům, ale ňák jsem to nestihla dřív prodat. A to by stačilo zaplatit část dluhu aby exekutor povolil prodej, ale z listu vlastnictví se nevymaže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
2.8.14 23:15
@michaela12 píše:
Provident mám. Byt prodávám právě kvůli dluhům, ale ňák jsem to nestihla dřív prodat. A to by stačilo zaplatit část dluhu aby exekutor povolil prodej, ale z listu vlastnictví se nevymaže

Tak právník…někdo zkušenější a znalý, kdo ti poradí…když neprodáš vůbec, bude asi hůř.

My jsme tehdá měli doplatek hypo mnohem mnohem menší, než peníze z prodaného bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
2.8.14 23:23

Já vím proto jsem ten byt chtěla prodat aby nebylo hůř, teď nevím jak to udělat. Asi bude hůř. Já mám na hypotéce ještě velký nedoplatek, jenže ceny bytů šli dolů a potřebovala jsem ho rychle prodat takže jsem musela dát nižší cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
2.8.14 23:28
@michaela12 píše:
Já vím proto jsem ten byt chtěla prodat aby nebylo hůř, teď nevím jak to udělat. Asi bude hůř. Já mám na hypotéce ještě velký nedoplatek, jenže ceny bytů šli dolů a potřebovala jsem ho rychle prodat takže jsem musela dát nižší cenu.

insolvence???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.8.14 00:20

O tom jsem uvažovala, ale nevím jestli by mi ji schválili a kdybych o ní požádala tak co bude s tím bytem půjde stejně do dražby? Už se v tom ňák začínám ztrácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.8.14 00:41

A vyhlášení konkursu a insolvence a oddlužnění je to samý nebo něco jinýho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
3.8.14 02:21
@carambol píše:
My jsme tehda měli variantu půjčit si od providentu, kdyby nám to neodsouhlasili exekutor i banka - aspo%ň na část exekuce, aby povolil prodej. Ale u nás prodejní cena nemovitosti byla jinde, proti dluhu

A myslíš, že se najde takový blbec, který koupí nemovitost s exekucí za „plnou“ cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.8.14 06:48
@michaela12 píše:

kam půjdeš v případě prodeje bydlet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.8.14 07:28

Do pronájmu, ten už je taky skoro zařízení a teď nevím jak to udělat, protože poplatky za byt, který prodávám a je zastaven tak tam pořád platím a dva byty neutáhnu. Našli jsme si pronájem o hodně levnější než platím teď hypotéku a ostatní poplatky za bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
3.8.14 07:42
@michaela12 píše:
Do pronájmu, ten už je taky skoro zařízení a teď nevím jak to udělat, protože poplatky za byt, který prodávám a je zastaven tak tam pořád platím a dva byty neutáhnu. Našli jsme si pronájem o hodně levnější než platím teď hypotéku a ostatní poplatky za bydlení.

V původním bytě můžeš stáhnout zálohy na nulu. Elektřinu, plyn, vodné, výtah atd. Musíš platit jen pevné platby (fond oprav, odměnu výboru, pojištění domu apod.)

Příspěvek upraven 03.08.14 v 07:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel