Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Matylda2 tak to je dobře
jsme na tom stejně
též beru všechno skoro to stejné
dr nikdy neřekne přesně kdy praskne, pokud ti nedá injekci pregnylu na plánovanou ovu.. můžeš být 9 dpo, můžeš být 7,8,10..
ovu testy sis dělala pravidelně? ne z ranní moči? ve stejnou dobu od 10 dopoledne do 10 do večera celých 7 dní? je důležité vědět, zda děláš vše dobře ![]()
@Pavucinkaa píše:
@Matylda2 tak to je dobřejsme na tom stejně
též beru všechno skoro to stejné
dr nikdy neřekne přesně kdy praskne, pokud ti nedá injekci pregnylu na plánovanou ovu.. můžeš být 9 dpo, můžeš být 7,8,10..
ovu testy sis dělala pravidelně? ne z ranní moči? ve stejnou dobu od 10 dopoledne do 10 do večera celých 7 dní? je důležité vědět, zda děláš vše dobře
No v pondělí byl folik 17mm a doktor řekl že nejspíš v pátek praskne. doporucil o víkendu se snažit. Ovu bolesti jsem cítila v pravo dole v neděli celé odpoledne. poznam je mám je každý měsíc vždy půl dne. a říkal že folik je v pravo a v pravo to bolelo. takze podle mě byla ovu v neděli odpovídalo by to. a sex byl každý den po 24 hodinách + -
Příspěvek upraven 29.01.17 v 20:29
@Matylda2 píše:
No v pondělí byl folik 17mm a doktor řekl že nejspíš v pátek praskne. doporucil o víkendu se snažit. Ovu bolesti jsem cítila v pravo dole v neděli celé odpoledne. poznam je mám je každý měsíc vždy půl dne. a říkal že folik je v pravo a v pravo to bolelo. takze podle mě byla ovu v neděli odpovídalo by to.a sex byl každý den pravidelně + - 24 hodin.
@Matylda2 jo aha, tak snad to tak bylo
mě taky kolikrát dr dal třeba i pregnyl a já měla bolesti ještě třeba týden na to
takže kdoví jak to přesně funguje.. bylo by dobrý mít tam vevnitř nějaký radar co ![]()
@Pavucinkaa Já piju kontryhel, beru Femibion a měřím bazální teplotu. Ovulační testy jsem poslední dobou už nezkoušela, ale teď jsem je zase nakoupila, tak uvidím ![]()
@Pavucinkaa Na ty testy jsem zvědavá, já jsem na nich snad nikdy neměla stejně výraznou druhou čárku a to ani, když jsem měla potvrzenou ovulaci od gynekoložky a myslím, že ani v cyklu, kdy jsem před třemi lety otěhotněla s dcerou. Ale tento měsíc mi tak skákala teplota, že jsem se rozhodla, že zkusím ty testy, abych lépe zjistila, jestli je ovulace a kdy.
@Sofie2013 a pověděla bys mi jak měříš bt a jak děláš ovu testY? jen jestli to děláš správně
kdyžtak poradím
(dřív jsem dělala ovu testy špatně a když jsem začla dobře, tak jsem poznala, že fungují
)
@Pavucinkaa Testy jsem už dlouho nedělala, ale vím, že nemají dělat z ranní moči. Teplotu měřím ráno, než vstanu z postele, snažím se ve stejnou dobu.
@Sofie2013 tak jestli bych ti mohla poradit, měříš určitě správně, jen je skutečně nejlepší ve stejnou dobu a po 4 hodinách spánku nejméně.. to máš správné informace, z ranní moči určitě nedělej, je to k ničemu.. urči si hodinu od 10 od rána do 10 do večera kdy budeš měřit a měř tak aspon týden vždy ve stejnou dobu.. Já například měřila většinou vždy v 7 večer, kdy už jsem měla na všechno čas
2 hodiny před testem nepij. doporučuji testy dr max, balení na jeden cyklus vyjde na 99 kč nebo z benu lékárny set ovuláků s tt za asi 105 a to je 6 ovu + 2 tt..
Holky já měla ovu testu spoustu jedny dokonce fungují i tak že se buď objeví jen jedna čárka a nebo v den ovulace dvě čárky nezkoumá se u nich sytost barvy.me se dělo třeba to, že nejdřív na ovu testu nic pak čárka sílila a byla třeba ve dvě odpoledne silná pozitivní a za dvě hodiny už žádná. bylo to divný. ptala jsem se na ovu testy v caru a dr. rikal že ovu test zaznamená zvýšení hormonů které jsou potřeba k prasknutí foliku, ale že se podle nich nedá poznat zda ovulace byla prý ten hormon stoupá i při anovulaci. takze mi vlastně naznačil že to je k ničemu. je to jen komerční trik na ženy. rekne vám to kdy je hormon zvýšený ale ne jestli opravdu ovulujete.je to chyták. takze je už nepoužívám.
@Pavucinkaa Díky za rady! Testy vyzkouším. Teď mám objednané nějaké z netu, ale kdyžtak pak vyzkouším i toho dr. maxe. Měření teploty se snažím dodržovat stejnou hodinu, ale zas budíka si nedávám, většinou mě ráno budí dcera ![]()
No holky já dnes 9dpo 26dc mám to dostat pozítří. ted jsem testla ale nebyla to první ranní moč. tak co myslíte?
@Sofie2013 aha.
dulezite je mit teplomer na dosah ruky a nehybat se moc no
to mas super dceru
taky by se mi libilo takove buzeni ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.